Tsunami
Karin Krajčo Babinská
Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekaných emocí tak začnou ožívat události z jedné dovolené v Thajsku, která otřásla osudy všech zúčastněných. Polozapomenuté vzpomínky se vracejí se silou tsunami a hrozí, že rodinu plnou tajemství rozmetají na kousky.... celý text
Karin Krajčo Babinskou netřeba představovat :-)
Sleduji její práci nejen na sociálních sítí a nejednou mě uměla rozesmát.
U knihy Tsunami jsem však byla lehce skeptická. Jak už název napovídá, nebylo to pro mě moc lákavé téma ke čtení a chvíli jsem se k tomu přemlouvala.
Kniha je rozdělena do tří částí.
Jde o příběh jedné velké rodiny, kde jsou mezilidské vztahy mnohem komplikovanější. Ema po mnoho let skrývá tajemství, díky kterému ji neustále pronásledují výčitky svědomí. Postupně se vše rozplétá a na konci přijde bravurní rozřešení.
"Láska a nenávist jsou dvě strany jedné mince."
Z knihy o mezilidských vztazích jsem nakonec byla spokojena. Možná by mě i zlákalo poslechnout si audioknihu namluvenou Richardem.
Ještě vyzdvihnu obálku, na které se mi líbí to srdíčko s vlnou-samotná obálka by mě totiž nezlákala, ale toto tam dokonale zapadlo. :-)
Doporučuji.
Nádhera, krásný příběh, skvěle napsáno. Z knihy jsem opravdu nadšená a mile překvapená, určitě si přečtu i další.
Tentokrát mi kniha sedla velmi dobře, zajímavý námět se zapeklitým osudem... Konec byl rychlý a překvapivý, ale zase celkem šťastný.
Moje první kniha autorky a musím říct klobouk dolů. Krásně se to četlo, nádherný i když zároveň smutný příběh. Už teď se těším na další knížky autorky.
Tak to byla nádhera, čtivé, přečteno jedním dechem, nechybělo napětí, zápletka, prostě super...
Moje druhá kniha autorky a opět nadšení veliké...Thajsko,tsunami,rodinné vztahy,tajemství,moc mě to bavilo..já ji poslouchala a R.Krajčo,,,bonus navíc...Těším se na další knihy autorky,,byla jsem i na besedě a skvělé vtipné povídání,,,,
Pro mě velmi příjemné literární překvapení. Různé časové linie, skládání příběhu do mozaiky, který se zdá téměř od začátku zřejmý (ačkoli to je omyl! Pointa je jinde a přichází až v poslední kapitole), vztahová pnutí, morální dilemata, načrtnuté otázky nejen pro zúčastněné příběhu..... to vše přináší román K.K. Babinské. Přečteno jedním dechem a i poté vám to bude ještě ležet v hlavě.
Moc příjemné a pěkné čtení. Je rok 2020 a chystá se oslava významných narozenin Emy, když tu se náhle na ni dostaví i nečekaný host a jako tsunami zaútočí vzpomínky na rok 2004, kdy všichni trávili krásnou dovolenou v Thajsku na Phuketu, kde mimo jiné také zažijí skutečnou tsunami. V knize je láska, nenávist, propletené vztahy i napětí adalší jako bonus je její výborná čtivost. Moc mě bavila, musím si přečíst i další spisovatelčiny knihy. Spokojenost.
Kniha se moc dobře četla, příběh plynul. Je to takové odpočinkové čtení, i když příběh je opravdu vážný.
Moc ráda čtu knihy od této spisovatelky a vždy jedním dechem a vždy krásné čtení. Těším se na další..
Pro mě velké překvapení a musím říct, ze se autorce klaním. Jsem čtenář, který vseobecne nemusí takové ty "vztahové" knihy, rozebíráni pocitů, zrady, nevěry atd atd. Nicméně jsem tady udělala výjimku a pane jo, jak mě kniha vtáhla a bavila! Slupla jsem ji jak jednohubku a dávám plný počet! Parádní!
Moc hezky napsaná kniha, která překvapila svojí zápletkou. Jen ten konec, ten se mi nelíbil (myslím tím Robertovo rozhodnutí)
Super příběh, určitě si od autorky půjčím další knihu. Sice jsem konec příběhu odhadla už dlouho dopředu, ale nevadilo mi to. Dobře se to četlo.
Je to má první kniha od této autorky, kterou jsem pořídila na doporučení. Předčila má očekávání, skvěle se poslouchala, děj byl skvěle sestavený. Výborně plynul a poslechla jsem ji jedním dechem. Interpretace k tomu absolutně seděla a byl to doslova požitek.
Prostě, dobře se to četlo. Oddechovka s trochu předvídatelným dějem a zápletkou, ale neodložila jsem, dokud jsem nedočetla. Předpokládám, že kniha si neklade ambice aspirovat na cenu Magnesia Litera, takže pak svůj účel plní skvěle.
Karin je mi tak nějak sympatická a proto jsem sáhla po jedné z jejích knih.
Bylo to odpočinkové čtení se spletí milostného mnohoúhelníku, dobře propracované, nikde zbytečná vata ani přeslazená romantika. Do poloviny jsem se těšila na tu obrovskou vlnu, ale největší tornádo nastalo až v samém závěru.
Ema slaví kulaté narozeniny a s návštěvou hosta, se kterým nikdo nepočítal, vyplouvají na povrch tajemství z minulosti, která mohou změnit budoucnost všech. Název knihy plně odpovídá, tsunami v této rodině zanechalo nesmazatelné stopy.
Audiokniha :
Moc hezky napsaná kniha o vztazích v jedné rodině. Poslech v podání Krajča byl super. Od knihy jsem moc nečekala, ale příjemně mě překvapila a určitě se vrhnu na další knihy autorky.
2020 | Hvězdy na cestě |
2022 | Tsunami |
2018 | Za sny |
2017 | Kecy, kecy, kecičky |
2024 | Čarodějky |
Skvělé čtení. Paní Babinská píše naprosto skvěle, moc se těším na její další počin. Čtení jsem si moc užila.