Velká klasická kuchařka-moučníky a dorty
neznámý - neuveden
S velkou kuchařskou knihou \"Koláče a dorty\" bychom rádi dali všem přátelům sladkého pekařského umění do rukou dílo, které bude každému absolutně nepostradatelným pomocníkem, nezávisle na tom, zda někdo studuje jako začátečník základní recepty nebo si jako profesionál chce připomenout určité detaily. Najdete zde recepty na moderní i tradiční speciality se zárukou úspěchu, protože všechny základní recepty jsou detailně vysvětleny i s obrazovým doprovodem. Obsahuje i návody ke zdobení, které jsou omezeny na techniky a příklady, kde pak každý může ponechat volné pole vlastní fantazii. Najdete zde přehled cukrářských surovin, základní recepty na těsta a hmoty, na delikátní náplně z jemných krémů a marmelád, na dorty, jednoduché linecké koláčky, jednoduché koláče pečené na plechu, tvarohové moučníky, speciality z tvarohu a jogurtů, kynutá těsta, rolády atd. Nezapomněli jsme ani na sváteční pečivo, jako jsou vánoční štoly a velikonoční bochánky. Jsou zde vysvětleny i mnohé odborné výrazy, nejdete zde mnoho rad a tipů – od krájení dortů až po použití kuchyňských nástrojů a pečicích forem. ... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2010 , Svojtka & CoOriginální název:
Das Grosse Buch der Kuchen und Torten
více info...
Přidat komentář
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2001 | Bible |
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |
Knížku jsem koupila za celých 20 Kč během "Knihovnického bazaru" v Táboře a ani jsem netušila, že si domů přinesu takový skvost. Přesně jak napsala čtenářka pode mnou, člověk při pohledu na ty obrázky přímo slintá... :-D. Najdete v ní podrobné, fotografiemi doplněné návody na všechny druhy sladkých těst a recepty na nejznámější i méně známe druhy moučníků. Je moc sympaticky a zajímavě napsaná... původně jsem myslela, že je české provenience, až pak jsem si všimla, že je přeložená z němčiny... Žádné "exotické" a nedostupné suroviny v ní rozhodně nenajdete. Za mě dokonalá, k pečení (myslím, že podle ní musí být chopen upéct kdokoliv) anebo třeba jen ke koukání a kochání... :-)