Uzení pro labužníky
Cosima Bellersen Quirini
Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, chleba, ovoce, zeleniny, sýra, ořechů, bylinek, a dokonce i sladkostí. A pokud jste si až do dnešního dne mysleli, že udit se dá jen v udírnách, pak se můžete inspirovat celou řadou nápadů, které ve své knize představuje všem milovníkům experimentování a kutilům autorka Cosima Bellersen Quirini. K uzení totiž mohou posloužit i gril, pánev wok, stolní udírna, zakuřovací poklop, trouba nebo plechová dóza od sušenek. Najdete zde nejdůležitější informace o uzení studeným, teplým a horkým kouřem i přehled správného vybavení a vhodného materiálu na uzení. A také to nejpodstatnější – více než 200 originálních i tradičních receptů na přípravu prvotřídních pochoutek.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2017 , GradaOriginální název:
Räuchern für Genießer: Fisch, Fleisch, Gemüse, Brot, Nüsse und mehr, 2016
více info...
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2015 | Fermentace |
2016 | Domácí recepty z farmy |
2013 | Domácí uzeniny - Snadné recepty na masové lahůdky |
2017 | Uzení pro labužníky |
2021 | Domácí jogurt, tvaroh a sýr |