Vězeňkyně
B. A. Paris (p)
Amélie se o sebe vždy uměla postarat – když v šestnácti letech osiřela, vybudovala si nový život v Londýně. Tam se taky seznámila s okouzlujícím miliardářem Nedem Hawthorpem a impulzivně souhlasila s jeho nabídkou k sňatku. Ví ale, koho si vlastně vzala? To je jedna z tisíce otázek, které se jí honí hlavou, když se probudí uvězněná v temné místnosti. Jejími jedinými společníky jsou mlčenliví únosci. Pak ovšem Amelie zaslechne hlas svého manžela a najednou už si není jistá, odkud jí vlastně hrozí nebezpečí.... celý text
Perfektní kniha, která měla spád a četla se jedním dechem. Nicméně poslední část knihy mě už tolik neuchvátila. Zbytečně se plácaly dohromady hrušky s jablkama a bylo to překombinované, což knize velmi uškodilo. Mám z toho akorát ve finále zmatek v hlavě. První část knihy však naprosto perfektní.
Kniha mě bavila do té doby, kdyby byla Amélie uvězněna. Děj měl spád a kniha se dobře a rychle četla. V krátkých kapitolách se střídala minulost a přítomnost a ty mě udržely v napětí. Bylo to přesně takové, jak jsem u autorky zvyklá. Skvěle popsané pocity a situace navodily tu správnou atmosféru. Poslední část už mi moc nesedla a kdyby tam nebyla, asi by mi to nevadilo.
Musím připustit, že i přesto, že nejsem fanynkou BAP, že jsem se do knihy trochu donutila, protože ji doporučovalo tolik lidí a že jsem otevírala knihu s jistou skepsí, dostala jsem nakonec nálož dobře napsaného psychothrilleru s maličkou kapičkou romantiky. Ano, po dočtení jsem spokojená. První kniha od autorky, která mi nepřišla jako vyložená ztráta času.
Knihy této autorky jsou celkem lehké, napínavé, nepředvídatelné. Protože vždycky skončí jinak, než jste čekali. Tahle knížka byla lehce zmatená a nepříliš uvěřitelná. Ale bavila mě.
Tak svižný začátek, děj a konec takový guláš...To snad nejde ani víc překombinovat. Dočetla jsem ,ale.....
Tahle kniha je pro mě docela zklamáním. Chybělo mi v ní více napětí, na které jsem u Paris zvyklý.
První půlka napínavá, ale druhá už se mi tak nelíbila. Hlavně se mi nelíbily motivy postav.
Přijde mi, že autorka už přitvrzuje.
A konec mě tedy vůbec neuspokojil.
Kniha mě hodně bavila, četla se zpočátku skvěle,líbil se mi i společenský kontext - chudá holka versus boháči. Zhruba v polovině knihy se ale děj omílal stále dokola, jakoby autorka potřebovala popsat určitý počet stránek.Bohužel mě nepřesvědčilo, ani to že by hlavní hrdinka byla o tolik lepší, i když se její záměry jevily bohulibě. Možná je teď v kursu nemít v knize kladné hrdiny... Ale stejně se na další knihu těším.
Přijde mi to jako by potřebovala rychle napsat knihu a nevložila do toho kus srdíčka jako vždy. Myšlenka příběhu je super, promyšlená až do posledního detailu. Ale přišlo mi to takový expres a chybělo mi tam něco.
Podle názvu, dost nepřesné anotace a začátku knihy jsem očekávala něco úplně jiného, než co jsem nakonec dostala. A bylo to pro mě velké překvapení, které jsem si moc užila. Kniha je od začátku do konce hodně napínavá, těšila jsem se na každou další kapitolu. Pár nesrovnalostí v ději odpouštím, jelikož jako celek je to báječné. Milovníkům napětí a nečekaných zvratů doporučuji.
První půlka mne nebavila a říkala jsem si, že knížka je úplně odlišná, než ty, které od autorky znám a tolik se mi líbí. Druhá polovina o něco lepší, ale i tak příběh celkově hodnotím spíše jako horší průměr.
Přečetla jsem všechny knihy od spisovatelky, ale tato mě bohužel nějak neuchvátila. Přišla mi až moc přitažená za vlasy :)
Nikdy nepoužívám do komentářů ke knihám smajlíky, nepřijde mi to důstojné, ale tady se opravdu hodí jen :D.
Co to bylo za šílenství? B. A. Paris na hodně špatným tripu, protože takovou fantasmagorii nemohla střízlivá vypotit. První třetina nuda a nic než nuda, zbytek fííí mimo tuhle dimenzi a realitu.
Nesmyslné jednání všech zúčastněných, zápletky jak z generátoru náhodných zápletek, dialogy jak z generátoru náhodných slov a absolutně ploché postavy. Hlavní postava jak přes kopírák 90 % amerických thrillerů - sirotek s extrémním smyslem pro správnost, co chce na vysokou, na kterou bude deset let šetřit, ale náhodou se dostane do vyšších společenských kruhů a pak šok!
Udělené hvězdy jsou za to, že jsem knihu přečetla prakticky na jeden zátah - nevěřila jsem totiž, že tohle je možný napsat. Směju se ještě teď.
B. A. Paris je sázka na jistotu. Patří k mým oblíbeným spisovatelkám psychologických thrillerů (spolu s Shari Lapenou). Miluju její chytlavý styl psaní a krátké kapitoly. V této knize se střídá minulost s přítomností. Sledujeme Amelii, která v 16 letech zůstala úplně sama a musela se o sebe postarat. Tahle dějová linka je inspirativní a pozitivní. Nicméně ta druhá, odehrávající se v přítomnosti, je temná a děsivá. Amelie je unesena a držena v místnosti bez oken. Kdo a proč ji unesl? A co se stalo s jejím manželem? Paris to opět dokázala. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a měla jsem ji přečtenou během pár dní.
VĚZENKYNĚ
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy
Moc jsem se na tento thriller těšila, anotace zněla suprově a Vězenkyně se mi jevila jako typ příběhu, který v sobě bude mít několik zvratů, obratů a šokujících momentů - zkrátka jako něco, co si čtenářem dokáže dokonale hrát a rozhodně nebude nudit. Splnilo se to? Částečně. Kniha šokující byla, ale pro mě ne v úplně dobrém slova smyslu (resp ta pointa mi celkově moc nesedla) a trošku jsem se při čtení nudila :D.
Nebylo to špatné, ale za mě až moc překombinované - a díky tomu nereálné. Kniha je hodně psychologická a za mě taková nemastná neslaná. S odstupem času si nedokážu vybavit ani konec a to je samozřejmě špatně. Doporučila bych spíše jako odpočinkový thriller pro nenáročné čtenáře :).
Více v mém povídání na YouTube, kanál Knihánkov - video Přečteno 4/2023. :-)
Ze začátku hodně napínavé a člověk musel číst dál, ale postupně to sklouzlo ke kýči. Jako vážně Stockholmský syndrom po 14 dnech? A ten závěr?
2017 | Za zavřenými dveřmi |
ZŮSTALA SAMA.
BEZ RODINY.
BEZ PŘÁTEL.
BEZ PENĚZ.
Po smrti otce odešla Amélie do Londýna, do nového města. Chvíli přespávala i na ulici, ale nečekaně se jí naskytla příležitost k nové práci.
Spolu s ní získala i nové kamarádky, které jí seznámily s miliardářem Nedem.
A tím všechno začalo...
Osudová chyba, napětí, zvraty, vraždy, únos.
Super čtení :-)