Škola kuchařských technik
Eric Treuillé , Jeni Wright
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219546/bmid_skola-kucharskych-technik-Fcy-219546.jpg
5
1
1
Přes 700 kuchařských technik metodou krok za krokem, jak je vyučuje institut klasických disciplín francouzské kuchyně Le Cordon Bleu, vám pokaždé zaručí úspěch v kuchyni. Nikdy nic nezkazíte. Výjimečnou, v kuchyni nepostradatelnou kuchařku vytvořili nejlepší šéfkuchaři, ale měli přitom na mysli ty, kdo vaří doma. 2000 exkluzivních fotografií napomůže k výběru těch nejlepších surovin, k jejich efektivní přípravě, jak nejlépe a mnoha způsoby uvařit či upéci a také naservírovat způsobem, na který se budou sbíhat sliny.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
Le Cordon Cook´s Bible
více info...
Přidat komentář
Pokud nejste vyučení v gastronomii, naleznete zde základní postupy pro výber surovin, přípravu a servírování pokrmů. Techniky jsou dopněny recepty(některé jsem použil) a tipy, které pouze doplňují přípravu jednotlivých surovin. V případě že něco zkazíte, kniha pamatuje na to jak to vylepšit, nemáte-li dost času na přípravu, nebo něco promeškáte, srazíte apod. Slovníček pojmů vám ujasní všeobecně známé pojmy, procvičíte si francouzské názvosloví v gastronomii, tabulka koření obsahuje charakteristiku chuti a vůně společně s obvyklým použitím, tabulka měr a vah pomůže při dávkování. Konečně něco kde postup není doplněk receptů, ale naopak hlavní jsou techniky a recepty pouze na ilustraci někerých postupů.