Všude samí lháři

Všude samí lháři
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538153/bmid_vsude-sami-lhari-663d6d69b66e1.jpg 4 741 741

Další bravurní příběh od královny rodinných psychothrillerů. Z městečka Stanhope doslova sálá klid a bezpečí. Než se ztratí devítiletá Avery, dcera místního bezúhonného lékaře. Než se zjistí, že její otec William ji krátce před jejím zmizením uhodil. A že udržoval tajný poměr se ženou bydlící o několik bloků dál. William se stane podezřelým číslo jedna, ale ne jediným. Někdo Avery viděl nastupovat do auta jednoho mladíka. A své nejlepší kamarádce tvrdila, že má staršího přítele. Najednou tady každý na někoho něco ví. Ale dá se tu vůbec někomu věřit? A připravit se na pravdu o tom, co se stalo s Avery?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Everyone Here Is Lying, 2023

Nymfadora.T.
07.11.2024 audiokniha 4 z 5

Velmi čtivé, ale všechny postavy,včetně Avery nesympatické. A ten konec se mi nelíbil. trochu přehnané na devítileté dítě...

Pavčule
05.11.2024 3 z 5

Hodně čtivý příběh , bohužel ten konec je hodně nereálný a celkovému vyznění to dost ublížilo .

VeronikaAug
02.11.2024 5 z 5

Knížky Shari čtu v originále a vždycky netrpělivě čekám, až vyjde další, zatím se nestalo, že by se mi některá nelíbila. Tuhle jsem četla už před více jak rokem a moc se mi líbila, byla trošku jiná než předešlé, ale Shari nepíše jednotvárně, což potvrdila i v další její knize, What have you done, která je její nejnovější a ještě nevyšla v češtině, a já můžu říct, že je na co se těšit, za mě to bylo famózní počtení. Za mě obě knihy stojí za to, každá je úplně jiná, ale styl Shari je stejný, mám ráda její krátké věty, popis charakteru, pojmenováni pocitů, hodnocení situaci, vždy je to neuvěřitelne trefne, nato, že Shari je Američanka a musí být mezi naším uvažováním rozdíl, mám pocit, že některé věci cítíme snad všichni na světě stejně a to je například láska a strach o vlastní děti a o tyhle věci v obou jejích nejnovějších knihách jde. Ta úplně nejnovější vás dostane, hlavně mámy dcer, a já vám závidím, že ji máte ještě před sebou.

Radka1301
31.10.2024 3 z 5

Knížka byla velmi čtivá, avšak na devítiletou holku až nereálné uvažování.

Janaves
28.10.2024 3 z 5

Kniha se čte dobře. Jen mi připadá přitažené za vlasy, ze by devítiletá holčička dokázala takto přemýšlet, manipulovat…

Áža707
27.10.2024 3 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu, kterou skvěle namluvili Libor Hruška a Martina Hudečková

Opět se dostáváme do menšího městečka Stanhope, kde se obyvatelé navzájem znají a vypadá to, že nikdo nic neskrývá a všichni vědí všechno. Když však zmizí devítiletá Avery, začnou na povrch vyplouvat všemožná tajemství.

V knize hned na začátku dostanete poměrně velké množství postav a postupně odhalujete jejich minulost, myšlenky a tajemství. Čtenář tak dostane možnost si postupně skládat celý příběh a tvořit vlastní teorie.

Williama mi bylo v podstatě líto, protože měl na sobě velký terč, čímž nechci říct, že by neměl i on nějaké tajnosti. Avery na mě působila víc vyspěle než devitiletá holčička, nechtělo se mi věřit, že by takhle přemýšlela takhle malá holka.

Musím přiznat, že mě z počátku autorka krásně mátla a já jsem podezírala naprosto nesprávné osoby. Bohužel za mě odhalení zápletky přišlo až moc brzy. Zbytek příběhu ztrácel temporytmus, protože se děj točil v kruhu a nepřinesl nové informace, ale jen emoce jednotlivých postav. Když přišlo v poslední kapitole přiznání, tak jsem ještě čekala nějakou reakci na to, ale to se bohužel taky nekonalo.

Vlastně stačilo jen přeskládát závěrečné kapitoly i s tím, že by člověk věděl, kde Avery je, ale nevěděl by proč, což se mohlo odhalit vrámci poslední kapitoly během rozhovoru. Celé by to pak drželo čtenáře ve větším napětí a následoval by wow efekt.

3/5

petula22
27.10.2024 3 z 5

Čtivost se upřít nedá, Lapena umí psát, za mě trochu nereálné/těžko uvěřitelné rozuzlení. Závěr vlastně pootevřený.

Evule *
26.10.2024 4 z 5

Čtivé a napínavé, kniha se mi líbila. Lží bylo na můj vkus opravdu hodně, prostě klasická Lapena.

Jara.v
25.10.2024 4 z 5

Opět čtivý příběh plný lží. Shari nezklamala ve svém stylu. Bylo to strhující až do konce, ale ten byl trochu neuvěřitelný. Že by všichni byli opravdu tak strašně slepí? Ale konec mi přišel, že zůstal otevřený a je na každém, jestli si myslí, že se lež udržela nebo to prasklo.

