Umění být zdráv

Umění být zdráv
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493760/bmid_umeni-byt-zdrav-Qs9-493760.jpg 4 617 617

Vše je propojené: Jak se chovat k vlastnímu tělu a předcházet nemocem? Proč neustále roste počet chronicky nemocných lidí? A proč si s těmito chorobami současná medicína neumí poradit? Jak naslouchat signálům těla a napojit se na svou skutečnou podstatu? Jeden z nejuznávanějších představitelů funkční medicíny Jan Vojáček vám ukáže, jak ve vlastním organismu probudit schopnost samoléčby a najít ztracenou harmonii. Umění být zdráv může ovládnout kdokoli – zjistěte, jak na to!... celý text

Allla9
26.10.2021 5 z 5

Kniha plná rad a poučení o našem těle a zdraví. Každý si zde může vybrat to, co ho zajímá a zaměřit se na to, co ho nejvíce trápí.

Dax
18.10.2021 3 z 5

Kniha není špatná, přináší spoustu informací, které můžou být užitečné člověku dosud nepolíbenému holistickým přístupem k životu, navíc interpretovaných jako vlastní zkušenost autora-lékaře.
Pro někoho zjevení, pro mě samozřejmost. Více takových lékařů, více takových knih, více nadšených čtenářů.

E_Lan
12.10.2021 5 z 5

Pro mě neskutečně poučná a zajímavá kniha. Asi hodně i díky tomu, že si sám procházím autoimunitní nemocí a nacházím se v hodně kapitolách. Rady k nezaplacení, zdravý přístup k životu a přírodě. Moc dobře se mi to četlo a dalo kupu nápověd jak dál pokračovat zas o něco lépe.

ditul
02.10.2021 5 z 5

Úžasné shrnutí zdraví z pohledu funkční medicíny a psychosomatiky.
*S nemocí nelze bojovat, protože to je náš vlastní projev v důsledku určitého kontextu. Boj s nemocemi tedy vlastně představuje boj sám se sebou a boj proti sobě se významnou měrou podílí na vzniku autoimunity. Proto určitě chápete, jak je důležité nebojovat. Dnes všude vidíme boj s rakovinou, boj s ALS, boj s cukrovkou atd., ale to je úplně slepá cesta!

Racík
28.09.2021 5 z 5

Zajímavé čtení. S některými myšlenkami se asi nikdy neztotožním. Ale je mi sympatické, že autor "netlačí na pilu". A hlavně, že tvrdí, že bychom měli využívat to nejlepší ze všech medicínských poznatků, ať už jsou z jakékoliv oblasti.
Dostanete spoustu podnětů na přemýšlení... Jak málo stačí, aby člověk změnil svůj život a udělal něco pro své zdraví. Vlastně to není nic převratného, co bychom všichni nevěděli už dávno, ale řídit se tím je těžké. Doporučuji k přečtení a asi by to chtělo i nějaký ten krůček pro své zdraví -:).

Martina1725
25.09.2021 5 z 5

Super kniha, dobře shrnuté principy zdraví.

surikata246
10.09.2021 4 z 5

Na knihu jsem se moc těšila a splnila moje očekávání a poskytla dost podnětů k zamyšlení. Je to hezky poskládáno, ale řada informací je už všeobecně známá. Určitě stojí za přečtení.

lucygreen
31.08.2021 5 z 5

Kdybych si za celý život měla přečíst jen jednu knihu, určitě by to byla tahle. Opravdu mi moc pomohla a dokonce působila i terapeuticky v situacích kdy člověku není nejlépe. Je to pro mne vlastně taková bible. Také se mi tu po dlouhé době stalo, jak u knihy už dlouho ne, že jsem ji nechtěla dočíst, aby vydržela co nejdéle. Moc děkuji a těším se na další knihy- má to VELKÝ smysl a život má obrovskou sílu tak mu více věřme a méně s ním bojujme :).

MasterKimi
30.08.2021 5 z 5

Místy dost ezoterické, ale celkově pěkné čtení s tipy, jak komplexně pečovat o své zdraví.

Elea
12.08.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, určitě nabízí mnoho námětů k přemýšlení a k úvahám, co zařadit do svého života.

