Toulavé cesty

Toulavé cesty
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547321/bmid_toulave-cesty.jpg 5 3 3

Pozitivně přijatá Trilogie šesti kontinentů mě přiměla pokračovat ve vyprávění příběhů, zážitků a legend z mnohaletých toulek světem. Z jednotlivých střípků zkouším opět složit pestrou mozaiku dobrodružství a pozvat čtenáře na další úchvatná místa. Vypravit se za námořníkem Sindibádem, prožít bujarý rej kostlivců při mexické Noci mrtvých, s Buffalo Billem nahánět prérií stáda bizonů, stopovat klokany ve stínu baobabů, ochutnat smažené tarantule, odolat kletbě mocných faraonů či stanout před mystickou Zdí nářků. Snad budete mít chuť vyrazit se mnou na ... toulavé cesty přírodou i městy.... celý text

Přidat komentář

david9235
dnes 5 z 5

Další skvělé cestopisné pokračování autora, který nás provede spoustou zajímavých míst doplněných vtipnými historkami.

jaroslav9503
dnes

Opet me dalsi kniha nezklamala, plno i detailnich informaci, zazitku a pouceni, nevsedni cteni.


Lavander1965
předevčírem 5 z 5

Autor se ve svých knihách kromě historek a zážitků z cest věnuje epickým tajuplným legendám, které dodávají textu punc originality. Jednotlivé popisované země tím získávají neotřelý a zajímavý úhel pohledu.

Chennai
10.10.2024

"Toulavé cesty" je svěží cestopisná kniha, ve které Arny Šrámek sdílí své dobrodružné zážitky z cest po různých koutech světa. Jeho styl psaní je lehký, živý a plný humoru, což čtenáři nabízí pocit, že se na těchto dobrodružstvích účastní osobně.

Šrámek není jen pouhým pozorovatelem, ale do míst, která navštěvuje, se aktivně zapojuje, ať už je to prozkoumávání horských stezek v odlehlých oblastech nebo setkávání s místními obyvateli v exotických vesnicích. Kniha je plná autentických příběhů, které čtenáře vtáhnou do neobvyklých situací – od nečekaných setkání s divokou přírodou až po kulturní nedorozumění, která někdy přináší vtipné momenty.

Zvláštní pozornost si zaslouží autorův cit pro detaily a jeho schopnost popsat krásu i drsnost přírody. Šrámek se nebojí vyjádřit, jak ho jednotlivé cesty osobně ovlivnily, a díky tomu se z "Toulavých cest" stává nejen cestopis, ale také dílo, které inspiruje k hlubšímu zamyšlení nad smyslem cestování a objevování světa.

Pozitivní je také rozmanitost míst, která autor popisuje – od známých turistických destinací po skryté perly, o nichž mnoho lidí nikdy neslyšelo. Kniha tak nabízí nejen inspiraci pro vlastní cesty, ale také možnost poznat svět očima někoho, kdo se na něj dívá s otevřeným srdcem i myslí.

Jediným drobným nedostatkem může být pro někoho občasná neorganizovanost příběhů, kdy se autor nechá unést emocemi a tématy, což může čtenáře odvést od hlavní linie. Přesto se tento osobní styl ke knize hodí, protože odráží její dobrodružnou a svobodnou podstatu.

Celkově je "Toulavé cesty" skvělým čtením pro každého, kdo miluje cestování, příběhy z neznámých míst a inspiraci k tomu vydat se na vlastní dobrodružství. Arny Šrámek napsal knihu, která nejen pobaví, ale také povzbudí k objevování světa kolem nás.

kojak111
10.10.2024 5 z 5

Jedním z nejlepších způsobů, jak proniknout do mentality lidí ve vzdálené exotické zemi, je zaposlouchat se do prastarých legend, jež jsou s daným místem spojeny. V kombinaci s osobními setkáními, dobrodružnými zážitky a veselými historkami vytvářejí tu správnou dálkami vonící směs, která nás nutí opakovaně opustit svou domácí komfortní zónu a vydat se na cesty dobrodružství vstříc.