Písek přehled
Hugh Howey
Ztracený otec. Opuštěná rodina. Zapomenutý svět. Vítejte v Písku, dalším apokalyptickém thrilleru Hugha Howeyho, autora fenomenální bestsellerové trilogie Silo, Turnus a Prach. Než se do něj vnoříte, pořádně se nadechněte – může to být naposledy. Starý svět byl zasypán. Nový teď existuje jen na vršcích pohyblivých dun. V zemi skučícího větru a pekelného, všudypřítomného písku se čtveřice sourozenců pokouší dát znovu dohromady svou rodinu. Jejich otec pracoval jako písečný potápěč, jeden z těch, kdo z hlubin pouště přináší pozůstatky starého světa, které lidem pomáhají přežít. Ale otec zmizel. A svět, ve kterém své děti zanechal, nejspíš brzy zmizí taky…... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2020 , Laser-books (Laser)Originální název:
Sand, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Písek. Přihlašte se a napište ho.
Skoro jsem se nechala odradit od čtení ne příliš vysokým hodnocením, ale jsem ráda, že jsem se do knihy pustila. Série Silo od autora byla naprostá bomba, a tak mě zajímal další jeho počin. Určitě to není taková pecka jako silo a trvalo mi se začíst, ale po pár kapitolách se to rozjelo a bylo těžké od knihy odejít.
Chtěl jsem další Silo, ale dostal jsem Písek. Čte se to dobře, ale už to není ono. Tak snad Přes Písek vše vylepší a už nebudu chtít další Silo.
Pravdu nemůžete zahrabat navždy...
03.08.2023
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Kniha Písek v seznamech
pouště sci-fi postapokalyptická sci-fi
První knižní setkání s autorem, byť Silo seriálově sleduji a už se dost těším na druhou sérii. Autor evidentně umí rozjet zajímavá postapokalyptická prostředí. A pak je jen otázka času, jak to posune dál. Zde mi to písečné prostředí přišlo poměrně zajímavé, ale hlavní postavy mě nedonutili k tomu, abych další stránky četl s chutí a nadšením. Navíc i ten děj je poměrně konstrbatý, i tak ale věřím, že v dalším díle by se to mohlo stabilizovat.