Stíny mezi námi

Stíny mezi námi
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438468/bmid_stiny-mezi-nami-Epv-438468.jpg 4 136 136

Hrozivé události navždy změnily její život. Třiadvacetiletá Lilly by nejraději zapomněla na všechny výjevy, které se jí neustále vracejí do mysli. Když jí sousedka Lucy navrhne daleký výlet, neváhá ani vteřinu. Musí pryč z města. Radost ale po pár hodinách vystřídá strach. Dívky jako zázrakem přežijí autohavárii, ocitají se však uprostřed hlubokých lesů. Při hledání pomoci se rozdělí, a Lilly vkročí do tajemné vesnice obývané k smrti vystrašenými lidmi. Jejich strach je na místě, jelikož zdejší divočina ukrývá dávné tajemství. Život mezi stromy není tak prázdný, jak by se mohlo zdát. Po Lucyině náhlém zmizení je jasné, že Lilly nečeká nic snadného. Místní poukazují na sousední liduprázdnou osadu. Možná nakonec nebude tak opuštěná… Desítky let stará tragédie se pomalu probouzí k životu a mihotající stíny uvnitř hvozdu utahují neviditelnou smyčku. Přicházejí. Zachrání Lilly svou kamarádku dřív, než bude pozdě? A dokáže při tom odhalit bájné zlo terorizující nebohý kraj? Ztráta všeho, na čem jí kdy záleželo, je nebezpečně blízko…... celý text

ennlady
14.10.2020 1 z 5

No toto! To bylo jako co? Nevím, jestli si to zaslouží tu jednu hvězdu, ale jo, řekněme za snahu. Já bych to hodnotila jako průměrnou práci průměrného žáka (spíš žačky) druhého stupně základní školy. Příběh... no, řekněme ne moc dobrý, postavy šílené, omáčka kolem nejedlá a styl psaní? Třeba: "Koruny stromů se ledabyle ohýbaly. Každý kousek jehličí o sebe lehoulince třel a přetvářel venkovní auru do ohavnější podoby." Nebo: "Žlutá koule zarputile stoupala a odháněla noční stín." Tak takovýchto skvostů je tam plno.
Samotný příběh spočívá v tom, že dvě holky (Lilly a Lucy) se vydají autem na chatu, ovšem zabloudí, mají autohavárii a každá zvlášť hledá pomoc, takže se vzájemně ztratí. Lilly dojde do vesnice opředené dávným tajemstvím a strachem. Obyvatele děsí prazvláštní bytosti, které přicházejí k jejich obydlím s jasně zlými úmysly a dokonce občas někdo z vesnice zmizí.
A tak se to motá pořád dokola, nebojácná superžena Lilly hledá Lucy, a když se jí podaří přesvědčit pár mužských z vesnice, společně s nimi se vydá záhadě trvající několik desetiletí přijít na kloub, což se za celou tu dlouhou dobu nikomu nepodařilo. Příznivci romantiky nejsou ochuzeni ani o velkou lásku na první pohled... no a pak to všechno nějak dopadne.
Já nevím, asi nejsem správná cílová skupina, ale já bych knížku asi nikomu nedoporučila. Možná některé puberťačce.

suiteki
27.09.2020 3 z 5

Teda, nechápu kde se vzalo hodnoceni 93% :/ Hlavni hrdinka mi totálně pila krev, už ji chyběl jen plášť superhrdinky. Co nezvládli ani odvážní chlapi, zvládne dívka z města levou zadní a ještě ma u toho trapný řeči. Příběh zas tak špatný nebyl, ale čekala jsem víc.

assaly
27.08.2020

Příběh napínavý tak akorát, čtivý, děj se odvíjí rychle, jen občas nás zastaví návrat do minulosti. Překvapivé rozuzlení byla pěkná tečka. Určitě si přečtu i Dvojí mysl.

Penezminesetrim
20.07.2020 5 z 5

Přečtení Dvojí mysli mě donutilo okamžitě šáhnout po této knize. Jsem naprosto u vytržení. Příběh je hrozně propracovaný a celý je to lepší než první kniha. Pokud jsem té dal 5/5, tahle si zaslouží hodnocení 6/5.
Styl mi sednul a já si užíval každou stránku. Tohle jsem v ČR vůbec nečekal..

BratrO
17.07.2020 1 z 5

Se omlouvám, ale 96%, to přece nikdo nemůže myslet vážně ?!? (hodnocení k 17.7.2020)
Nechci nijak hanit dílo, nikdy jsem nic nenapsal a respektuji autorův věk, ale tohle je vážně nadhodnocené.
Těšil jsem se na český horor, ale mrazení se nekonalo a upřímně jsem si přál aby hlavní hrdinka zemřela už při autonehodě. To se nestalo, takže doufám že se utopila. U pádu do jezera, tedy v půlce, jsem knihu zavřel s tím že víc vědět nepotřebuji.
Nikdy jsem nehodnotil knihu kterou jsem nedočetl, ale tady prostě musím. Se fakt omlouvám, nechci bejt zlej, ale jestliže má toto přes 90, tak jak je možný že Kingův Pytel kostí se houpe kolem 80ti. Kolik lidí tolik chutí, chápu. Věřím, že autor se s přirůstajícím věkem rozepíše a dodá textu potřebnou šťávu kterou jsem díky vysokému hodnocení očekával.
PS: jestli je to žánrově řazeno pro mládež, dejte mi prosím vědět. Chytnu se za nos a zařídím přesun do příslušného oddělení.

