Superpotraviny - 14 potravin, které změní váš život
Kathy Matthews
Autor popisuje 14 potravin, které považuje za stěžejní pro udržení optimálního zdraví:, borůvky, brokolici, dýni, fazole, jogurt, krůtí maso, lososa, oves, pomeranče, rajčata, sóju, špenát, vlašské ořechy. Popisuje látky, které jsou v jednotlivých "superpotravinách" obsaženy, čím pozitivně ovlivňují zdraví, a rizika jakých onemocnění snižuje. U každé potraviny uvádí, čím ji lze zaměnit za podobnou ze stejné skupiny (např. borůvky bobulovitým ovocem, vlašské ořechy mandlemi, pistáciemi), a to s podobnými účinky. V úvodu vysvětluje principy zdravé výživy, uvádí současnou moderní pyramidu potravin. Závěr tvoří desetidenní jídelníček od snídaně po večeři s velmi chutnými recepty. Informace v této srozumitelně napsané knize vycházejí z posledních poznatků o zdravém dietním způsobu.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2005 ,Originální název:
SuperFoods Rx, 2004
více info...
Přidat komentář
Hej! Tato kniha není obvyklým duchařením typu - když nebudete jíst tyto potraviny, jistě brzy zesináte. Je to jakýsi výbor vědeckých prací na 14 potravin, které jste možná považovali za "jen" dobré. Sám píši rešerši na jeden druh nepříliš známé zeleniny. Přál bych si, aby byl alespoň tak srozumitelný a přitom přesný, jako tato kniha.
Velmi dobrá kniha, dobře napsaná..Plno nových informací, které když si dá člověk do souvislosti se svým vlastním stravováním, tak si mnoho věcí uvědomí...