Měsíční čarodějky

Měsíční čarodějky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535790/bmid_mesicni-carodejky-661a4793f0f44.jpg 4 188 188

Erotikou protkaný příběh nekončí. Ayla je po těžké bitvě s nepřátelskou smečkou Lvů a Slunečními čarodějkami přenesena na planetu Lunatera. Jako dcera Měsíční čarodějky má k používání měsíční magie vlohy, ale čeká ji ještě dlouhý a tvrdý výcvik. Pohání ji touha zachránit svou osudovou lásku Kadena, jehož bezvládné tělo jí po bitvě zůstalo ležet v náručí. Podaří se Ayle za pomoci nových schopností přivést Kadena znovu k životu? A získá smečka Hadonoše spojence z řad ostatních vlků zvěrokruhu, aby se společně postavili nepřátelům?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Cosmopolis

Sun Crossed, 2022

Terie
11.07.2024 2 z 5

Ach jo. Pro mě má série bohužel sestupnou tendenci. Jak jsem byla z prvního dílu nadšená, tady už to byla nuda a nezájem. Další díl si nejspíš přečtu, ale už bez valného nadšení.

pavlaK98Q
08.07.2024 2 z 5

No, Kate Daniels je prostě jenom jedna. Mám přečteno celkem hodně s vlkodlačí tématikou a musím říct, že tato série je jedna z těch slabších, co jsem do teď četla. Třetí díl je v podstatě o sexu a chaosu v hlavě hlavní hrdinky. To by se ještě odpustit dalo, co se ale odpustit nedá, jsou zbytečné chyby v ději a nesmyslná rozhodnutí hlavní hrdinky. Jako kdyby jsme měli v prvním a druhém díle vyspělou mladou ženu, která to má v hlavě srovnané a ve třetím díly máme kravku, která buď neumí nebo nechce používat vlastní mozek. Dost mě drásalo, jak se nebyla schopná rozhodnout a její milý z toho naprosto vyšel jako jedna velká toxická red flag. Nevím, jestli se mi bude chtít sérii dočíst...

Matri
29.06.2024 3 z 5

Prvé dva diely tejto vlčej new adult fantasy série ma fakt bavili. Boli plné akcie, žhavých scén a na to, že som mala predsudky voči vlčej tematike, ma to naozaj chytilo. Spojenie vlkov do svoriek podľa zverokruhu dodalo príbehu šmrnc a originalitu.
Do celej tejto hierarchie nezapadá svorka Hadonoše, a už úplne mimo je Ayla - miešanka vlka a mesačnej čarodejnice.

V treťom diely sa vlastne nič prelomové nestalo. Až na vytrénovanie Aylinej mesačnej mágie - na mňa jej všetko išlo až zázračne rýchlo, no na druhej strane ma práve táto úvodná časť knihy teda fakt nebavila.

Druhý posun v príbehu nastal asi u Jordana a jeho vzťahu s Aylou. Tieto časti som si užívala asi najviac. Nakoľko mám častokrát slabosť aj pre padúchov, práve Jordana mám rada už od prvého dielu a stáva sa mojím stále obľúbenejším ;-)

Zato vzťah Kadena s Aylou je úplná hojdačka. Páčili sa mi viac v predošlých častiach. Ich vtedy ešte potlačovaná túžba ma fakt bavila. Tentokrát ma Kaden viac-menej len rozčuľoval - často sa správal zbytočne kruto a ja som ho vôbec nechápala a nespoznávala :-/

Čo povedať? Asi každá séria, ktorá má viac ako 3 diely, musí mať aj slabú chvíľu. A ako zisťujem, práve tretí diel sa stáva kameňom úrazu viac-početných sérií.
Pokračovanie si samozrejme nenechám ujsť :)

Hodnotím 3,5*

KajinaH722
25.06.2024 4 z 5

Tento díl je zatím nejslabší. A delší dobu jsme čekali na tento díl. Jsem ráda, že hned na začátku hned poznáme Aylu matku a postupem se dozvídáme víc. Nicméně tento díl se víc táhne a nebaví mě to tolik jako první a druhý díl to jsem zhltala jedním dechem.
Na goodreads je ještě 4 díl, tak snad už poslední,protože mi přijde, že je to zbytečně natahovací série. A dalším dílem to akorát slábne na hodnocení.

