Vražda s vůní mandlí
Camilla Läckberg
Martin Molin, kolega Patrika Hedströma z Fjällbacky, samostatně vyšetřuje svou první vraždu Vražda s vůní mandlí připomíná svou atmosférou detektivky Agathy Christie. Policista Martin Molin se nechá přesvědčit, aby přijel za svou přítelkyní Lisette na rodinné setkání na ostrově Valö. Vzápětí po jeho příjezdu se rozpoutá sněhová bouře, která přeruší spojení s pevninou. Když je během večeře zavražděn patriarcha rodu, bohatý dědeček Ruben, změní se zdánlivá rodinná idyla v noční můru. Všem je totiž jasné, že vrahem musí být jeden z nich. A dědečkovy peníze potřebovali všichni…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , MottoOriginální název:
Snöstorm och mandeldoft, 2007
Pěkná detektivka, která se trochu liší od ostatní autorčiny tvorby. Svou atmosférou připomíná příběhy od Agathy Christie.
Klasická zápletka, všichni na ostrově, a jeden z nich je vrah. Kniha se mi líbila ale konec byl takoví úspěchany, mohlo být ó pár stránek více a udělat to napínavější.
Rozsahem je to spíš delší povídka, jednohubka na odpoledne. Děj celkem odsýpá, styl je ale takový jednoduchý. Jako by autorka ještě nebyla vypsaná.
Tak bylo to takové jednodušší než její série, ale bavilo mě to. Taková detektivka na pohodu bez velkého přemýšlení.. Její odbočení řekla bych. Konec předvídatelný u toho mladšího, u dědy tolik ne.. Tak za 2,5 *
Tato detektivka mne opravdu velmi bavila, i když byla krátká a autorka se netajila inspirací v díle Agathy Christie. Manipulace s mrtvolami sklouzávala k černému humoru /což asi nebylo záměrem/, jen mne trochu zaráželo, jak byly všechny postavy v relativně psychické pohodě oproti prožitým situacím. Také vyšetřovatel Martin měl do policisty roku daleko:-)
Jak už psalo více čtenářů přede mnou, také bych tuto knihu nazvala "detektivní jednohubkou". Přečteno během krátké chvíle, fajn na odreagování, nebylo třeba žádné velké přemýšlení. Ráda si od této autorky přečtu i další knihy.
Má druhá kniha od paní Lackbergové mne opět příjemně překvapila.
Na bouří odříznutém ostrově, v jednom domě, dojde ke zločinu. Přítomna je pouze jedna rodina, manželé vlastnící penzion a mladý detektiv, který sem byl pozván na rodinnou sešlost. Ten se ujme vyšetřování.
Kniha je psána v duchu Agathy Christie, kdy děj probíhá formou výslechů a rozhovorů. Po množství krvavých detektivek to bylo vítané zpestření. Knihu jsem přečetl během pár hodin a konec mne překvapil (i když něco jsem tušil předem).
Velmi uspokojivé.
Vražda ako z kníh Agathy Christie - skupina ľudí uväznená na mieste, odkiaľ sa nemôžu dostať. Zomrie jeden, zomrie druhý a vrah je medzi nimi! Dej trošku slabšie prepracovaný, Martin Molin ešte ako "mladé ucho", ako vyšetrovateľ nespravil ani základné úkony vyšetrovania a zabezpečenia dôkazov, ktoré by napadli naozaj asi každého.
Spíše jednoduchý méně propracovaný příběh, ale četlo se dobře, děj rychle ubíhal a konec zapamatovatelný, tak že knihu už nikdy číst nebudu.
Moje první kniha od této autorky. Četlo se to velmi dobře, rychle to " odsejpalo ". Taková oddechová detektivka - jednohubka.
Velmi ctive, za den přečteno. Jen jsem stále hledala nějakého toho vraha, a ono prd :D super ..
Konec jsem nečekala, ale vzhledem k útlosti knížky jsem neměla prostor se do příběhu zcela ponořit. Nicméně se jedná o příjemnou knížku s rychlým spádem, která neurazí. Ideálně servírovat s čajem o páté. :-)
švédská literatura Švédsko severské krimi zima švédské detektivky Fjällbacka (Švédsko) sněhová bouřeAutorovy další knížky
2009 | Ledová princezna |
2014 | Andělíčkářka |
2019 | Zlatá klec |
2018 | Čarodějnice |
2010 | Kazatel |
Taková detektivka rychlovka, sotva sto stránek, určena pro milovníky knih Agathy Christie, spousta podezřelých na dvě vraždy, nakonec vše jinak, než se původně zdálo. Jedna bohatá rodinka, ovšem totálně neschopná, co se financí týče.