Regom
06.08.2021 1 z 5

Pan Vojáček určitě dobře vydělává... ale jinak je to jen blábolení. Doporučuju sledovat na Facebooku jeho moudra i "grafiky" - to je vážně k popukání. Očividně našel správnou míru neurčitých pindů, do kterých si lidé rádi projektují své názory a problémy. Sám přitom nebude nejostřejší tužka v penále (a to nemyslím jen kvůli jeho neschopnosti ovládat jazyk český, ačkoli je pan pseudodoktor tak "probuzený", respekt ke gramatice v něm nejspíš nadále dříme). Co dodat? Plakat kvůli tomuto komentáři určitě nebude, pokud by slzu přece jen uronil, může ji setřít nějakou tou bankovečkou.

mss
15.07.2021 5 z 5

Není lepšího pohledu na zdraví než pohledu racionálního. Kéž by každý pracovník ve zdravotnictví přemýšlel stejně jako pan Vojáček. Ale doba je jaká je, a já doufám, že bude stále více odborníků a také zájmu veřejnosti o zdravý pohled na náš život a zdraví.
5 hvězd je málo - bezkonkurenční kniha.

irmag
03.07.2021 5 z 5

Velmi doporučuji každému, kdo chce vzít svůj život zodpovědně do svých rukou. Opravdu skvělá kniha!

tereza8
13.05.2021 5 z 5

Pro mě osobně velice zásadní a pozitivně ovlivňují kniha, která se mi kdy vůbec dostala do ruky. Pan MUDr. Vojáček zde řekl vše důležité. Víc asi netřeba dodávat. Nechť si každý udělá názor sám.

flare
08.05.2021 5 z 5

Zadne velke cteni..ale tomuhle uhlu pohledu na svet fandim..i kdyby jsi vyuzil jen 30% budes se mit jistojiste lepe...

i_vanička
26.04.2021 3 z 5

Hodně jsem váhala, zda knihu vůbec číst. Kladla jsem si otázku, zda může mít přesah oproti obsahu, který pan Vojáček vkládá do rozhovorů s ním. No a teď to vím, číst jsem jí nemusela :). Dokonce ve mě i po přečtení zůstává pocit, že pan Vojáček trochu víc přeceňuje víru, než to dokážu já. Zádrhel může být jen můj vlastní, ale pořád si tedy myslím a i cítím ;-), že to je celé ještě více “zašmodrchané” ....nicméně, jako základní nasměrování vnímám knihu jako parádní počin.

5tužka
26.04.2021 5 z 5

Skvělá kniha, určitě se budu většiny rad držet. Měl by si každý přečíst!

angloumene
25.04.2021 4 z 5

Populárně naučná kniha, co se čte jedním dechem vždy potěší. Pan Vojáček psát umí a neokrádá čtenáře o čas nápodobou oblíbeného 'amerického' stylu. Se základní myšlenkou, totiž že každý je sám zodpovědný za své zdraví, se plně ztotožňuji. Snad bude jeho mise úspěšná a obdobný přístup přijmeme v rámci celé společnosti.

Martica
19.04.2021 4 z 5

Mně sice kniha nic nového nepřinesla, přesto ji nepovažuji za zbytečnou. Bude skvělá pro ty, kteří teprve začínají přemýšlet o tom, že každý zdravotní problém má svoji příčinu a na tu je třeba se zaměřit především. Těm, kteří už to ví a už si stihli o tom něco málo nastudovat, kniha žádné nové informace neposkytne. Ale opakování je matka moudrosti, takže proč ne.

Reklamní zmínky o klinice Endala mi trochu vadily, víc už bych jich nezvládla. Taky mě mrzí, že je v knize tolik překlepů, zejména v druhé polovině. Kniha je to vizuálně moc pěkná, její vydání určitě stálo dost peněz, tak proč si nepřiplatit pár korun za schopného korektora.

citronekodvedle
05.04.2021 5 z 5

Úžasná knížka, určitě dobrá pro každého k přečtení a zamyšlení, pro plno lidí bude jen k smíchu, ale plno lidí neví co se sebou a tady by mohli narazit na první vodítka co životem, pokud jim rodiče aspoň část těchto tajů neobjevili. Nikde jinde se naučit nemohli. Ne každý dokáže sám sebe vnímat.