uzení masa a ryb

štítky

21 knih


Všetko o údení 2018, Vladimír Dyk

Nespornou výhodou tejto knihy je, že populárnu tému, údenie a udiarne, podáva komplexne. Nájdete tu zasvätené a prehľadné informácie o tom, ako si doma správne naložiť a vyúdiť mäso, v akej udiarni a pri akej teplote údi... více


Kuchařka - udíme, vaříme, konzervujeme 2000, kolektiv autorů

Recepty na přípravu salámů, tlačenek, jitrnic a klasických jídel české kuchyně včetně omáček a specialit. více


Vaříme a udíme doma 1991, Ladislav Steinhauser

Řemeslo má zlaté dno a uzenářskou dílnou se navíc line tolik lákavých vůní. Proniknout do tajů tohoto řemesla vám pomůže knížka, kterou právě držíte v ruce. Autoři pocházející z rodiny, kde se uzenářskému řemeslu věnuje ... více




Udírny a uzení: Maso, masné výrobky, ryby 2005, Egon Binder

Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V naší knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení. Zjistíte také, jak správně maso na uzení nasol... více


Udírny a uzení ryb 2011, Egon Binder

Příprava ryb k uzení, různé způsoby uzení, kuchařské předpisy, grilování a marinování ryb. Příručka seznamuje s druhy ryb vhodných k uzení, s přípravou ryb a se způsoby uzení. Nabízí kuchařské rybí předpisy, stručně se ... více


Chalupář udí a vaří 1987, Josef Dušátko

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Uzení 2018, Jeremy Schmid

Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit... více


Udíme ryby s Milošem Štěpničkou 2012, Miloš Štěpnička

Nejnovější publikace Miloše Štěpničky se tentokrát zabývá uzením ryb. Kniha je určena jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. V příručce najdete všeobecné teoretické základy uzení, techniky, tipy a triky, druhy ryb vhodn... více


Konzervujeme po celý rok 2011, Heinz K. Gans

Konzervování potravin, ať už je to zavařování ovoce a zeleniny, nakládání hub do oleje či uzení masa, neztratilo ani v době supermarketů nic ze svého kouzla. Naopak! Úrodu z naší zahrádky nebo zakoupené potraviny uchovám... více


Uzení pro labužníky 2017, Cosima Bellersen Quirini

Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, chleba, ovoce, zeleni... více


Udíme, vaříme a konzervujeme podle vyzkoušených receptů 2016, Alena Doležalová

Kuchařka seznamuje s průběhem domácí zabijačky a výrobou zabijačkových specialit, domácího uzeného masa, domácí šunky, klobás, salámů, párků a dalších masných výrobků. Čtenáři zde najdou mnoho výborných receptů na přípra... více


Udírny 2007, Václav Vlk

Originální kniha, která vychází vstříc poptávce po jedinečnosti, po výrobku, který není prefabrikovaný, který nemá soused a který nelze koupit v stavebně kutilských obchodních řetězcích. V českém prostředí roste potřeba ... více


Kouří se nám z udírny 1997, Josef Dušátko

Náměty na uzení, grilování a rožnění. více


Domácí uzenář 1990, Jozef Ďurík

Rady a tipy, jak správně zacházet s masem. více


Pečení, uzení, grilování ryb a masa 2007, Jürgen Lorenz

V této knize naleznete nepřeberné množství nápadů a doporučení, jak si na zahradě nebo ve volné přírodě připravit tradiční či zcela originální lahůdky z ryb i z dalších druhů masa. Dozvíte se také všechno o správném nakl... více


Uzení, nakládání a konzervování masa 2012, Bernhard Gahm

Vepřové, hovězí, jehněčí, drůbeží nebo zvěřina - ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit domácí trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský řezník, ukazuje, jak se má maso správně naso... více


Grily, krby, udírny 2005, Dalibor Pírko

V této knize naleznete všechny potřebné informace pro stavby grilů, krbů a udíren - od zákonných předpisů, vhodného umístění a používaných materiálů až po podrobný popis jednotlivých projektů. Všechny postupy jsou srozum... více


Kuchařka 4 - Udíme, vaříme, konzervujeme podle vyzkoušených receptů 1993, kolektiv autorů

Tato kuchařka se věnuje především masu a všem zabijačkovým pochoutkám. více


Domácí uzení masa na grilu i v udírně 2017, Will Fleischmann

Málokterá vůně probouzí v člověku takové chutě, jako vůně udícího se masa. Křehké a perfektně ochucené maso dodá nezaměnitelné aroma mnoha různým pokrmům. Kniha vás provede všemi kroky na cestě za dokonale vyuzeným kousk... více


Grilování,rožnění a uzení - více než 200 nejlepších receptů 2006, Lea Filipová

Kompletní návody,jak míchat koření,na čem se které maso lépe připravuje atd.,celkem 200 receptů. více