Sudetský dům III: 1959–1963

Sudetský dům III: 1959–1963
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528619/bmid_sudetsky-dum-iii-1959-1963-6582977e7538f.jpg 5 28 28

Sudetský dům série

< 3. díl

Již téměř deset let je František Smolík oddělen od své rodiny ostnatým drátem kriminálu. Zatímco ve Sklářích si Jarmila musí sama poradit s péčí o rodinu, neustále pronásledovanou komunisty, František pomalu ztrácí naději, že se ještě někdy dočká shledání. Doba se ale mění a atmosféra ve společnosti se začíná uvolňovat. Političtí vězni jsou postupně propouštěni na svobodu a vrací se do svých domovů. Návrat do života je ale plný nástrah a staré křivdy nelze jen tak zapomenout. Působivé vyprávění nás naposledy zavede za našimi hrdiny do podhorské vesnice Skláře.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 26.11.2024

adela1812
dnes 4 z 5

Děj nezklamal.

lipon
14.11.2024 5 z 5

Úžasná kniha. Připomenutí doby, kdy tu neomezeně vládli komunisti. Chce to číst celou sérii popořadě.

jitka7326
13.11.2024 5 z 5

Na třetí díl jsem se moc těšila. Četl se mi lehce a závěr jsem trochu předvídala. Čekala jsem i nějakou linku jak se daří původním obyvatelům domu, Fuchsovým.

Kerberos
12.11.2024 5 z 5

Třetí díl se mi velmi dobře četl.Začátek - život v lágru připomínal knihy Jiřího Stránského, i dozorce Žabák tam byl.Doba to byla zlá ,rodina Smolíkova si hodně vytrpěla .Příběh končí až v současnosti, takže pokračování asi nebude.

Annannas
10.11.2024 5 z 5

Velmi těžká doba...a nejdepresivnější díl této trilogie, ale opět mistrně vylíčený. Nezbývá než si přát, aby se už nikdy taková doba neopakovala, ale je velmi potřeba si jí připomínat. Doporučuji.

Nečák
05.11.2024 3 z 5

Edit: Beru zpět. Nakonec jsem knize dal ještě šanci a zhruba od druhé třetiny je to výrazně lepší!

Už druhý díl jsem kvůli patetickému balastu dočetl s vypětím sil, tady jsem to ale po nějakých osmdesáti stranách už vzdal. Každá věta chce mermomocí strašně zapůsobit na city, ale přitom je to plytké, povrchní. A vůbec to nefunguje. Ale díky za snahu. Tato témata jsou potřebná, zvlášť v dnešní době!

sidonka
04.11.2024 5 z 5

To byla nádherná trilogie, poslední díl hodně smutný a bolavý, ale bohužel taková byla doba

kaja77
02.11.2024 5 z 5

Četlo se to skoro samo. Pěkné ukončení trilogie.

skalek
31.10.2024 5 z 5

Opět úžasná kniha...
Každý díl byl lepší a lepší....opět jsem uronila slzy...
Má rodina také pochází ze Sudet...proto jsou pro mě tyto knihy srdeční záležitostí...
Děkuji moooc p. Javůrku...doufám, že budete psát další a další úžasné knihy

Ivetaa
31.10.2024 5 z 5

Tedy pane spisovateli - zrajete jako víno. První dva díly byly hodně čtivé, ale ten poslední je jako třešnička na dortu. I slza ukápla - hodně emocí, smutku, ale i naděje.

Zuzulinka
27.10.2024 5 z 5

Nádherná kniha. Tak jako první a druhý díl, tak i tento jsem přečetla jedním dechem a nemohla se odtrhnout! Autor je opravdový mistr a těším se na další jeho knihy.

Štěpán Javůrek
česká, 1987