Uchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle
Eva Hauserová
![Uchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle Uchovávání úrody: Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu a déle](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413771/bmid_uchovavani-urody-tradicni-i-nove-zp-6TW-413771.png?v=1560848077)
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababiček. Zkušené autorky a jeden autor vás provedou správným skladováním, osvědčenými metodami jako zavařování a sušení, ale největší pozornost věnujeme různým typům kvašení. Nechybí texty vysvětlující, jak to všechno souvisí s permakulturou (Katka Horáčková), jak porozumět procesům probíhajícím v jídle po mikrobiologické stránce (Eva Hauserová), a konečně v brožurce najdete řadu vynikajících, prověřených a chutných receptů (kolektiv kolem Permakultury CS).... celý text
Autorovy další knížky
1991 | ![]() |
1992 | ![]() |
1992 | ![]() |
2016 | ![]() |
2014 | ![]() |