Temné a osamělé prokletí

Temné a osamělé prokletí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547266/bmid_temne-a-osamele-prokleti.jpg 4 710 710

Princ Rhen, dědic mocného království, se vždy těšil, až převezme vládu a ujme se správy své země. Jenže to bylo ještě předtím, než ho proklela zlá čarodějka. Předtím, než se proměnil v odpornou krvelačnou zrůdu. Předtím, než zničil svou rodinu, svůj hrad i svou zemi. Pro Harper život nikdy nenachystal nic dobrého. Žije sama s bratrem a matkou, nemají moc peněz. A když se jednoho večera pokusím pomoci neznámé dívce na ulici ve Washingtonu, je přenesena do zakleté říše prince Rhena. Monstrum? Princ? Harper netuší, co si myslet. Když však začne poznávat dobré stránky princovy povahy, vypadá to, že prokletí by mohlo být zlomeno. Že se do prince zamiluje lidská dívka. Ovšem to temné síly nemohou dopustit, a tak se spojí, aby Harper i Rhena zničily.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

A Curse So Dark and Lonely, 2019

Alex.Barunka
25.09.2019 2 z 5

Variace na Krásku a zvíře můžu v každé podobě. A vlastně i tady se jednalo o docela ucházející alternativu jednoduchého příběhu se stejně jednoduchým světem. Ale ty postavy byly prostě k smíchu a všechno na nich ztroskotalo. Šablonovité a tím předvídatelné, nucené, otravné a v přítomnosti toho druhého prostě na facku.

BTW: Úžasný cliffhanger!

K3L49
22.09.2019 5 z 5

Úžasná kniha

lucie2952
12.09.2019 5 z 5

Ten epilog mě dostal... To jsem nečekala! Potřebuju nutně další díl!
Autorka skvěle píše, úplně perfektně vykreslila Uhlíkov a taky příšeru. Nejsem cílová skupina, ale tohle je úžasná kniha a já se těším na pokračování.
Doporučuji všem, kteří mají rádi příběhy na motiv krásky a zvířete. Tohle vás rozhodně bude bavit!

Vakalik
06.09.2019 2 z 5

Na knihu jsem narazila díky doporučení jedné známé instagramové hvězdy, která se věnuje knihám. Doporučovala knihu dlouho dopředu, než vůbec v ČR vyšla a říkala, že to je jedna z nejlepších knih, co četla... Upřímně? Teď už její hodnocení beru s rezervou. Pro mě celkem utrpení a byla jsem ráda, když jsem knihu konečně dolouskala. Hodně nesympatické všechny postavy až na Greye. Takhle smíchat dohromady současnost a historii? Aby princ ze středověku mluvil jako současný teenager? Ženská hlavní postava se chovala jako rozmazlený fracek a všichni si z ní sedali na zadek? Uf... Trochu by mě zajímalo, jak bude děj pokračovat. Možná, až zapomenu na to špatné, k pokračování se vrátím, až vyjde.

Cleo De Nile
05.09.2019 5 z 5

Už hodně dlouho se mi nestalo, že bych si hlavní hrdiny natolik zamilovala, a přála si, aby skončili spolu, jako v tomto případě. Harper, Rhen i Grey jsou úžasné postavy, a moc mě bavilo sledovat jejich vývoj, hlavně tedy u Rhena. Musím přiznat, že jsem se celkem bála toho, jak bude fungovat smíchání našeho světa s tím fantasy světem, ale autorka to zvládla mistrně. Jen škoda toho předvídatelného konce (mám na mysli tu úplně poslední kapitolu), ale určitě to bude ještě zajímavé. Za mě nejlepší knížka za poslední dobu, jen nevím, jak vydržím čekání na druhý díl, když ještě nevyšel ani v originále.

Ewilka
05.09.2019 4 z 5

Trošku mě mrzí, že se z knížky vyklubal první díl celé série, ale i tak je tohle hodně povedený retelling, který je tak sladký a miloučký, jak to jen jde. Rhen je zkrátka ztělesněním dokonalého a galantního prince na bílém koni.

TheBookReaderM
26.08.2019 5 z 5

Výborný reteling, který mě dojal, pobavil a zároveň mě nenechal od knihy odejít. Kromě toho, že se kniha čte skoro sama, tak musím vyzdvihnout svět, ve kterém se děj odehrává (naprosto mě uchvátil). K této knize se budu vracet velmi ráda.

Adele02
20.08.2019 5 z 5

Ten konec jsem teda nepobrala. Chci víc. Vážně.

Veruu95
14.08.2019 4 z 5

Moc podařený retelling :) Sice chvilkama se mi to zdálo až moc zdlouhavé, ale další díl si určitě přečtu :)

Elize
11.08.2019 4 z 5

Jednorázovka - a to doslova. Knížka na jeden den. Jinak nápadité a velmi vtipné zpracování klasického motivu Krásky a zvíře. Musím říct, že jsem se u knížky hodně nasmála, což hodnotím kladně. Také všechny hlavní postavy jsou celkem zajímavé a dobře napsané dialogy. Mezi Rhenem a Harper je dokonalá chemie a jejich postupující vztah je dobře psaný, že mu čtenář skutečně věří. Jinak je to v podstatě klasický příběh Kráska a zvíře, (nebo Dvůr trnů a růží od S. J. Maas) což ovšem nic špatného neznamená. Rozhodně jsem pro nové verze starých a ověřených motivů, stejně jako například stále funguje Romeo a Julie od Shakespeara.

