Vlaštovka v bublině

Vlaštovka v bublině
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434347/bmid_vlastovka-v-bubline-p8e-434347.png 4 912 912

Píše se rok 2045, Barbora leží v nemocnici a nemoc ji připravuje o poslední vzpomínky na minulost, lásku i rodinu. Důkazem, že skutečně žila, jsou hlavně její děti – nejistý Michal a suverénní Magda, která už stihla rozprodat matčin majetek. Díky novému léku se ale Bára pomalu vrací. Přes dvacet let vzdálené zážitky získávají jasnější kontury a současná Bára stojí před odhalením tajemství rozpadu své životní lásky.... celý text

tezzpoletsar
06.01.2021 5 z 5

Zase naprosto skvělá! Jen mě za Báru&Petra strašně mrzela ta několikaletá nevyřešená bublina..ztratili společný čas. Vykreslení budoucnosti super.

lost.in.books
05.01.2021 5 z 5

Hodnocení: Tak tahle knížka mě bavila od první do poslední knížky -vážně nekecám! Když jsem knihu spatřila u nás v knihovně v rubrice novinky ,tak jsem po ní hned musela sáhnout - ta obálka je úžasná a hlavně nápaditá - na 1. pohled jsem se do ní zamilovala. K přečtení mě lákala nejen obálka , ale i anotace . A toho ,že jsem si knihu přečetla nelituji ani v nejmenším .
Jako první věc musím vyzdvihnout úžasný nápad spojit minulost s přítomnosti ,který se doopravdy povedl!
Musím také vypíchnout skvěle a velice věrohodně popsanou vizi budoucnosti ,která by mohla reálně nastat.
Co se postav týče, tak jsem si oblíbila hlavní hrdinku - Báru a Michala ,kdo mi naopak lezl trochu na nervy byla Magda a Lucie -v každé knize musí být i někdo protivný ,jinak by to nebylo ono . Líbil se mi i vývoj postav v průběhu příběhu,pak jsem si zvykla i na Magdu ,která ke konci knihy také přišla k rozumu .
Autorka ode mě má doopravdy velký obdiv a knihu mohu jen a jen doporučit! Autorka skvěle spojila 2 časová období a vznikla z toho skvělá oddechová kniha s vážnějšími a někdy i s vtipnými částmi . Jedno velké ANO!

Hema
01.01.2021 5 z 5

Bavila jsem se, knihu mohu jedině doporučit. Nudou u ní rozhodně neusnete. Oceňuju autorčin styl, který si na nic nehraje.

Maky78
12.12.2020 5 z 5

Dost dobrý.
Tato budoucnost v této době dává naději.
Mělo to pointu, příběh. Určitě stojí za přečtení.

bee88maja
30.11.2020 5 z 5

Co k tomu dodávat? Sci-fi, které je blíž realitě, než cokoliv jiného. Paralela mezi minulostí a budoucností mne bavila. Propracovaný příběh s myšlenkou, která ve vás hlodá...Za mne opravdu skvělý počin a ten happy ending, proč ne :) Občas je to potřeba :)

Peace
09.11.2020 4 z 5

"Je stejně neuvěřitelný, co všechno je člověk ochoten obětovat vztahu, ve kterým je jen z pohodlnosti, čeho všeho se vzdá, jen aby nemusel čelit změně."

Další moc fajn počtení od této autorky :)

Eva03
04.11.2020 5 z 5

Od této knihy jsem mnoho neočekávala a nakonec se nemohla odtrhnout. Výborná, vřele doporučuji!

Prateri
01.11.2020 5 z 5

Kolik hvězdiček musíte dát knize, kterou čtete pomalu celou noc, protože se vám líbí? A ještě mě potěšilo, že je od české autorky:).
Současnost v knize je naše blízká budoucnost. Svět se mění, ale lidské vztahy zůstávají stejné. Na lidský život stále působí náhoda, nečekané situace, nepochopení i láska.
Knihu Vlaštovka v bublině jsem obdržela jako součást výhry knih v křížovkářském časopisu a jsem za ní moc ráda.