Sabča3010
15.07.2020 5 z 5

Dostáváme se znovu do života Lilly . Tentokrát do vyšších hodnot . Začátek mi přišel jako pěkný rozjezd , alespoň jsem si připomněla kousek z Dvojí mysli. Nejlepší kamarádka ( a taky sousedka ) Lucy , se rozhodne , že Lilly vytáhne ven . Obě dvě si chcou společně vyjet . Cestou
se jim stane nehoda . Právě od toho okamžiku se to vše rozjede a jede jako po másle . Akce za akcí . Tajemství a seznámení s Chesterem . Toho jsem si hodně oblíbila . Zato Melvina moc ne . Od samého začátku mi přišel divný . Marakové byly tajemní a pořád mi nešlo do hlavy , co jsou zač a co chtějí . Líbilo se mi odhodlání Lilly , která si šla pro to ,co chtěla vrátit zpět . Příběh Maxwella byl opravu zajímavý a tak nějak jsem věděla , že bude mít v příběhu velkou roli . Bylo mi velmi líto Floyda a Lloyda . Rychle jsem si je oblíbila . Nezasloužili si to . I když jsem neměla moc v lásce Melvina , bylo mi ho líto . Myslela jsem , že Dvojí mysl už nic nepřekoná . Stalo se . Stíny mezi námi patří mezi moje TOP knihy tohoto roku . Klobouk dolů autorovi . Mám z toho radost ! Doufám , že se od autora dočkáme i dalších knih .

hulkaliborek
15.07.2020 5 z 5

Maximalne vysoke hodnoceni vetsinou nedavam, ale tady neslo jinak.... Prolinani pritomnosti s minulosti pomoci deniku a sledovani deje byvaleho mistniho byl perfektni napad. Nejvic se mi libila scena ve skole a silvestr. A taky konec, ale to je asi zbytecne doplnovat!

stika842
15.07.2020 5 z 5

Autorův styl mě naprosto nadchnul a ten příběh? Naprosto famózní včetně rozuzlení. Smekám :)

Booktwins
14.07.2020 4 z 5

Upřímně se mi víc líbil ten první díl.V tom prvním díle bylo více toho reálného života a tohle bylo čistě o tom příběhu a tak. Hlavní hrdinku jsem si tady mnohem víc oblíbila a Lucy byla taky skvělá. S koncem nejsem moc spokojená, protože za mě to konečně rozuzlení a tak skončilo zvláště. Knížka je o něco strašidelnější než předchozí a někdy mi šel mráz po zádech, ale ten námět a dej to prvního dílu mi sedl o něco více. Každopádně vám tyto knížky doporučuju, protože to jsou slušně thrillery, které se dobře čtou. 4,2*/5*
~ Sába

papirovydracik
10.07.2020 5 z 5

Naprosto skvela kniha! Ten zaver me dostal do kolen, jinak to ani nemuzu rict. Naprosto se to vyrovna zahranicnim autorum.

Jandýs
04.07.2020 4 z 5

Mám z této knihy trochu rozporuplné pocity. Skvělý námět, ale nějak jsem příběh nedokázala prožívat,ani se vcítit nebo sympatizovat s postavami.

ja.knihomolka__
18.06.2020 5 z 5

5⭐️/5⭐️
Od téhle knihy jsem čekala cokoliv, ale tohle opravdu ne! Tohle bylo jedno velké WOW!
Ze začátku se to tak nevinně rozjíždělo, ale pak jsem se od toho nemohla odtrhnout. Při čtení jsem měla smíšené pocity - byla jsem šťastná, že čtu tak dobrou knihu, zároveň jsem se i hrozně moc bála a vzhledem k tomu, že jsem knihu četla v noci, mi moc nepomohlo.Ale byl to pocit takový, že se bojíte rádi. Slyšela jsem různá šeptání, kroky a moc jsem se bála, (samozřejmě to bylo něco, co se odehrávalo jen v mé hlavě, ale chápeme se ;) ), knihu jsem chtěla zaklapnout a dočíst ji až ráno. Jenže se toho tam dělo tolik, že to prostě nešlo přestat číst! (ano, jsem velký strašpytel :D).
Bála jsem se pohlédnout z okna, protože jsem si myslela, že tam uvidím žluté oči! A tak dále. :D
Nicméně, hlavní hrdinku jsem si hodně oblíbila. Ničeho se nebála, šla do všeho bez nějakého rozhodování, protože jí na kamarádce hodně záleželo. Byla odvážná, vtipná a představovala jsem si, že jsem ona a že to celé prožívám na vlastní kůži. Ale mně, kdyby se něco takového stalo - asi bych se zbláznila strachy!
Kniha byla plná zvratů, nečekaných zvratů. Objevovaly se tam zápletky, které do sebe ke konci knihy zapadaly! Navíc, tohle je teprve autorova druhá kniha, takže tleskám!Já nechápu, jak někdo může něco tak suprovýho napsat!
Tohle si musíte přečíst!

