Tristram a Izalda

Tristram a Izalda
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201260/bmid_tristram-a-izalda-vdp-201260.jpg 4 4 4

Přidat komentář

Sisssi
15.08.2018

Skvělé! Škoda, že po podobných dílech málokterý dnešní čtenář sáhne. Přitom určité věci zůstávají neměnné, ať už dnes či ve středověku.

Noita
16.01.2017

Legenda, kterou kdekdo zná, ale málokdo četl. Veliká škoda!
Jde o kouzlo nechtěného, avšak neuvěřitelná psina. Zámek má stěny z ryzího zlata zdobené drahokamy zvící pěsti, leč král, královna, všechno služebnictvo, stráže, celý dvůr i čtyřicetičlenná návštěva - všichni spí v jedné jizbě. Král Marek však pro jistotu, že mu za Isoldou nikdo nechodí, dává před její lože "kosu vlkovou", aby se každý nezvaný proutník o ni pořezal. Tristan se samozřejmě nachytá a nohy si pořeže, leč Isoldu hbitě osouloží a tutě začne naříkat, jak má pořezané nohy a medle že vykrvácí. Isolda roztrhá svou noční košilku a ováže mu je. Skuhrající Tristan se odebírá do svého vyhrazeného pelechu. Leč jeho svita čtyřiceti zbrojnošů nechce, aby byl dle krvavých stop odhalen jeho poměr s královnou a tak jdou a všichni popořadě skáčou na "kosu vlkovou", aby byli taky pořezaní. Král Marek však spí jak špalek a podezření nepojme.
A teď si představte živě to panoptikum, jak 40 zbrojnošů potichoučku hopsá po kose u Isoldiny postele v rámci utajení a král to zaspí a nevšimne si ani toho, že Isolda je nahá, protože košilku obětovala a postel má celou zakrvácenou.
Vážně bych chtěla vidět věrnou adaptaci :-D