nada3314
25.06.2024 4 z 5

Čtivost je stále skvělá!
První a druhý díl jsem hltala a byla sama překvapená, jak jsem byla nadšená. U třetího dílu jsem se trochu zasekla, autorka trochu zpomalila a to se mi moc nelíbí. Doufám, že v příštím díle se zase dočkám té stejné akce jako v předchozích dílech. Jinak mi celá série sedí, postavy i celé zpracování světa je skvělé. Baví mě číst, jak se hlavní hrdinové Ayla a Kaden s překážkami vypořádávají, jak autorka dokázala propojit měsíční a sluneční čarodějky. Peprné scény, taky nejsou nějak trapné nebo přehnané, krásně celý děj doladí a okoření.
Musím autorku pochválit, že napsala něco jiného a to je co říct, protože už toho bylo napsáno tolik, že napsat něco originálního je oříšek. Povedlo se a já budu moc ráda v sérii pokračovat.

EvikU.
16.06.2024 4 z 5

Drobné nedostatky kniha měla, ale po dočtení celé knihy už mi to ani nepřijde. Ayla konečně poznává svou matku, měsíční čardějku, která jí z velkého boje přenese na místo měsíčních čarodějek do Lunaterny. Seznamuje se se seřenicí a dozvídá se pravdu o svém původu. Učí se magii měsíčních čarodějek, protože z půlky je měsíční čarodějka také. Je měnlivec.

Věří, že zvládnutím kouzel bude moci zachránit Kadena a ostatní ze smečky Hadonošů. V boji proti slunečním čarodějkám opouštěla Kadena mrtvého. Zjistila pravdu o celé konvergenci a to jak sluneční čarodějky ovládají ostatní klany znamení. Nejvíce mají přízeň Lvů s alfou Jordanem, s kterým je stále spojená falešným poutem partnerství.

Spolu s Larkin se vrací, aby vše vysvětlila a spolu s Kadenem přemluvili ke spojenectví ostatní smečky. Jenže zdá se to jako nadlidský výkon.. navíc má problémy s Kadenem, nelíbí se jí, že začíná být nelítostný a krutý jako jiní z ostatních znamení. A chrání proti jeho vůli Jordana, není dokonalý, ale je to její bratr.

Kniha se čte opravdu rychle a je to něco, co tu ve fantasy dosud nebylo. Líbí se mi celá série a určitě se k ní vrátím s tím, že už budu moci číst jeden díl za druhým. Zase to skončilo trochu otevřeně, tak nevím jestli bude další díl?

Pořiďte si ji pokud milujete fantasy, lásku , vášeň, netradiční boje, proměňování, intriky, magii a přejete si být alespoň na chvíli vlkem :).

_Brunetka_
14.06.2024 4 z 5

Tahle série mě prostě bere s tím, že je to zase něco trochu jiného a já se k ní tímhle dalším dílem moc ráda vrátila. Autorka si opět svým stylem psaní držela plně mou pozornost. S příběhem jsme plynule navázali na konec předchozí knihy a už se zase jelo dál. Přiznávám, že tento díl není zrovna nabitý akcí, ale tvrdím, že to ani není potřeba - poznáváme nové území, zjišťujeme nové věci a objeví se i nějaký ten překvapivý moment. Právě proto můžu říct, že mě ve výsledku bavil stejně jako jeho předchůdci. Co se týče postav, jde vidět, že Ayla už si prošla jistým vývojem, ale Kaden? Ten tu byl každé dvě minuty na facku a po tom, co tu předváděl, by si zasloužil titul krále kr*ténů (samozřejmě ale pak došel k uvědomění). Naopak Jordana jsem si tu k vlastnímu překvapení celkem oblíbila a doufám, že to s ním bude takhle pokračovat. Potkáte tu i nové postavy jako Larkin a Celestu, které neměly chybu a zaujal mě i Ethan. Opět se tu vyskytují i nějaké žhavější scény - ty umí autorka napsat dobře a vkusně. Emoce ve mně v průběhu čtení pracovaly a konec je zase (neočekávaně) maximálně otevřený, takže už teď vyhlížím pokračování!

JaAnička
12.06.2024 4 z 5

Již třetí pokračování tak trošku bizarní erotické série o vlcích, kteří mají schopnosti podle zvěrokruhu a "vlčici", která navíc ovládá magii...

