Stanice odložených lásek

Stanice odložených lásek
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511041/bmid_stanice-odlozenych-lasek-etn-511041.jpg 4 466 466

Vesnice Stamice série

Román Hany Marie Körnerové vypráví o osudech dvou kamarádek Laděny a Kamily na pozadí událostí sedmdesátých a osmdesátých let minulého století. Lásky šťastné i nešťastné, manželství vydařená i nevydařená, průšvihy, trapasy i humorné historky. Je to příběh o tom, jak ustát životní kotrmelce, nezbláznit se a jít dál.

vivienna
17.12.2018 4 z 5

...mám tuto spisovatelku ráda....píše pěkným stylem, její knihy mají příběh, jsou to takové milé oddychovky, přečtou se na jeden zátah...

p.pavlina
14.07.2018 5 z 5

Knihy od této autorky mám moc ráda. Příběh je tak poutavý, že mě pohltil a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem nebyla u konce.

essidaven
21.06.2018 4 z 5

Ke stylu autorky není třeba nic dodávat, ona prostě umí, stránky se otáčí samy a nelze se odtrhnout, ovšem témata a příběhy mi po přečtení všech jejích knih lehce splývají a po půl roce si většinou moc nedokážu vybavit jména postav. To ale nemění nic na tom, že knihy paní Körnerové mě v danou chvíli vždy neuvěřitelně baví a zřídka je čtu déle než dva dny. U mě ale vedou zápletky zasazené do historické Francie.

haki34
07.04.2018 4 z 5

další výborná oddechovka od H.M. Körnerové...takové běžné osudy, které se mohli stát, možná se i přihodili...návštěvou výročí vesnice se odvíjí síť vzpomínek Kamily a Laděny....celkem fajn, akorát konec mi přišel tak trochu utnutý a rychle ukončený...každopádně doporučuji ! přečteno za jeden intenzivní čtenářský večer a odpoledne...

Dagmar58
30.01.2018 4 z 5

Autorka píše čtivě, její styl se mi líbí a příběh dvou kamarádek je sondou do života lidí v relativně nedávné době.

Evaneva
19.12.2017

Velice čtivá a pěkná kniha.

Calinda
20.10.2017 5 z 5

Skvělá knížka, ráda se k ní vrátím.

Kikina100
15.10.2017 5 z 5

Moc pěkná knížka, dobře se četla.

Pípasek
25.08.2017

kniha neurazí ani nenadchne, řekl bych nejslabší od této spisovatelky

Romžiry
10.07.2017 4 z 5

Autorka nezklamala. Tak jako její všechny knihy i tato byla skvělá. Nic v knize nechybělo - napětí, láska, zklamání. Kniha se četla sama.

EvikU.
22.06.2017 5 z 5

Kniha je moc hezky napsaná. Prolíná se v ní příběhy dvou kamarádek. Ne vždy se vše v životě povede, ale stojí za to jít dál...

TaLu
27.02.2017 5 z 5

Jemně psaný příběh o tom, že život dokáže být drsný....
Před časem jsem měla možnost číst druhý díl a teprve teď díl první.
Obě knihy zprostředkují příběhy života, jež se prolínají - tak jako se proplétají životy naše s lidmi, které známe a máme možnost potkávat.
Autorka dokáže psát tak, že nás do příběhu vtáhne - to od ní znám a mám to na jejích slovech moc ráda. Tentokráte jsem si nějak ostřeji uvědomila, jak srozumitelně a lidsky píše o době totality. Před očima se mi velmi živě vybarvoval obraz krimplenových šatů a beztvarých kalhot, minisukní, pracovních posudků, kádrových přestupků, front na vánoční ovoce a všudypřítomného vědomí, že je třeba dávat si pozor, co kde a komu říkám. Ne, rozhodně nechci zpět dobu totalitního režimu, přesto v té době žilo naše dětství a mládí. Při čtení knihy mi bylo tak krásně, jako bych otevírala již trochu zaprášené rodinné album. A za to a nejen za to patří autorce moje děkuji !

Doubravka1975
23.01.2017 4 z 5

Pěkné čtení s návraty do minulosti

1casper
20.11.2016 5 z 5

Kniha se četla sama. Přesně vystihuje dobu, kterou si pamatuju jako teenager. Knížku jsem nemohla odložit, musela jsem ji dočíst. KDyž se objevil MUDr. Janecký, měla jsem pocit, že jsem knížku četla. Zjistila jsem, že jsem už před časem četla volné pokračování. Ničemu to nevadilo. Knihy na sebe navazují volně. Doporučuji. Do Stamic se určitě ještě vrátím :-)

Prateri
09.11.2016 5 z 5

Dávám pět hvězdiček za to, že knihu jsem nebyla schopná odložit. Bylo to něco úžasného po všech těch krvavých krimi příbězích (které vlastně taky ráda čtu). Tohle byl náš život, i když musím říct, že nějakou politiku jsem příliš za svého mládí nevnímala. Ale hezké čtení to je.

hzd
05.11.2016

Super knížka.

Lucissia
25.08.2016 5 z 5

Přečteno, je to dost poutavě napsáno. Dobu hodnotit nechci, každé období dějin má své pro a proti. Ovšem příběhy Kamily a Laděny jsou opravdu poutavé a spisovatelka opět nezklamala. Těším se na pokračování, už ho mám zamluvené v knihovně. Trošku mi kniha připomíná jinou, Jana a Jan, tam bylo ovšem politiky daleko víc. Určitě se ke Stanici někdy vrátím. :-)

helča5
07.08.2016 1 z 5

četla jsem více knih od této autorky,ale tato se mi líbila nejméně,zatím.

ivulka15
14.04.2016 4 z 5

Zatím jsem od této autorky četla pouze historicky laděné romány.Proto mne tento z naší nedávné minulosti mile překvapil. Je ze života,takhle to tenkrát prostě chodilo.

helenkan
22.12.2015 5 z 5

Skvěle napsaná a naprosto pravdivá knížka.Připomněla jsem si dobu za totality i situace ve kterých jsem se sama octla.Byla to hnusná doba a velké štěstí,že je pryč.