Temné a osamělé prokletí

Temné a osamělé prokletí
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484455/bmid_temne-a-osamele-prokleti-zX7-484455.jpg 4 713 713

Dokáže láska zachránit svět? Princ Rhen, dědic mocného království, se vždy těšil, až převezme vládu a ujme se správy své země. Jenže to bylo ještě předtím, než ho proklela zlá čarodějka. Předtím, než se proměnil v odpornou krvelačnou zrůdu. Předtím, než zničil svou rodinu, svůj hrad i svou zemi. Pro Harper život nikdy nenachystal nic dobrého. Žije sama s bratrem a matkou, nemají moc peněz. A když se jednoho večera pokusí pomoci neznámé dívce na ulici ve Washingtonu, je přenesena do zakleté říše prince Rhena. Monstrum? Princ? Harper netuší, co si myslet. Když však začne poznávat dobré stránky princovy povahy, vypadá to, že prokletí by mohlo být zlomeno. Že se do prince zamiluje lidská dívka. Ovšem to temné síly nemohou dopustit, a tak se spojí, aby Harper i Rhena zničily.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

A Curse So Dark and Lonely, 2019

Jana65
17.07.2019 5 z 5

Kniha přečtena za dva dny. Byla naprosto úžasná, doufám, že se dočkáme i druhého dílu. Zase jsem našla knihu u které si přeji, aby neměla konec. Můžu jen doporučit.

Zenky
16.07.2019 3 z 5

Kniha přečtena jedním dechem. Líbil se mi námět a děj ale... Jak už tady někdo zmiňoval, do obou hlavních postav jsem se nedokázala vžít. Ani o chemii mezi nimi bych ruku do ohně nestrčila. Vůbec jsem ji tam necítila. Přišlo mi, že když se na začátku řeklo, že kletbu zlomí jen opětovaná pevná láska unesené dívky, tak se tak i na konci musí stát, anižby to mezi Rhenem a Harper alespoň jiskřilo. Nic jsem mezi nimi necítila. Bylo to takové umělé, protože se řeklo, že to tak musí být. Ani se nedivím, že Harper pochybovala. Upřímně, více jsem ten vztah viděla mezi Greyem a Harper. Rhen sice dostal více stránek knihy, aby se zalíbil čtenářům, ale Grey byl oproti němu zajímavější.
Princ byl neslanej nemastnej.
Na začátku knihy jsem lehce tápala, proč se postavy někdy chovaj tak samozřejmě, anižby bylo vysvětleno proč (některé dialogy postrádaly smysl z pohledu čtenáře). Jakoby autorka zapomněla napsat pár detailů k ději. (ale to byla asi moje chyba :D )
A co nemohu přejít bez přehlédnutí byly chyby v knize. Především uvozovky, které byly do očí.

Neubírám někomu, že je z toho nadšený. Kniha má potenciál, ale mě nesedla. (Z mého pohledu strojově napsané.)
Pokud ale bude pokračování z pohledu Greye...hned kupuju.

Barča 008
07.07.2019 5 z 5

Snad nejlepší retelling na Krásku a zvíře, jaký jsem dosud četla. :)

wotana
03.07.2019 5 z 5

Tak tohle byla jízda:-) Super super a ještě jednou super. Jen doufám, že bude pokračování co nejdříve.

Efeméra
29.06.2019 5 z 5

Dá se o pětisetstránkové bichli říct, že to byla jednohubka? Když jsem se do Temného a osamělého prokletí pustila, okamžitě jsem věděla, že ho s moc velkými přestávkami nedám, protože to by bylo hotové mučení. Za největší přednost knihy bych označila její postavy. Každá má svoje vlastní problémy a já jako čtenář pořád chtěla vědět víc a víc. Děj je napínavý, někdy až až a o hrdiny se vážně bojíte. Na druhou stranu byl tenhle čtivý retelling na můj vkus až moc přímočarý, i když ani to nijak významně nesráží moje vysoké hodnocení. 4.5 hvězdičky.

martina.tim
22.06.2019 5 z 5

Zamilovala jsem se do retellingů Krásky a zvířete. V této knížce mi sice něco málo chybělo, ale pořád to je skvělý příběh a hned bych se nejradši vrhla na druh díl, ale ten bohužel vyjde v originále až v lednu 2020, takže u nás bůhví kdy :(. Ale mileráda si ho přečtu znovu :)

