Terapie

Terapie
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492015/bmid_terapie-XwO-492015.jpg 4 1201 1201

Když se Alice a Leo přestěhují do exkluzivního obytného komplexu, splní se jim celoživotní sen. Existuje však jeden temný důvod, proč luxusní rodinnou vilu v uzavřené komunitě mohli koupit tak výhodně – a tím je bývalá majitelka, psychoterapeutka Nina. Co se s ní přede dvěma lety stalo? A proč o tom nikdo ze sousedů nechce mluvit? Alicina zvědavost se změní v posedlost a ve zdánlivě dokonalém domě se začnou odehrávat nevysvětlitelné věci. B. A. Paris, autorka bestsellerů Za zavřenými dveřmi a V pasti lží, se v Terapii vrací k tomu, v čem je nejlepší - k napínavému psychologickému thrilleru.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto

The Therapist, 2021

MartinkaSl
19.11.2024 5 z 5

Má první kniha od této autorky. Příběh byl zajímavý a čtivý, zápletka velice zajímavá a napínavý konec. Moc mě bavil styl psaní, který je podobný severským detektivkám.

martianekk
28.10.2024 4 z 5

Jsem dlouhodobou milovnicí severských kriminálek a tato kniha se britské spisovatelce povedla. Vnímám ji jako poklidný thriller s příjemným napětím, správně vykreslenými pocity hlavní hrdinky a nečekaným rozuzlením.

Bauriska
19.10.2024 3 z 5

Knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy. Za mě se jedná o takový průměrný, oddechový detektivní román. Četl se lehce, občas malinko nezáživně. Padoucha jsem neuhodla, což mě vždycky potěší :D Ale ten konec byl fakt překombinovaný.

zuzi.cte
18.10.2024 2 z 5

Kniha se četla dobře byla zajímavá, napínavá, rozuzlení bylo nečekané, ale pro mě to nebylo žádné wow, takový oddechovka na dovolenou.

Clairka
11.10.2024 5 z 5

Jsem si v polovině knihy říkala, že určitě vim vraha. Ani náhodou :)) skvělá kniha

HH77
30.09.2024 5 z 5

Další skvělá kniha autorky. Vraha jsem tentokráte sice tušila, ale motiv ani náhodou.

Termina
26.09.2024 3 z 5

Ja nevím .. dlouho nic, spousta teorií a trochu aj nudy .. pak chvíle adrenalinu a na konci jedna šílená magořina .. DÍK!

hey123
11.09.2024 5 z 5

(SPOILER) od autorky jsem něco četla po dlouhé době. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak, jak děj ubíhal, jsem také pořád podezírala někoho jiného.
Musím říct, že za mě je hlavní ,,padouch" nečitelný hned od začátku, a proto mě to tak bavilo.
Už jen málokdy se mi stane, že nevím, jak kniha dopadne. Tady se mi to ale stalo a jsem za to ráda.

kniznisvetsjiri
09.09.2024 4 z 5

Musím říct že už se mi dlouho nestalo, abych měla až takovou averzi na hlavní postavu. Alice. To jméno mě bude pronásledovat ještě dlouho, protože její nelogické, sebestředné chování, mě vytáčelo už od první stránky.
Příběh je ale jinak super, i když se mi občas zdálo že děj se nikam neposouvá a autorka nám maže med kolem pusy opakujícími se frázemi.
Když ale opomenu tyto dvě věci, protože to bylo jediné co mě na knize štvalo, byla kniha jako celek hrozně fajn. Příběh vás vtáhne do děje téměř okamžitě a chcete zjistit jak to všechno vlastně je. Já sama jsem si v průběhu čtení vytvořila čtyři teorie, kdo je vrah.
No na konci jsem koukala jak puk s otevřenou pusou, protože ani jedna nebyla správná a o to víc jsem byla překvapená, možná i trochu zaskočená protože takový konec jsem vážně nečekala.
Je to moje první kniha od autorky a rozhodně nebude poslední.

marketabo
01.09.2024 5 z 5

Po knize Dilema, kterou hodnotím jako tu "ze slabšího soudku" od této autorky, konečně poznávám zase starou dobrou B.A.Paris. Nemohla jsem se odtrhnout, až do konce mě držela v napětí a podezření přišlo až k závěru. Opravdu perfektní čtení.

