Tělo jako posilovna pro ženy - cvičení vahou vlastního těla
Mark Lauren , Joshua Clark
Úspěšné pokračování knihy Tělo jako posilovna – Bible posilovacích cviků vlastní vahou. Nyní stačí jen 3 dny v týdnu, začnete a za zhruba 30 minut máte hotovo. To je méně než jedno procento vašeho času. Můžete cvičit kdekoli - v ložnici, v hotelovém pokoji, v parku, na střeše, v garáži, na dvorku, v kanceláři mezi schůzkami. Žádný teror v posilovně. Neřve na vás žádná televize. Nikdo se na vás nedívá. Žádné zapocené přístroje. Žádné cvičební úbory. Spálíte více tuku. Tahle cvičení nastartují váš tělesný metabolismus mnohem víc, než kdybyste cvičila na přístrojích nebo dělala aerobik. Provází Mark Lauren nebo jeho žena osobně! Kniha má jednu novinku. U každého vybraného cviku (pod obrázkem) je QR Code, který lze přečíst např. telefonem a zobrazí se vám video konkrétního cviku, tedy jak se má jednotlivý cvik správně provádět.... celý text
Pro ženy Literatura naučná Sport
Vydáno: 2014 , Timy PartnersOriginální název:
Body By You
Jako aerobní sportovec mívám období, kdy úplně vypustím posilování a tak často začínám s posilováním úplně od nuly a na to mi tahle knížka přijde skvělá. Velmi rychle jsou vidět výsledky, člověk se rychle posouvá ve všech kategoriích cviků. Pak ale pokaždé následuje moment, kdy některé kategorie mám celé dokončené a cvičení je subjektivně lehké, zatímco v jiné kategorii ustrnu na cviku, ze kterého vím, že bych se nehnula další půl rok a to je okamžik, kdy s knížkou končím (většinou se do téhle fáze dostanu po cca 6 týdnech). Taky musím dodat, že z knížky čerpám čistě cvičební plán, kapitoly o stravování a názorech na aerobní trénink beru jen jako názor jednoho člověka. Jelikož ale nevím o žádném jiném systému, který by mě dokázal u silového cvičení udržet alespoň těch 6 týdnů, neustále se k ní vracím. Plánuji pořídit si od autora 90ti denní výzvu pro ženy, třeba díky ní budu mít návaznost na stagnaci, do které se opakovaně s touhle knížkou dostávám.
Kniha je perfektní. Stále z ní čerpám. Cvičení 3 až 4 týdně 20 až 30 minut. Cvičení s vlastní vahou týmto tempem a to úplně stačí. Žádná posilka na hodinu 3X týdně. Takže úspora času. Výsledky jdou vidět poměrně rychle.
Cvičení s vlastní vahou je super. Rozhodně nemám nic proti posilovnám a fitness centrům, ale co si budeme povídat, hezkou postavu můžeme mít i "zadarmo". Stačí se do toho opřít doma v obýváku. Knížka je zaměřená pouze na silový trénink, takže pokud je nabírání svalů zrovna váš záměr, tak knihu doporučuji. O kardiu tréninku si tu nepočtete. Je v ní i kratší povídání o jídelníčku, součástí je i tréninkový plán. Mě kniha dala to, co jsem chtěla - nápady, jak efektivně zpevnit svaly doma. Nicméně některé části mi přišly takové až moc detailní, nepřehledné a mohly by někoho odradit.
Kniha je plná dobrých tipů, rad a cviků. Určitě skvělá kniha pro inspiraci co se tréninku týče, ale nechápu proč autor odrazuje od běhu a některé kapitoly obsahují text, který by se dal zkrátit do pár vět. Člověk si najde v knize své, získá znalosti ale má i své nedostatky. Dá se z ní čerpat, na knize je vidět že jí psal "američan", mají trochu jiný styl a mentalitu cvičení. Pro mě, jako běžce je nutné si navrhovaný trénink upravit.
Jsem téměř na konci a kniha se mi moc líbí. Je možné, že sportovkyním nebude vyhovovat, ale já jako obézní nesportovec s několika zdravotními problémy a nezvyklý cvičit si nemohu knihu vynachválit. Začala jsem lépe jíst, cvičení mi samozřejmě změnilo postavu a opravdu mi přibyly svaly - to všechno je logické a šlo by to i bez knihy, kdyby byla motivace, ale ona nebyla. Na knihách Marka Laurena oceňuji hlavně tu schopnost člověka motivovat - po přečtení prvních stránek jsem měla pocit, že zvládnu cokoliv a za celou dobu jsem o něj nepřišla. Jedna z knih, o které můžu říct, že mi změnila život.
Nevím, jak moc je nebo není smysluplný aerobní trénink, ale rozhodně je mnohem jednodušší vyšetřit si půl hodiny, než hodinu a půl.
No nevím, jsem sice zatím na začátku, ale ty úvodní kapitoly mi přijdou jako sbírka stokrát opakovaných keců. Nechci tvrdit, že ten systém nefunguje, naopak sama cvičím převážně s vlastní vahou, ale styl, jakým je kniha psaná, mi připadá stejně komerční, jako styl všech ostatních systémů a tréninků, od kterých se snaží odradit. A ani trochu mi nesedí. Prostě "já jediný mám pravdu a cvičit cokoli jiného je nesmysl." *** Po přečtení dodávám, že můj prvotní dojem byl správný. Cviky vůbec nejsou detailně popsané, místy jsou i některé pokyny naprosto nesmyslné. Že na aerobním tréninku nezáleží je taky kravina a to, co píše o výživě, si taky se spoustou jiných moderních poznatků nerozumí. Ta jedna hvězda tam je za alespoň nějakou inspiraci na cviky.
Cviky jsou supr, i jich hodně najdeme od autora na YT. S kapitolou o stravě bych zas tak nesouhalsila. ALe já si jí pořizovala kvuli cvičení. Mám od něj ještě jednu knížku :)