Ale tož tak konstatuji, že se mi přišlo možná trochu slabší než první dva díly, ale zase ne o tolik. Četlo se to rychle, bylo to plné různých úvah, prozkoumávání světa a sebe sama a snahy vyhnout se válce... Rozhodně to nebylo tak akční jak díly předchozí, ale mělo to šmrnc a připravilo nás to na závěrečnou válku, na kterou se upřímně těším. Poznali jsme další smečky, což je dobré, ale pořád se těším na vodnáře a zatím jsem se jich moc nedočkala.
Nemůžu říct, že by se mi líbil vývoj vztahu ústřední dvojice - jejich enemies to lovers to enemies to lovers je docela zajímavé, ale asi bych to moc nevyzdvihovala.

Ale jinak je to asi fajn. Proč si to nepřečíst?

Bryel
12.06.2024 3 z 5

Musím podotknout, že oba předchozí díly mě moc bavily, tento je podle mě o poznání slabší. Měsíční čarodějky jsou plné melancholických úvah, minimálních posunů v ději a diplomatických snah řešit agresora, což ve výsledku nikdy nefunguje.

Dohady a vyjednávání, hledání nového domova, poznávání magie a svých kořenů, počínající válka smeček, názorové konflikty, milostné interakce.

Samostatnou kapitolou je chování hlavních postav. Předpokládám, že se obecně bude dost nadávat na pomstychtivého Kadena, mě minimálně stejně rozčilovala Ayla se svým morálním kompasem a spasitelským syndromem. Jejich hádky mi přišly zbytečně vygradované.

Až na posledních pár desítek stran, které byly skvělé, za mě průměrná kniha, takový natahovaný, vycpávkový díl. Doufám, že pokračování se opět rozhoří pořádnou akcí a zaujme mě o poznání víc.

Mamka_cte
10.06.2024 3 z 5

Na to, jak moc jsem se těšila na pokračování, tak jsem zklamaná. Pro mě zatím nejslabší díl série. První dva jsem zhltla a byla neskutečně nadšená. Tento díl bych dala spíše jako novelu, kde se dozvídáme více o Aylině minulosti.

V tomto díle mě neskutečně vysíral Kaden. Chápu, žarlí a chce všechny zachránit. Ale sakra! Ty si takový blbec. Grr.

V tomto díle mi i vadilo moc sexuálních scén, které se tam někdy vůbec nehodily. Jako by autorka potřebovala doplnit pár stran, tak tam lupla nějakou tu erotiku, vždyť to má rád každý! Ne. Fakt ne. Někdy je méně více.

Začátek knihy se odehrával u měsíčních čarodějek, kde se Ayla dozvídá více o své minulosti a hlavně to, kdo vůbec je a co dokáže. A tohle je pro mě asi největší kámen úrazu. To mě tak nebavilo! Autorka vážně píše čtivě, ale tohle bylo nucené a rychle odbyté, jako by to už chtěla mít za sebou a mohla pokračovat v příběhu mezi smečkama.

A abych nebyla jen negativní, tak musím vyzdvihnout vztah mezi Aylou a Jordanem. Chlapec hodně překvapil a jsem zvědavá, jaké to bude s ním dále. Myslím si, že tohle má velký potenciál a doufám, že ho autorka náležitě využije.

Z knihy se mi více líbilo asi jen posledních cca 50 stran. Opět autorka nezklamala a na konci nám hodila další pěkný zvrat, i když tentokrát, to není taková “kost jako v předchozích dílech. I přes to, že jsem z tohoto dílu dosti zklamaná, tak si další díly rozhodně přečtu a doufám, že autorka naváže na předchozí díly a zas nás ohromí.

NicaCola
10.06.2024 4 z 5

Kniha byla čtivá, ale pro mě zatím nejslabší díl série. Ayla je super hlavní hrdinka, s jejím rozhodnutím na konci knihy souhlasím... už jen pro to, že mě Kaden v tomto díle pěkně štval. Nějaké peprné scény tu taky máme, ale jakoby to tentokrát nebylo ono... jakoby se to nehodilo do děje. Na knižní sérii nezanevřu, další díl si určitě přečtu. Zajímá mě, jak se bude vztah hlavních hrdinů vyvíjet dál:)

