Už dost, šéfe!
Zdeněk Pohlreich
Co jste v televizi neviděli, neslyšeli a neochutnali. Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení. V knize najdete nejen fotografie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře.... celý text
Přidat komentář
Stačí jednou prolistovat, ale jsou zde i recepty. Pro skalní fandy seriálu. Ostatním to asi nic nepoví.
Řekl bych, že to je snad první Pohlreichova kniha, která najde uplatnění v kuchyni i v posteli :) Recepty jsou (konečně) z kategorie normální/dostupné čili nemusím prásknout prasátko s úspory, abych si jednu z jeho delikates mohl dovolit. Jde o rozumný výběr (dle mého soudu). Knížka (k mé radosti, protože kuchařky jinak určitě nesbírám) obsahuje i poměrně obsáhlý rozhovor se Zdéňou (rozdělený do několika tematických celků), postřehy z natáčení a konečně i krátká interview s kuchařskými hvězdami (všeuměl pan Kuře či Štěpán Ruda a jeho DOKONALÁ kuchyně a žena Zdenička). Nechybí samozřejmě stránky věnované šéfovým hláškám. Čili "nebyl jsem vykulenej jako žába před bouří", abych parafrázoval oblíbeného kuchaře, ale upřímně mohu napsat, že je to zcela určitě nejlepší knížka, kterou jsem od Pohlreicha četl. Bavila mě. Pokud se rádi ochomýtáte kolem kuchyně a baví vás TV pořady o vaření (což je prakticky to jediné, na co se dá na komerčních stanicích koukat), s touto knížkou neuděláte chybu. Apropo v levných knihách je za hubičku...
Kniha není špatná ale ani nijak převratná. V knize je ale pár dobrých receptů a postřehy z natáčení jsou také fajn. Nenadchne ale ani neurazí.
Autorovy další knížky
2013 | Vařte jako šéf |
2020 | Super jednoduše |
2019 | Taková normální kuchařka |
2010 | (Prostřeno) bez servítků |
2017 | Kulinárium |
Nemám ráda pořad ANO šéfe ani hlavního protagonistu. Nesedí mi celkový koncept pořadu, ani vulgární slovník namistrovaného borce.
Kupodivu knížka vůbec není špatná. Ze všeho zmiňovaného se mi zdá nejlepší.
( možná proto, ze tam nemuseli nic vypípat:)
Většinu zaujímají recepty. Docela zajímavé, hlavně časově i z hlediska ingrediencí docela jednoduché. Každé jídlo má fotku, jak má vypadat.
Několik příběhů z televize a názory Zdenka Polreicha, kterého po jejich přečtení směle presunu, z výše uvedené kategorie, do kolonky pan Polreich.
Za mě dobré.