EllenQa
22.06.2019 5 z 5

Na začátku jsem byla docela skeptická a obávala jsem se, že mi tato knížka nesedne. Prvních sto stran jsem si stále nebyla jistá, jestli se mi kniha líbí nebo ne, ale čím dál jsem se dostávala, tím víc jsem toužila pokračovat ve čtení. Řekla bych, že je to kniha spíše na odlehčení, originalita jí ale přesto nechybí. Poslední třetina knihy je nabušená akcí a zápletkami, takže jsem ji dočetla během večera. Co se týče postav, překvapuje mě, že jsem si příliš neoblíbila hlavní hrdinku, za to neskutečně oceňuji zpracování Děsivýho Greye. Tato knížka určitě stojí za přečtení.

kneslova
20.06.2019 5 z 5

Dávám 5 hvězdiček, je to velice čtivé, líbilo se mi to, ale pravda, že konec je už hodně spletitý a slabší - pravděpodobně příprava na další díl. Kdyby to bylo více ukončené, knize by to prospělo. Nicméně stále dobré...

Knihomolka97
19.06.2019 4 z 5

Hezký retelling na moji oblíbenou pohádku, originalita nechyběla, na plný počet hvězd mi ale něco chybělo. Možná tam nebylo tolik lásky jak bych čekala. Nejvíc jsem si zamilovala Greye, ten byl perfektní a...ten konec mě pěkně navnadil na další díl.

Sabča92
18.06.2019 4 z 5

Od této knihy jsem neměla žádná očekávání. Upřímně jsem se obávala, že mi kniha nesedne a nebude se mi líbit. A opak byl pravdou. Nový retelling na Krásku a zvíře jsem si užila plnými doušky a byla napnutá jak kšandy jak to celé skončí. Prolínání paralelních světů Washingtonu a Uhlíkova (ano, to je asi jediná výtka, kterou mám) bylo originální. V převyprávění nechyběly ani užitečné okamžiky, které často v novějších variacích na Krásku a zvíře chybějí. Milostná linka také nebyla nucená. Erotika scházela úplně a naštěstí i milostný trojúhelník.
Moc se těším na druhý díl a jsem zvědavá, co nám to přinese :-) Za mě jeden z nejlepších retellingů na klasickou pohádku :-)

kolacky
17.06.2019 5 z 5

Tak to miluju, když dočtu knížku a zjistím, že to nebyl konec příběhu! Sákryš a hromtěťuk! Nezbude mi nic jiného než se těšit na další díl :-)

Cometka
16.06.2019 4 z 5

Knížka je skvělá! Četla jsem jí déle než ostatní, ale přičítám to víc nedostatku času než čemukoliv jinému. Hvězdu ubírám ze chybějící "wow efekt", který jsem měla po přečtení Dopisů ztraceným. Ale rozhodně doporučuji přečíst je to zase jiný náhled na svět fantasy.

anishta
16.06.2019 5 z 5

Nevim zda dokážu v krátkosti říct, jak se mi to líbilo. Ale bylo to dokonalé? Umřu čekáním na další díl? Dokonce jsem se na napsání hodnocení musela vyspat, ale stejně nemám slov.

Red-haired
15.06.2019 3 z 5

Pro mě byla kniha bohužel průměrná a většinou mě nudila. Hlavní postavy jsem si nezamilovala, spíš naopak. Rhen mi vyloženě lezl na nervy a o nějaké chemii mezi ním a Harper nemůže být řeč. Zaujal mě ale Grey a díky němu možná sáhnu i po dalších dílech až vyjdou s nadějí, že to bude lepší.

Veeria
14.06.2019 4 z 5

Je zde nádech Krásky a zvířete, ale tento příběh má v sobě daleko víc. Paralelní světy, netradiční hlavní postavy, čtivost, fascinující příběh. K tomu přidejte pěknou mapku Uhlíkova a střídání postav ve vyprávění příběhu.

