Tsunami

Tsunami
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516918/bmid_tsunami-646ce32c5837a.png 4 725 725

Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekaných emocí tak začnou ožívat události z jedné dovolené v Thajsku, která otřásla osudy všech zúčastněných. Polozapomenuté vzpomínky se vracejí se silou tsunami a hrozí, že rodinu plnou tajemství rozmetají na kousky.... celý text

PájaHája
04.12.2024 4.5 z 5

Druhá kniha od autorky co jsem přečetla. Líbí se mi styl jejího psaní. Děj pěkně plyne.

Januli
30.11.2024 3 z 5

Kdyby mi kolegyně z klubu knihu nedoporučila, nesáhla bych po ní, což by byla asi škoda. Kniha byla čtivá, zajímavá, a já si zprvu myslela, že Tsunami bude jen metafora... Rodinný příběh, kde si najdete možná oblíbence, možná Vás někteří budou štvát tak jako mě, ale zápletky Vás překvapí a snad i budou bavit. A závěr knihy? Je takový jaký je...

skalek
30.11.2024 5 z 5

Neuvěřitelný spletenec rodinných vztahů....a opět happy end...skoro...
Bravo a děkuji p.Krajčo Babinská

LenkaVrbatova
24.11.2024 5 z 5

K autorce jsem byla docela skeptická, o to víc jsem po dočtení z knihy nadšená. Je čtivě napsána, postavy jsou realistické a uvěřitelné, prostředí autentické. Nejvíc mě bavilo postupné odhalování vztahů a tajemství jednotlivých postav. Určitě to nebyla poslední kniha od autorky, co jsem četla.

fruitbueno
18.11.2024 4 z 5

Od knihy jsem nic nečekala, o to více jsem překvapená. Spletité rodinné vztahy rámované tragickými okolnostmi. Občas mi chyběla trochu detailnější propracovanost jednotlivých charakterů (Robert a jeho posedlost), ale jinak jde o velmi slušný román.

Verunka289
08.11.2024 4 z 5

Ke knize jsem přistupovala bohužel s obrovskými předsudky, protože Karin Krajčo Babinskou vlastně neznám a vždycky jsem ji měla zaškatulkovanou jen jako manželku Richarda, která se snaží těžit z jeho jména. Vůbec nevím, jak mě to napadlo a jak jsem se mohla tak hodně mýlit. Kniha byla fantastická, typická česká depka. Bavila mě od první do poslední stránky, nebyla tam hluchá místa. A opět ukázka toho, jak zamotané a těžké mohou rodinné vztahy být a kolik tajemství si některé rodiny v sobě nesou.

jitka7326
01.11.2024 5 z 5

Čtivý příběh jedné rodiny. Tunami jež vás zahltí vztahovými linkami, komunikací a neporozuměním v rodině.

hlupec
25.10.2024 2 z 5

Žánrově se mi to netrefilo do noty a přestože je kniha krátká, většinu doby mě moc nebavila. Postavy na pěst a příběhově to vlastně o ničem nebylo, prostě jen popis nešťastných životů. Na tu jedinou zajímavou věc čekáte jako na Godota a pak je po pár stránkách po všem a opět si jen čtete o bezůtěšných životech obyčejných lidí. Pro mě to rozhodně nebyla oddechová knížka, jak to hodně komentujících popisuje, na to byla až nepříjemně realistická.

Marfuška89
24.10.2024 4 z 5

Tak Karin opět nezklamala. Pomalejší rozjezd vystřídal zvrat. Ema má teda žaludek. Celou dobu mlčet o tom, že ví, co se stalo běhám Tsunami. A Robert? On dostal, co si zasloužil... Dobré to bylo.

iveta3689
06.10.2024 4.5 z 5

Parádní příběh. Skvělé postavy, dobře propletené detaily. Autorka odhaluje tajemství po kouskách, celou knihu udržuje napětí. 4,5/5*

Monikacte01
15.09.2024 5 z 5

Je to má první knížka od této autorky a moc se mi líbila. Líbil se mi ten rodinný propletenec a jak se to postupně pak celé odvíjí a rozplétá. Autorka vás udržuje v napětí. Mám ráda knížky o mezilidských vztazích. Určitě si přečtu ještě nějakou další.

hanka_reading
15.09.2024 5 z 5

Tahle kniha není žádná novinka, ale už nějakou dobu jsem se na ni chystala. A musím říct, že jsem mile překvapena - je plná emocí, zajímavých situací a hlavně je neskutečně čtivá. Knihy o vztazích mě baví, navíc když se týkají běžných lidi. Autorce se parádně a věrohodně podařilo popsat vztahy mezi všemi postavami a stejně tak celou atmosféru. Pokud vás tedy baví vztahové příběhy, zkuste i tuhle.

HH77
10.09.2024 4 z 5

Touto knihou mě Karin přesvědčila že psát umí. Kniha je ctiva, o životě, taková oddechovka. Nicméně je zde pár věcí, se kterými dost nesouhlasím a jsou pro mne nepochopitelne, tak dávám jen 4 hvězdičky.

mila2411
08.09.2024 5 z 5

Tak toto se mi moc, moc a moc líbilo! První setkání s KKB a musím s nadšením psát, že je tam všechno co by v moderním českém románu mělo být: hodně postav, hodně dějů, časové posuny, každý má s každým nějaký příběh, nikdo není bez viny, všichni mají své temné stíny z minulosti a obávají se, kdy se něco, nebo vše provalí... Pěkné, krásně se to čte resp. poslouchá, v audioknize je skvělým interpretem Richard Krajčo, který, za mě, posouvá knížku na maximální možné hodnocení!

Lenka276
06.09.2024 4 z 5

Ke knize jsem přistupovala s despektem, ale musím říct, že jsem mile překvapena! Kniha se četla krásně, zajímavě propletený příběh. Velmi příjemné čtení. Určitě si přečtu další knihy od paní Karin.

milena9798
01.09.2024 5 z 5

Takové rodinné tsunami se mohlo klidně odehrát třeba na Šumavě, ale ta exotika a následně přiírodní katastrofa obřích rozměrů tomu dala šťávu. Malá poznámka k Emě: nevím proč se skrývala za face spořádané ženy, když doopravdy neměla hranice.

myšpa
29.08.2024 5 z 5

Krásná kniha, moc se mi příběh líbil.

Rosana
20.08.2024 1 z 5

Ani tato kniha od KKB me neoslovila, nechapu ta vysoka procenta hodnoceni, ale budiz. Mne se ta kniha spatne cetla a ten pribeh byl takovy nemastny neslany. Knihu jsem po cca 80 str. odlozila. Fakt se to nedalo cist.

kaninaj
06.08.2024 5 z 5

Knížka, kterou nepustíte, dokuď nedočtete....

adel_21
04.08.2024 5 z 5

Tak tohle mi fakt sedlo!
Od chvíle, co jsem se dostala do děje, jsem se nemohla odtrhnout.
Propracované, překvapující...wow.