Ree
08.08.2019 5 z 5

Krásku a Zvíře miluju, takže jsem po téhle knížce sáhla téměř okamžitě. Na druhou stranu mě zatím žádný retelling téhle pohádky úplně nebavil, takže jsem o Prokletí nic moc neočekávala. O to víc mě překvapilo, jak moc mě to bavilo.
Koncept knížky byl tak originální, jak to retelling dovoluje. Postavy mi byly sympatické a i styl psaní mi sedl, přestože mám problém číst knihy, které jsou psány v přítomném čase. A taky se mi málokdy stává, že během čtení vyprsknu smíchy. Tady se to stalo.
Rozhodně se těším na další díl a doufám, že tam bude co nejvíce Greye :)

tadobra
06.08.2019 4 z 5

tak jo, tohle bylo něco.
sice mi v čtení dost překážely chyby, překlepy a podobně, kniha byla úžasná.
těším se na pokračování, protože temné a osamělé prokletí skončilo úžasně.
doporučila bych, aby se kniha příště lépe zkontrolovala, protože chyb zde bylo opravdu hodně, což ale vůbec není autorčina vina.

makik111
03.08.2019 5 z 5

Naprosto skvělý příběh, vyprávěno zase úplně jiným způsobem než ostatní retellingy Krásky a zvířete. Postavy jsem si moc oblíbila, těším se na pokračování.

Teriiii
01.08.2019 4 z 5

No, uf, tuhle knížku je celkem těžké hodnotit. Pro mě tedy určitě, protože abych byla upřímná, přibližně celou polovinu knihy jsem čekala na "něco"... a ono nic. Že knížku nechci odložit a potřebuju vědět, co bude dál, jsem zjistila až právě někde v té polovině, kdy se do hry začalo zapojovat vícero postav. Takže druhá polovina byla super a rozhodně bych ji dala plný počet hvězd a první ne až tak super polovině naopak pouze 3 hvězdy.
Jako celek ale hodnotím knížku velice kladně a jsem zklamaná, že druhý díl je zatím v nedohlednu. Protože prostě Grey! Ten kluk je pako a já potřebuju vědět, co bylo dál. Už aby to bylo. To čekání bude šíleně dlouhé...

sd1992
31.07.2019 5 z 5

Začátek byl hroznej.. Ty vole, jakože tak, že jsem myslela, že to hodím z okna... Aby jste mi dobře rozuměli, tak já jsem vážně velkej fanoušek Krásky a zvířete, tohle je fakt jedna z mála pohádek, které bezvýhradně miluju! A právě proto se mi asi blbě akceptovalo to propojení reálného světa (Washington d.c. - boha, proč? :O) se světem pohádkovým. Nějak jsem nedokázala skousnout něco, co do toho příběhu "nepatří".. jenomže je to retelling, takže je to vlastně naprosto v pořádku, ale já jsem z toho nebyla nadšená, ba naopak vytočená :D Nicméně cca po 100 stranách se děj vesměs točil jen kolem toho pohádkového a já začala měnit názor na celý příběh... nakonec to bylo naprosto boží.. pak jsem se do toho tak zakousla, že jsem to přečetla raz dva.. takže tím chci říct, že to nevzdávejte, pokud se vám to nezdá, pak to vážně stojí za to. Dopisy ztraceným se autorce taktéž povedly a ani tady nakonec nezklamala... konec je super, nepředvídatelný a přesně takový, aby vás udržel v natěšenosti na pokračování.. :-)))

KnihomolkaKatka
30.07.2019 5 z 5

Ty jo! To bylo tak neskutečně super! Miluju ten příběh a potřebuju další díl. Už aby byl! Děj je čtivý, napínavý; ale najde se v něm i trochu romantiky. A v knížce nechybí ani trocha krve a vážných situací...

mira399
30.07.2019 5 z 5

Tak tohle se tedy povedlo :-) Já si příběh užila parádně bez ohledu na to, že mi bylo 45 let. Pohádka jak má být, doporučuji!!!

rycccy
23.07.2019 4 z 5

Obálka krásná to musím uznat. Příběh mi velmi připomněl krásku a zvíře ... Kniha se mi líbila,
ale ne na pět hvězd... Nemůžu říct že by mi Harper a princ Rhen nebyli sympatický ...co se týká
čarodějnice, tak to její ukončení mi přišlo takové zvláštní, to na to přišli až teď - po těch
létech ... nehledě na to že spoustu věcí se bralo jako samozřejmost bez jakéhokoliv vysvětlení-
prostě nechápu... mám rád fantasy knihy, tahle měla velký potenciál, ale podle mého tomu
něco chybělo.

inom
20.07.2019 5 z 5

Nejsem velkým fanouškem fantasy knih. Potřebovala jsem však pauzu od mého zažitého žánru a tak mi kamarádka doporučila tuto knihu. No a musím se přiznat, že jsem zůstala bez slov. Kniha byla fantastická. Měla všechno co od dobrého čtení očekávám - napětí, dobrodružství, romantiku a zajímavé postavy. Bavila jsem se od začátku až po konec a knihu spolkla za dva dny. Příběh se mi dostal na tolik pod kůži, že jdu shánět další fantasy v podobném stylu.

Jana65
17.07.2019 5 z 5

Kniha přečtena za dva dny. Byla naprosto úžasná, doufám, že se dočkáme i druhého dílu. Zase jsem našla knihu u které si přeji, aby neměla konec. Můžu jen doporučit.