knihomolkaJani
09.06.2024 4 z 5

Konečně tu máme třetí díl ze série Vlci zvěrokruhu.
"Ještě nejsi na boj s nimi dostatečně mocná, ale my tě naučíme, jak správně používat magii, abys proti nim měla šanci."
Ach, opět to bylo krásné. Ano uznávám, že oproti prvním dvoum dílům to bylo trochu dějově slabší, ale četlo se to jedním dechem. Je to spíše výplňková kniha, která osvětlí Aylinu minulost, nemá až tolik zvratů, ale mnoho vedlejších postav tento díl prostě potřebovalo. Dochází zde k různým vývojům a pochopení.
"Jak velká část mojí identity se zakládá na lži?"
Hlavní hrdinka Ayla je skvělá, obětavá a milující.. Konečně se zde ukazuje její síla a myslím si, že v závěrečném dílu nám ještě ukáže..
Zato Kaden? Pořád ho jako postavu miluju, ale tady se prostě chová jako blbec.. Milující, ale blbec.
Lehké nedostatky u hlavních hrdinů vám vynahradí ti vedlejší, asi mám pár nových oblíbenců..
Dočkáte se zde romantiky a najdete zde i plno peprných scén.. Autorka to umí perfektně skloubit, takže vás to nezačne nudit. Její styl psaní mě moc baví.
Pokud máte tuto sérii rádi, jistě vás ani třetí díl nezklame! Já ho mohu moc doporučit! Klidně bych tomu dala ještě o půl hvězdičky více, ale objektivně mě první dva díly opravdu vystřelily z trenek a tento trochu méně.
"Nic nás nemohlo rozdělit - ani magie, ani čas, dokonce ani smrt."
Za #recenznivytisk moc děkuji do Grady!

Paja.92
06.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Měsíční čarodějky ve mně zanechaly několik rozporuplných pocitů, takže napsat recenzi na tuto knihu bylo obzvlášť těžké. Ačkoliv byl úvod plný nových informací a postav, autorka ve mně zanechala dojem, že tuhle část chtěla mít rychle za sebou a raději se opět věnovat vyvíjejícímu se vztahu mezi Aylou a Kadenem. Proto na mě zápletka kolem měsíčních čarodějek působila plytce a odbytě.

No, myslím si, že nebude spoiler, když prozradím, že Kaden obživl- tohle je něco, co bylo jasné, už od začátku. Byla jsem s tím smířená, ale co mě mrzelo, byla chemie mezi ním a Aylou, která mi v tomhle díle přišla zkrátka už moc na sílu, což byla škoda. Celý díl byl spíše takový vycpávkový a doopravdy mě vtáhl až na posledních padesáti stránkách.

Ale abych nepoukazovala pouze na negativa, moc se mi líbil vztah mezi Aylou a jejím nevlastním bratrem, který se začal rozvíjet a dodával knize ten správný šmrnc. Autorka má velmi příjemný styl psaní, který svojí jednoduchostí vypovídá i o povaze příběhu. Má to být erotická oddechovka, a tak se taky na tuhle sérii dívám a u mnoha věcí přivírám oči. Pokud hledáte něco náročnějšího, tak raději sáhněte po něčem jiném. Ale pokud chcete něco oddechového na dovolenou, směle do toho.

@knihozroutka_eleanorcorvin

kniha_je_laska
29.05.2024 3 z 5

Na pokračování této série jsem byla zvědavá, protože kdo četl Osudové pouto, tak ví, co bylo na konci a předpokládám, že byl také zvědavý, jak to bude pokračovat.

Je tu objasněno pár věcí, nad kterými čtenáři mohli dumat – například: Kdo je matka Ayly? Proč je její vlk bílý? Jak to, že vlci smečky Hadonoše se umí proměnit už jako malí? A tak dále. Začátek knihy byl zajímavý díky Lunateře, místu, kde jsme se ocitli spolu s Aylou a různým informacím, které se dozvíme o Slunečních čarodějkách a o tom, co dělají. Ayla díky měsíčním čarodějkám víc porozumí své moci, naučí se ji lépe ovládat. Má velkou motivaci, proč potřebuje zesílit, a tou je Kaden a to, co se mu přihodilo během boje. Vztah Ayly a Kadena je pořád vášnivý, přestože se postupně v něm objevují trhliny díky okolnostem. Všem je jasné, že do toho, co je čeká, nemohou jít sami, že potřebují spojence. Jenže přidá se k nim někdo? Uvěří ostatní smečky, že o Slunečních čarodějkách mluví pravdu? Kdo mě tu překvapil, tak byl Jordan. To se těším, až zjistím, jak se to s ním vyvine dál.

Přes všechny nové informace, postavy, situace mám dojem, že tento díl je slabší než ty předchozí. Tak nějak akce byla hlavně v první části a pak na konci, uprostřed se sem tam něco málo stalo. Bylo to takové natahované, čekala jsem asi trochu víc. Co se týče konce, tak dobrá zpráva je, že tady není takový zvrat jako byl v minulých dílech, takže čekání na další díl bude snazší. A že další si určitě přečtu, chci vědět, co bude dál.

