Silo přehled
Hugh Howey
Toto je príbeh o ľudstve, ktoré sa snaží prežiť, o ľudstve na hrane. Svet, ako ho poznáme, sa stal neobývateľným, ľudia žijú v obrovských podzemných silách a na zem sa môžu dívať len cez kamery a veľké obrazovky. Rozhovory o živote na povrchu sú zakázané, ale vždy sa nájdu ľudia, ktorí o ňom snívajú, túžia dostať sa von. Títo ľudia sú však pre silo nebezpeční, pretože svojím optimizmom dokážu nakaziť aj iných. Za trest dostanú presne to, čo chcú: Môžu vyjsť von.... celý text
Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: 2024 , LindeniOriginální název:
The Wool, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Silo. Přihlašte se a napište ho.
Hodně slušná sci-fi. Ač to možná v jádru není úplně originální, několikrát mě velmi příjemně překvapily dobře vystavěné dějové zvraty a ač jsem je třeba trochu čekal, autor dokázal vtáhnout do děje tak, že jsem byl překvapen téměř stejně jako postavy. Jak mnozí píší, závěr byl možná až příliš uspěchaný a růžový, ale celkový dojem mi to nezkazilo. Jako bonus se to snadno a rychle četlo. Hned jsem načal druhý díl a těším se na seriál.
Královna, Dům na konci ulice a další knižní novinky (24. týden)
09.06.2024
Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)
17.09.2023
Kniha Silo v seznamech
v Přečtených | 2 792x |
v Chystám se číst | 1 199x |
antiutopie, dystopie, kakotopie boj o přežití americká literatura budoucnost podzemí nanotechnologie sci-fi zfilmováno – TV seriál vládní sledování občanů (surveillance) postapokalyptická sci-fiAutorovy další knížky
2014 | Silo |
2015 | Turnus |
2016 | Prach |
2020 | Písek |
2023 | Přes písek |
Po zhlédnutí seriálu od Apple musím bohužel říct, že tohle bylo dost slabé... kniha jednu chvíli dost spěchá, pak je zas moc pomalá, a seriál je naopak neskutečně napínavý, správně dynamický, překvapivý a hlavně je vidět, jak seriál zaplňuje dějové díry, které jsou v knižní předloze. Možná taky byla "chyba" vidět nejdřív seriál, a pak číst knížku. To myslím hodně ovlivňuje moje hodnocení. Pokud vás ale zajímá série Silo, tak s knížkami neztrácejte čas.