Gabriela143
31.08.2024 5 z 5

Kniha ma veľmi bavila. Autorka drží čitateľa v napätí skoro až do poslednej strany. Spolu s Alicou som tiež podozrievala všetkých naokolo.

hannina
30.08.2024 3 z 5

Alice a Leo se rozhodnou posunout svůj vztah ke společné budoucnosti. Alice je ochotná vzdát se svého milého domku na venkově a odstěhovat se do Londýna, kde jim Leo koupil dům. Brzy však zjistí, že předchozí majitelka byla v domě - ve své ložnici - v jejich ložnici! zavražděna..... a s Leem je něco špatně, neb jí to neřekl, ačkoliv o tom věděl. Přesto, že pachatel byl dopaden, tedy spíš označen, pouští se Alice na popud jakéhosi soukromého detektiva, do pátrání. A zamotá se do toho fakt hodně, až jde nakonec o život i jí..... No přečetla jsem, ale do dalšího autorčina díla se pouštět nebudu.

Kiikuus
26.08.2024 4 z 5

Jedna z nejlepších knih od B. A. Paris. Neuvěřitelně mi sedla.
Úplně jsem si představovala sebe, jak bych se svou nedůvěřivostí a podezřívavostí obviňovala všechny kolem sebe a nakonec nevěřila vůbec nikomu. Trnula jsem s každým večerem a nařizovala Alici, ať už v tom domě proboha nespí.
V určitý moment mi došlo, kdo za tím vším stojí, ale celý kontext jsem nerozluštila. Bylo to uvěřitelné a charaktery postav krásně rozdílné a nečitelné.
Tohle je ta pravá kniha pro milovníky thrillerů. Bude Vám doma naskakovat husí kůže z každého vrznutí schodu.

Veronika_mad
19.08.2024 5 z 5

Super! Jako hlavní hrdinka jsem podezřívala úplně všechny a opravdu do poslední chvíle nevěděla, kdo to udělal.
Chvilkami mě Alice opravdu štvala. Bojím se, nechci tu být. Budu tu ještě dva týdny. Musím pryč... Kdybych já měla v noci pocit, že je někdo v místnosti, sbalila bych se a už bych byla na cestě do Mexika.

archivářka115
02.08.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila. Dobře se četla. Vadilo mi, že se hlavní hrdinka stále bála v domě bydlet , ale přitom nebyla schopná se odstěhovat.

sonkovaj
02.08.2024 5 z 5

Jednoznačně plný počet hvězdiček. Zase jedna detektivka, která se povedla. Nic nechybí ani nepřebývá. Napínavé a v noci jsem se i bála.
Autorka umí přesně popsat ten pocit, že vejdu do místnosti a vím, že je to jinak. Něco. Něco zlověstného. Něco ohrožujícího.

Knížka přečtena jedním dechem a už se těším na Vězeňkyni.

evickakyticka
11.07.2024 2 z 5

Další z přečtených knih z místní knihovničky. Sama od sebe bych si ji nevybrala, ale když už jsem neměla co číst... budiž. Prostředí detektivky mi přišlo málo uvěřitelné, každou postavu čtenář skoro podezírá... Celé mi to přišlo nedotažené, nedomyšlené.

Nikol1212
09.07.2024 3 z 5

Slabota.. aneb jak vysvětlit, že se hlavní hrdinka hrabe ve vraždě někoho, kdo nikdy neviděla? Co takhle ji dát stejné jméno jako měla její sestra? Ať to má šťávu !!! achjo..

Welinie
05.07.2024 4 z 5

Dlouho jsem nic od B. A. Paris nečetla, takže mě to zase bavilo jako každá její kniha.

katallinka
29.06.2024 3 z 5

B.A.Paris píše skvěle, zase jsem knížku zvládla za dva dny. Nicméně tentokrát to bylo slabší čtení. Bohužel mi bylo od začátku jasné jak to dopadne…