Temná cesta
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
Před osmi lety byl Joseph King za vraždu své ženy odsouzen na doživotí. Podle místní policie to byl „padlý“ amiš a známý uživatel drog se vznětlivou povahou. Teď King utekl z vězení a míří do městečka Painters Mill. Novinky o uprchlém vrahovi se šíří jako požár a v týmu policejní náčelnice Kate Burkholderové panuje nervozita. Když se King v městečku ukáže s pistolí a z domu jejich amišského strýce unese svých pět dětí, noční můra se stane skutečností. Kate má o děti strach, a tak se vrhne do akce, jenže v průběhu zběsilého pátrání po vrahovi sama padne do jeho spárů. King ji ale propustí nezraněnou a požádá ji, aby dokázala jeho nevinu. A tak se Kate začne pídit po pravdě.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2020 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Down a Dark Road, 2017
Opět za plný počet... tentokrát ne tak drsné, ale i tak skvěle napsané a čtivé. Ve všech knihách Lindy Castillo je prostě něco, co spousta knih nemá, něco lidského, vřelého, logického, děj je nepřekombinovaný a postava Kate a prostředí amišké komunity to jen umocňuje. Doporučuji přečíst všechny díly, na pořadí až tak nezáleží.
I devátý díl série je skvělý. Tentokrát o opožděném a skutečném hledání pachatele vraždy mladé ženy, matky pěti dětí. Kate opět ve velkém nebezpečí, ale slib příteli z dětství se jí podaří splnit. Čtenář spolu s ní tuší a předvídá, ale rozsah odhaleného překvapí všechny.
Před dvěma lety Amiš Joseph King zavraždil svou manželku a ze svých pěti dětí udělal poloviční sirotky. Byl obviněn z vraždy prvního stupně a odpykával si doživotní trest ve věznici, děti si vzali do péče jeho příbuzní, kteří žijí v Painters Millu. Nyní se mu však z vězení povedlo uprchnout a celý okres je v očekávání toho, co bude následovat. Náčelnice Kate Josepha znala od dětství, jejich farmy spolu sousedily a oni spolu vyrůstali. Místní policie je ve střehu a všichni po Kingovi pátrají. Ten se zde opravdu ukáže, a se zbraní v ruce unese z domu svého strýce svých pět dětí. Kate poháněna obavou o děti se pouští po jeho stopě a nakonec i ona skončí v jeho zajetí. Joseph ji však propustí nezraněnou a žádá ji, aby vypátrala pravdu, aby prokázala jeho nevinu. King nebyl v amišské komunitě oblíbený, dle slov ostatních Amišů byl problémový, výbušný, bral drogy a dvakrát byl obviněn z domácího násilí. Před Kate tak stojí opět další nelehký případ, s kterým jí vydatně pomáhá její přítel agent Tomasetti.
No, co Vám budu povídat, bylo to opět výborné, dokonalé. Strašně moc jsem si knihu chtěla dávkovat, ať si ji užiji co nejdéle, ale jak jsem se začetla, nešlo přestat. Já tuto sérii opravdu miluji a i když se již jedná o 9. díl, ani jeden mě ještě nezklamal. Kate s Tomasettim mi již dávno přirostli k srdci, stejně jako ostatní osazenstvo místní policejní stanice, moc ráda sleduji, jak se vyvíjí jejich soukromé životy. Prostředí amišské kultury je pro mě velmi zajímavé, jsou to opravdu atraktivní kulisy pro thrillerovou záležitost. Nemohu jinak, než opět chválit, chválit a chválit.
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
No co mám k této sérii nového napsat ? Je to stále, pořád a furt výborné :-). Té chvály tady bude brzy určitě plno.
Tak snad jen.... tentokrát se případ hodně osobně dotýká Kate a její dávné dívčí lásky. Ne, nebojte se, je to stále detektivka, jen jsou tam i takové dojemné momenty a není tam tolik krve. Kate si vše řeší po svém, nadřízení jsou na odstřel, takže se, (jako už mnohokrát), dostává do bezvýchodné situace a ohrožení života.
Prostě čtěte !!!