Škola opilosti
neznámý - neuveden
Škola opilosti vznikla ve vyhlášeném berlínském baru, kde se několik let za sebou konaly přednášky z dějin pití, výroby destilátů a souvisejících témat. Kniha je tedy oslavou vybraného pití, breviářem pro znalce. Ty jistě potěší i připojený soupis receptů.
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2015 , Volvox GlobatorOriginální název:
Die Schule der Trunkenheit, 2013
více info...
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2001 | Bible |
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |
Kto sa chce školiť (v) opilosti, môže siahnuť buď po fľaške alebo po knihe. Ja osobne som ostal verný zásade "Nie! Radšej knihu!", hoci túžbe vyskúšať si namiešať grog som neodolal. Napriek tomu, alebo práve preto, odporúčam siahnuť po tejto publikácii, hoci kapitoly kvalitou a štýlom dosť kolíšu. Aspoň ja som musel pretrpieť nudný a nezáživný úvod o brandy, sherry a koňaku. Potom sa ale začala podávať vodka, whiskey, rum a konečne sa to rozbehlo. Príjemné opojenie z historicko-spoločenských a výrobno-technických faktov vystriedala opäť kapitola, tentoraz o gine, ktorá mi nebola po chuti. Napravenie chuťových (a mozgových) kanálikov prišlo až s tequilou a šampanským. Keďže ide o faktografickú sondu do fenoménu s názvom alkohol, tak v prílohe je možné nájsť recepty na najznámejišie druhy koktejlov (samotné slovo "koktejl" má zaujímavé etymologické pozadie). Knihu rozhodne odporúčam.