Cryptkeeper
10.06.2020 4 z 5

Kniha začala skvěle! Ponuré lesy,záhadná vesnička,mysteriozno na každém kroku. Ke konci mě trochu z napětí vytrhly menší flashbacky,které nicméně knihu určitě nekazí. V tomhle věku napsat něco takového,velká poklona autorovi a těším se na další počiny! :)

Petul_96
05.06.2020 5 z 5

Na tohle pokračování po přečtení Dvojí mysli jsem se nemohla dočkat. Vážně nepochopím ty negativní recenze. Každému se líbí něco jiného. Přesto mně tenhle příběh se hodně líbil. Kniha se vyrovná zahraničním příběhům a thrillerům. I autorům. Víc takových úžasných knih. Opět napsaný skvělý thriller s nádechem hororu i fantasy. ...

Druhý díl se naprosto DOKONALE povedl. Námět byl naprosto skvělý. Všechno jsem si to dokázala živě představit. Kniha se skvěle četla a byla neskutečně čtivá. Ten naprosto propracovaný děj a zápletka mně sedla od začátku do konce. Nutilo mě to číst dál a dál. Ten náznak hororu, místy jsem se bála a naskakovala mi husí kůže jak to celé dopadne. V noci při čtení jsem byla trochu vystrašená. Hlavní hrdinku Lilly tady neskutečně obdivuju jak je odvážná a jde si tvrdohlavě za svým. Ten konec a celá věc, jak to celé začalo mě šokovalo a vůbec bych to nečekala, jak to dopadne a jsem v šoku. ...
Ke knize bych nic nevytkla. Prostě další skvělé čtení této knihy. Budu se těšit na pokračování!

159Papalas159
05.06.2020 5 z 5

Totálně mrazivý, hororový, výborně propracovaný pohlcující příběh. Nedoporučoval bych ji číst v okolí lesa :)

Dafciz
04.06.2020

Od autora jsem dosud nic nečetl a těšil jsem se na podobně příjemný objev, jakým přo mě byl před pár lety Karika. Bohužel do knihy jsem se nedokázal začíst. Věřím, že to ještě někdy zkusím a třeba si pak opravím své hodnocení, zde však nyní musím dál hodnocení nízké pro ne zrovna velkou schopnost pracovat s jazykem. Snaha o originální popis dějů zde bohužel vede k velmi nevydařeným vyjádřením, která mě opravdu velmi rušila. Knížce ještě určitě dám šanci, jelikož se nechci připravit o příběh, ale seznávám, že pro mě bude problém nechat se vtáhnout do děje.

HafanekBehanek
02.06.2020 5 z 5

super...

Pocmaranyfix
29.05.2020 5 z 5

Zajímavá zápletka, kterou jsem snad ještě neviděla. Celý příběh jsem napnutě přečítala a čekala, co z toho nakonec vyjde. No a pak přišel konec a já nehnutě seděla. úplně mě to přikovalo k sedačce! Měla jsem mírného favorita, jak to celé skončí, ale tohle? No fakt mě to dostalo. Super

oblakaknih
27.05.2020 3 z 5

Tak tohle mi prostě nesedlo!
Na toto čtení jsem se těšila. Zaujala mě anotace, mám ráda thrillery i horory. Knížka rozhodně není špatná, četla jsem na ni i pozitivní recenze, v tomto případě je to hodně osobní názor.
Zaujal mě námět celého příběhu. Mám ráda knihy, jejichž příběh se odehrává v malých vesnicích nebo osadách. Prostředí bylo hezky popsáno, dokázala jsem si vše představit (i ohradu pro ovce).
Největším problémem pro mě byla hlavní hrdinka. Byla mi nesympatická, nic jsem jí nevěřila a její myšlení v nelehkých situacích jsem prostě nedokázala pochopit.
Naopak jsem si ale oblíbila postavy dvojčat, které sice nedostaly tolik prostoru, ale děj s nimi jsem si moc užila.
Měla jsem problém se do příběhu začíst. Působil na mě zdlouhavě, takže jsem měla problém udržet pozornost.
Během čtení jsem nebyla ani jednou napjatá a upřímně mi nijak zvlášť nezáleželo na tom, jak to s postavami dopadne.
Moc mě bavily zápisky z deníku, které se v knize objevily!
A něco pozitivního na závěr. Kniha má opravdu povedenou obálku. Jednoduchou, přitom dokonale vystihuje děj.

Áňa 998
23.05.2020 5 z 5

Ráno jsem si ke knize sedla, a během několika hodin jsem jí přečetla. Absolutně nebylo možné se odtrhnout! Neskutečná knížka plná akce, napětí s prvky hororu. Skvěle napsaná!

Martin Rousek
česká, 1993