Z postav si mě nejvíc získala Harper a Grey. Harper jako hlavní hrdinka má můj obdiv, líbila se mi její statečnost a proměna v silnou ženu.... Tato postava nám může být inspirací. Co jsem při čtení oceňovala, byl její vztah s Greyem, který pro mne byl silnější a zajímavější oproti Rhena. Mám pocit, že autorka dala Greyovi větší prostor a mohli jsme ho lépe poznat, jaký je, čím si prošel, čeho všeho se musel vzdát a jak byl oddaný a věrný. Děsivý Grey má své kouzlo a získal si mě. Vyprávění z jeho strany bylo pomyslnou třešničkou na dortu a věřím, že v druhém díle dostane ještě více prostoru :)

Brigid nám narýsovala možný scénář pokračování a já se těším, co bude dál.

lucie5847
12.06.2019 5 z 5

! Spoiler - obsahuje informace, které prozrazují klíčovou část děje !

Úžasný reteling na Krásku a zvíře.
Zajímavý příběh, pěkné kouzelné prostředí propojené se současným Washingtonem.
Rhen není klasické zvíře, pouze princ se strašným prokletí, který se každé období mění na jiné zvíře. Grey je neobyčejný velitel královské stráže, který v princově prokletí sehrál svojí roli a zároveň jediný kdo princi ještě zbyl. A Harper není žádná princezna, je to obyčejná dívka žijící ve Washingtonu, která i přes svoje onemocnění, je velmi statečná a odhodlaná se probojovat ke svobodě, ale na druhou stranu je i velmi chytrá a citlivá a i když prince nesnáší, chce mu pomoc nad kletbou a zlou čarodějnicí vyhrát.
Knížka mě úplně pohltila, přečetla jsem jí za 2 dny a jsem z ní nadšená. A těším se na další díl, jak to nakonec jejich osudy všechno zamíchá.

Darktherka
06.06.2019 5 z 5

Tento příběh mě úplně pohltil. Nemohla jsem se od knížky odtrhnout, přečteno za den. Doufám, že brzy bude pokračování.

martina1199
02.06.2019 4 z 5

! Spoiler - obsahuje informace, které prozrazují klíčovou část děje !

Báječná pohádka - ne však pro děti :-)
Povedené převyprávění známého příběhu o Krásce a zvířeti. Opravdu sympatická hlavní hrdinka Harper, stejně jako prokletý princ Rhen a perfektní velitel královské stráže Grey :-) Okolnosti, které dalece přesahují samotnou kletbu a její zlomení projevem pravé lásky.
Je to napínavé a čtivě napsané, knihu jsem přečetla za dva dny. Velmi se mi líbilo vyprávění střídavě z pohledu Harper a Rhena, postavám to dodalo hloubku a plasticitu.

Určitě si přečtu další díl, který slibuje další zajímavou zápletku :-)

beruskaj
02.06.2019 4 z 5

Povedena pohádka o Krasce a zvireti v moderni podobe. I kdyz to bylo castecne predvidatelne, cteni jsem si velmi uzila az do sameho konce. Tesim se na pokracovani :)

insta.kniha
01.06.2019 5 z 5

! Spoiler - obsahuje informace, které prozrazují klíčovou část děje !

To, že autorka propletla dva odlišné světy se mi moc líbilo. Hl. hrdinka Harper se stala asi mou nejoblíbenější ženskou postavou všech knih. Tím, že nebyla "dokonalá" se svým chováním pro mne dokonalou stala. Ano, měla postižení, ale tím jak se s ním prala a dokonce na něm i trvala. Tím si zasloužila můj obdiv.
Prince Rhena jsem měla ráda hned od začátku. Bolest, zklamání, utrpení, které se nedalo přehlédnout. Vše dovršilo pohrdání sám sebou. Jeho pohled (kniha je napsaná z obou pohledů) jsem s ním prožívala.
Pak tu byl velitel Grey a třetí hl. postava. Tak u tohoto chlapa jsem si nebyla jistá vůbec ničím. Za jeho oddaností jsem někdy hledala postranní úmysl, který se "naštěstí" nepotvrdil. S přísahou i bez ní je ochoten položit vlastní život. ♥
A konec knihy? Takový jsem opravdu nečekala. Moc se těším na druhý díl (který má naprosto úžasnou zelenou obálku). Jen si na něj budeme muset chvíli počkat.