Verrrunka
25.10.2020 4 z 5

Pro mě asi nejlepší ze všech tří dílů. Hrozně moc se mi líbil nápad s příběhem zasazeným do budoucnosti, konečně jsem přišla na chuť i hlavní hrdince Barboře a i když jsem zhruba od poloviny kniha tušila, jaké bude rozuzlení, čtení mě pořád bavilo. Bylo zajímavé zamyslet se, jak jsou některé zmiňované věci v budoucnosti blízko a že to není až takové sci-fi jako spíš blížící se realita. Ale že nebude dostupné kafe, to si teda fakt nehodlám připouštět, to teda ne!

Karimah
22.10.2020 3 z 5

Líbila se mi vize budoucnosti, autorka má skvělou představivost, líbilo se mi provázání s předchozími knihami, ale bohužel příběh samotný mě nenadchl.

bookcase
15.10.2020 5 z 5

Tak to bylo mega! Opravdu trošku děsivé, hledět do budoucnosti, dalo to příběhu úplně jiný rozměr.

SvaPepina
02.10.2020 4 z 5

Na začátku jsem četla s otevřenou pusou. Vidět svoji budoucnost, to nechceš. Konec mě trochu zklamal tím patosem, tyhle americké konce prostě nemusím. Ale i tak skvělá knížka!

katka.oo
17.09.2020 5 z 5

Moje první setkání s touto autorkou a musím říct, že mě rozhodně nezklamala, knížka se mi líbila, dobře se mi četla, zajímavá vize budoucnosti, pěkný příběh, určitě si přečtu i její ostatní díla.

tina9338
16.09.2020 5 z 5

Tohle byla jizda, nyni se autorka nevracela do minulosti, ale propojila se s budoucnosti a to velmi detailne. Naprosto skvely a jeste se doctete jak pokracuji pribehy hrdinek z predchozich knizek Barka z Lososa v kaluzi a Tereza z Pandy v nesnazich.

Modrásek16
06.09.2020 5 z 5

Krásná a milá kniha. Jako zatím vše od paní spisovatelky.

MT23
30.08.2020 5 z 5

Moc hezká kniha. Mnohokrát jsem se zastavila nad autorčinou představivostí co se týče budoucnosti.. Četla se opravdu moc hezky a jelikož tohle byla první kniha, kterou jsem od autorky četla, nemůžu se dočkat, až se dozvím něco víc z Bářiné minulosti v Lososovi :))

Beruska18
28.08.2020 4 z 5

Mě se kniha četla moc dobře. Líbilo se mi, jak se příběh pomalu rozmotával a obě časové linky do sebe na konci pěkně zapadly.

Mibaf
25.08.2020 5 z 5

Nejsem velkým fanouškem sci-fi literatury a tak po knihách, ať už z blízké nebo vzdálené budoucnosti, nesahám příliš často.

Tento příběh mě ale začal vtahovat od prvních stránek. Nejde tady totiž ani tak o nějaké šílené vykreslení budoucnosti z pohledu technologií, nebo něčeho podobného. Autorka se soustředí spíše na vztahy mezi postavami a na to, aby ukázala, že cestu ke štěstí si hledáme v každé době, ať už se píše rok 2018 nebo 2045... A tím se podle mě může stát kniha nadčasovou.

Toto byl můj první román od Markéty Lukšové a sám tak budu zvědav, jestli a čím mě dokáže překvapit v dalších svých dílech. Na první pokus se ji to totiž povedlo dokonale.

lisell
25.08.2020 4 z 5

Na Markétu Lukášovou jsem narazila úplně náhodou a jsem za to nesmírně ráda. Tohle je první knížka, kterou jsem od ní přečetla a jelikož nemám srovnání jejích předešlých, za mě super. Pohodovka, která se velice snadno čte. I přes střídání časových linií jsem se neztrácela a musím říct, že v některých pasážích mne autorka i napínala :) takže za mě 4 z 5 :)

kleryna
24.08.2020 4 z 5

Losos a Panda se mi líbily více, ale i Vlaštovka rozhodně stojí za přečtení a je moc fajn. Jen mi trošku vadilo tak časté střídání časů a postav, někdy jsem měla problém se zorientovat. Rozhodně doporučuju číst postupně, ať se Vám celý příběh dokreslí. A navíc ty obaly celé triologie jsou fakt krásné!