Čmeláček
25.10.2024 5 z 5

Výborná kniha, která se mi četla jedna báseň :). Psát prostě tahle paní autorka umí, to musím uznat. I když postavy jsou skoro všechny do jedné zralé na zabití! Hlavně Avery, to byla i přes svůj věk devíti let pořádná potvora, fakt jo! No ale počteníčko to bylo parádní, takže za mě je to zase za pět, vážení! :)

MartinaP1984
22.10.2024 3 z 5

Tři čtvrtiny knihy se mi moc líbily, nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Ale konec se mi nelíbil, překombinované, nezáživné, kazí celkový dojem z knihy.

sachista
20.10.2024 4 z 5

Lhaní považuji za nejodpornější činnost, takže román o prohnilých a prolhaných sousedech, kteří kupí lež za lží mě přirozeně zaujal. A jak to u Shari Lapena bývá, musíte číst a číst a číst, dokud nejste na poslední straně. Tentokrát mě ale překvapila tím, že na čtenáře všechno nevybalila až na konci, ale poměrně dříve. Zvrat celkem slušný, povedený thriller na podzimní večery.

m_martina
17.10.2024 5 z 5

Shari Lapena píše výborně a čtivě, to je jisté. Mám od ní přečtené všechny její knihy, proto jsem si nemohla nechat ujít ani tuhle poslední. Postavy mi byly sice téměř všechny nesympatické, ale příběhu se nedá upřít jistá originalita. Knihu jsem četla v každé volné chvilce, hodnotím ji tedy všemi pěti hvězdami a jsem opravdu moc ráda, že nemám takovou dceru, jako byla Avery v této knize ;-).

Stromovous
15.10.2024 5 z 5

Přečteno za den a Shari Lapenu musím opět zase doporučit.
Nevím jestli to byl tak zarputilý psychotriller, ale mě se líbilo tempo vyprávění a oceňuji obrovskou čtivost.
Poslední odstavec bych vyškrtl, ale zase takto došlo k zadostiučinění. Avery byla silně nesympatická a ve střetu s narušenou Marion jsem jen valil oči a děj si musel znovu přečíst. Nejvíc mi bylo líto chudáka Michaela, ten byl obětí celého příběhu a stínem své panovačné sestry.

olca1983
13.10.2024 5 z 5

Shari nezklamala! Opět dávka emocí, napětí, mezilidských vztahů a propletenců. A jak název napovídá, tak i hodně lží a podlostí.

Ale ... MOŽNÝ SPOILER! ... pořád se mi nechce uvěřit tomu, že by devítiletá holka byla tak inteligentní. Dokonce tak moc, že přelstí i dospělého člověka. A že by v ní bylo tolik podlosti, zvrácenosti, zla a touhy po mstě...
Ale proč ne, téma i zpracování se mi fakt líbilo, takže jasných 5*.

krevetka79
11.10.2024 5 z 5

Skvělá knížka s výborným příběhem.
Rozplétání toho, co předcházelo zmizení "malé" Avery. Kdo lže a jaký k tomu má důvod ? Kam Avery zmizela a kdo v tom má prsty?
Následně částečné prozrazení , ale vyšetřování a příběh nekončí.
A konec mě dost překvapil.

archivářka115
11.10.2024 5 z 5

Knížka se mi líbila. Dobře se četla.Zajímalo by mě, jestli děti, pokud se tak nepřirozeně chovají, zůstanou doma u rodičů a rodiče jejich chování stále omlouvají. Donutí děti, aby šly k psychologovi ? Já naštěstí takové dítě nemám.

Zuzíček77
10.10.2024 5 z 5

Tenhle psycho thriller mě teda okamžitě tak pohltil, až jsem si říkala čím to je. Pak mi to ale došlo, příběh o sousedech, ve čtvrti kde se nikdy nic nestalo. Tohle prostě funguje dobře, protože se to opravdu děje. Všude milý sousedi, kteří se skoro ani neznají ale jsou k sobě slušní, už jen kvůli dětem a nebo práci ze které se znají. Pak se ale něco stane a hází špínu jeden na druhého, a říkají o sobě věci, které se ani nestali. Myslím si, že je tam i dost věcí k zamyšlení a to se mi v knihách opravdu líbí. Příběh je určitě super ke konci jsem opravdu byla překvapená, kdo za tím vším stojí a jak to celé dopadlo. Za mě tady pět hvězdiček, sice vím, že už se ke knize znovu nevrátím ale byla napsaná opravdu dobře. Škoda jen toho konce, tam by mě opravdu zajímalo jak to dopadlo.

emilieselden
10.10.2024 3 z 5

Průměrný thriller, prostě nic extra. Za chvíli už nebudu vědět, o čem to bylo.

Domisek1
10.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak za mě skvělá kniha. Čtivá a chytlavá..
Za mě je Avery spratek rozmazlenej kterej nikdy nedostal pořádně na zadek!!! Na tuhle knihu by to za mě chtělo pevný nervy..