Bookish_Adria
27.05.2024 3 z 5

Tento třetí díl mi přišel ze všech zatím nejslabší, proto dávám nižší hodnocení už.
Přijde mi už zbytečné tuto sérii tak natahovat.

Ayla se po bitvě ocitne mezi měsíčními čarodějkami a zjistí dávno ukrytou pravdu. Začne se učit jak používat svou moc, aby zachránila válku, která se odehraje na zemi.
Ayla chce především zachránit svou lásku Kadena, pro kterého bitva nedopadla dobře. Společně se pak snaží hledat spojence proti slunečním čarodějkám a hledají možnosti jak je porazit a odkrýt pravdu.

Vztah mezi Aylou a Kadenem je vášnivý a majetnický. Chvílemi to graduje do takových výšin až je to neuvěřitelné. Jeho chování jakož to alfy mě občas vytáčelo.
Chvílemi mi to přišlo už zbytečný ty jejich hádky... Nevím co dále můžeme čekat od dalších dílů, ale doufám, že brzy už dostaneme odpovědi a dočkáme se šťastného konce.

Terka18
26.05.2024

Další povedený díl, i když pro mě už klidně mohl být poslední a autorka to mohla ukončit a zbytečně nenatahovat. Příběh se mi četl skvěle. Ale občas jsem měla pocit, že je to moc natahované. Uvidime kdy vyjde další díl a snad poslední.

havrmoni
26.05.2024 4 z 5

Ty konce a další díl v nedohlednu.

MAU256
24.05.2024 3 z 5

V tomto díle se dostáváme na Lunateru k měsíčním čarodějkám. Ayla zjistí, kdo je její matka a kdy se ve skutečnosti opravdu narodila. Pro záchranu své lásky začne trénovat měsíční magii. Jenže sluneční čarodějky jsou stále silnější. Proto i přes snahu a výcvik všech, kteří mají zájem se něčemu přiučit, nakonec přijde masakr... Tak teď už jen počkat na další díl.

Nel-ly
21.05.2024 2 z 5

Jednu hvězdičku za to, že mě to donutilo číst v angličtině.
A to je tak všechno...

Část v dimenzi čarojdějek mě nebavila, z Ayly se nám stává klasická Mary Sue, jestli Kaden přežije nebo ne mě vlastně taky moc nezajímalo. A to je smutný, když je to harlekýnkovská fantasy, kde jde jen o ty dva.

katasokolov
08.05.2024 5 z 5

Čteno v originále.
4,5/5*

Tahle série mě jednoduše baví.
Je pravdou, že zápletka není zrovna nejsložitějšího charakteru, přesto se ale u četby nemáte šanci nudit.

Začátek knihy je věnován Aylině původu a také snaze ukočírovat její nově nabité schopnosti.
Následně se řeší otázky a činy, kterými končila druhá kniha a stále nad našimi hrdiny visí hrozba, kterou představují sluneční čarodějky a některé ostatní smečky. Sluneční čarodějky hrají ve třetí knize celkem prim a konečně se dozvídáme historii a rozkol původně jednotného covenu.

U některých postav poznáváme jejich zbrusu nové či skryté stránky. Musím říct, že jsem se obávala, aby to zase nedopadlo tak, že Ayla bude nejmocnější a nejchytřejší, jako je tomu u jiných knih tohoto žánru. Naštěstí musím říct, že se tak nestalo a Kadenova rozhodnost a síla se mi zde líbily převelice -) “IF I HAVE TO BE THE VILLAIN, SO BE IT. -) Co mi to jen připomíná že ?! Vztah hlavních protagonistů byl jako na houpačce, přesto na fyzické vyžití si našli chvilku vždycky ;). Taky musím vyzdvihnout proměny charakteru Jordana. Z nově nastoupivších bych chtěla zmínit Larkin, která byla super a taky Ethana, který zde dostal víc prostoru a pošťuchování mezi ním a Kadenem bylo více než zábavné.

V samém závěru se opět dočkáme několika cliffhangerů, z nichž některé čekají na své rozuzlení ve čtvrtém a závěrečném dílu. Na ten se vrhám hned.

Finálně chci jen zmínit, že vzhledem k autorčině tehdejší diagnóze, se jedná o velmi zdařilou knihu s krásným oddechovým příběhem, jenž je plný interesantních postav, které zcela jistě nelze rozřadit do škatulek dobro/zlo.
Hope is the answer.