Srdcerváči. Kniha 1
Alice Oseman
Srdcerváči / Motýliky série
Exkluzivní vydání legendárního komiksu v pevné vazbě, s ořízkou a plakátem na druhé straně přebalu! Charlie je nervák a někdy až moc přemýšlivý kluk. Minulý rok pro něj nebyl dvakrát dobrý, ale aspoň už ho nikdo nešikanuje. Nick Nelson je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. O Charliem něco slyšel, ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. I když jsou povahově zcela odlišní, rychle se z nich stanou přátelé, ale mohlo by z toho být i něco víc?... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
Heartstopper. Volume One, 2018
Já jsem tento komix četla anglicky, takže nevím jaké to je v češtině. Děj je ale naprosto skvělý a knihu vřele foporučuji i méně zdatným angličtinářům, protoře se dá děj dobře pochopit i pochopení kařdého slova.
Celkem předvídatelný děj plný klišé, ale zase na druhou stranu proč ne, tato tematika bývá v literatuře opomíjená, takže asi je zapotřebí ji stále ještě detabuizovat.
Knížka se četla opravdu hodně rychle. Během asi půlhodiny byla přečtená. Možná je to tím, že je formou komiksu. Jediné co mi opravdu vadilo byli sprostá slova, které mi v do té knížky úplně nepasovala a klidně bych se bez nich obešla. Občas je tam něco trošičku jinak než v seriálu, ale to se dá taky přehlédnout. Obě formy Srdcerváčů m-i-l-u-j-i :3
Kniha formou komiksu se mi líbila a přečtená do půl hodiny. Další díly nemám v plánu si kupovat, protože mi to přijde ztráta peněz. Kdybych je našla v knihovně, tak neváhám a čtu.
Seriálové zpracování mám skoro dokoukané a podle mě to stačí.
Četla jsem po zhlédnutí nového seriálu na netflixu a musím říct, že ani komiks mě nezklamal. Rozhodně to není kniha pro lidi, které očekávají hluboké myšlenky a že jim kniha zásadně změní život. Příběh je hezký, milý, sladký a kniha celkově neobsahuje příliš slov, takže je možné ji přečíst během krátké pauzy, když si chce člověk udělat hezčí den.
Takové milounké. Je to vlastně plné klišé, ale v tomhle případě mi to ani nijak neva. Rozhodně se vrhnu i na další díly :)
Nehodnotím hvězdami, nejsem úplně cílová skupina. Ten komixový model není úplně moje gusto, místy jsem obrázky nechápala. Co hodnotím kladně, je námět a umím si příběh představit i jako román YA.
To je tak milý komiks z pohledů dvou kluků, kteří se do sebe zamilují. Naprosto skvělý :-)
Je to milé a nenáročné. Přečíst to trvá tak půl hodinky, možná hodinku. Nejisté, zamilované...Prostě ideální na krátký relax.
Už asi dva týdny jsem se na to těšila a konečně jsem si to přečetla a prostě potřebuju pokračování. Moc se mi to líbilo, ale forma komiksu mi osobně moc nesedí. Každopádně se už těším, až se podívám na seriál. Doporučuji
Videohry, bicí a ani škola není Charliemu cizí. Ve všem vyniká. Teprve až potká Nicka, objevuje svět sportu a stává se z něj hráč ragby. Vše má svůj důvod a svůj smysl. Jejich svět se pomalu spojuje a vzniká něco, o čem ani jeden z nich snad nikdy nesnil... Komiks je krásně čtivý, má rychlý děj a svižný spád. Je pěkné si vzpomenou na své začátky v barvách duhy.
Komiksy běžně nečtu, ale tento jsem zkusmo otevřela a za hodinu bylo hotovo :) A jako.. Proč ne? Je to milé, zamilované, něžné. Člověk si na chvíli vzpomene, jak sám prožíval lásku ve 14.
Přiznávám, že komiksy skoro vůbec nečtu, ale tohle byla taková půlhodinová jednohubka příjemného čtení s pěknými ilustracemi.
za lgbt... tematiku * navíc, jinak mi ale příběh svou jednoduchostí připomínal fotoromány z Bravíčka.
Velmi milý komiks, který se četl krásně a hlavně rychle.
Toto dílko v sobě ukrývá víc než by se na první pohled mohlo zdát. Řeší se tu nejen problémy LGBT komunity, které jsou na první pohled vidět, ale i to, co si prožívají uvnitř sebe.
Příběh o začátcích vztahu Charlieho a Nicka mě velmi oslovil.
Komiks je plný romantiky a text plyne klidně, není chaotický a vše na sebe krásné navazuje.
Po grafické stránce je to jeden z nejlepších komiksů co se mi zatím dostal do rukou. Nikde nic nechybí ani nepřebývá, vše je tam, kde má být.
Tento komiks rozhodně doporučuji jako oddechovku po náročném dni, kdy chcete úplně vypnout a jen se nechat nést stránkami.
V podstatě nevím, co na tom ostatní vidí, jako bylo to milé a rychle se to četlo, ale na to, jak to bylo vychvalované, jak nad tím ostatní táli, jako zmrzlina v létě, se mi to nezdálo až tak dobré.
Radši mám normální knížky, hromady písmenek, zajímavé zápletky a rozuzlení...
Dostalo se mi, čeho jsem očekával: něžného příběhu o dvou klucích, mezi nimiž vzniká TO něco víc. Sice podáno velmi jednoduše, ale roztomilá naivita mi přišla téměř pohádková... Po komiksu sahám opakovaně, zanechává ve mně hřejivý pocit harmonie.
Cením si provedení českého překladu a snahy zachovat v něm rukopis autorky.
Perfektní komiks o homosexuálech, který se nedrží zajetých stereotypů. Doporučuji každému, kdo v této oblasti tápe, nerozumí lidem s jinou orientací nebo se chce jen odreagovat u roztomilého a krásného příběhu mladé lásky :)
homosexualita romantika bisexualita zfilmováno – TV seriál gayové grafické romány LGBT, queer, LGBT+
2019 | Srdcerváči. Kniha 1 |
2014 | Solitaire |
2019 | Srdcerváči. Kniha 2 |
2020 | Srdcerváči. Kniha 3 |
2021 | Srdcerváči. Kniha 4 |
Po (až moc) dlouhé době jsem se pustila do čtení komiksu a za večer jsem přečetla Srdcerváče. Jedná se tedy o grafický román, který je nádherně zpracovaný. Velké plus pro mě bylo, že rozhovory jsou psány “ručně” a nebyl použit jen obyčejný (klasický) font písma. Co se týká samotné ilustrace, tak za mě byly perfektní a působí roztomilým dojmem, jako celá ta kniha. Tyhle “jednodušší” černobílé ilustrace mi zkrátka sedly. Pokud ale máte rádi propracované precizní kresby, tak tohle nejspíš nebude nic pro vás.
Samotný příběh je milý, svým způsobem kouzelný a je zde i pěkně zakomponován prvek o hledání sám sebe. Oba kluci jsou neskutečně sympatičtí a i když je děj jednoduchý a ničím příliš nepřekvapí, tak je to milá oddechovka, která vám zlepší náladu. :)