Všude samí lháři

Všude samí lháři
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538153/bmid_vsude-sami-lhari-663d6d69b66e1.jpg 4 754 754

Další bravurní příběh od královny rodinných psychothrillerů. Z městečka Stanhope doslova sálá klid a bezpečí. Než se ztratí devítiletá Avery, dcera místního bezúhonného lékaře. Než se zjistí, že její otec William ji krátce před jejím zmizením uhodil. A že udržoval tajný poměr se ženou bydlící o několik bloků dál. William se stane podezřelým číslo jedna, ale ne jediným. Někdo Avery viděl nastupovat do auta jednoho mladíka. A své nejlepší kamarádce tvrdila, že má staršího přítele. Najednou tady každý na někoho něco ví. Ale dá se tu vůbec někomu věřit? A připravit se na pravdu o tom, co se stalo s Avery?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

Everyone Here Is Lying, 2023

Rodaw
29.07.2024 audiokniha 3 z 5

Nakonec knihu vnímám jako průměrný (hodně) psychologický thriller z rodinného prostředí. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla - bavila mě a čtení jsem si užila, ale určitě jsem čekala daleko víc...

zuzana2599
27.07.2024 audiokniha 5 z 5

Moje oblíbená Shari Lapena opět nezklamala ! Tento thriller mě hrozně moc bavil, dá se říct, že jsem si vychutnávala každou kapitolu jako dobré víno. Všude samí lháři je skvělý sousedský i rodinný thriller ! William Wooler je uznávaný lékař, otec rodiny a když se ztratí jeho problémová dcera Avery, začnou se dít věci. Čtenář se jenom diví, co se skrývá pod pláštíkem spořádaných i bohatých rodin. Známe své sousedy ? Známe své děti ? No Avery tedy umí i překvapit, tento konec jsem nečekala, ale tak to má být. Závěr bývá často třešničkou na dortu, kterou by nikdo nehádal. Brilantní čtení !!

Blanka586
26.07.2024 audiokniha 5 z 5

Shari Lapena je má oblíbená autorka. Hodně napínavá knížka, četla se dobře a najednou nastal obrat konec byl překvapivý. Z 9leté holky se vyklube manipulator se zvlastnimi sklony a pak se celý příběh stavalzvlastni a nezajímavý.

knihomolka27
26.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Kniha začala velmi slibně, bavila mě, četla se v podstatě sama....byla opravdu napínavá, nutilo mě to pořád číst dál. Postavy byly zajímavé a docela dobře prokreslené. Jenomže pak to šlo celé tak trochu do kytek. Finální rozuzlení se ukázalo jako poněkud vrtkavé a nedomrlé, jedno z těch od sShari nejméně povedených. V podstatě stojí jen na tom, že Avery je dětský psychopat, který se chová neúměrně svému věku. Její diagnoza se v knize ale vůbec neřeší. Motiv Marion je taky takový celkem nedostačující. Nevím, přišlo mi to ve výsledku docela béčkové a za mě by byl daleko lepší jiný konec. A to závěrečné utnutí byla trochu podpásovka, jelikož měla přijít možná ta nejzajímavější část a to jak žít s tím, že vaše vlastní dítě je ta trochu psychopat...otázkou je jestli by se tím Shari nepouštěla už na hodně tenký led. Každopádně kniha je bohužel poněkud schizofrenní, první část do dívčina objevení mě opravdu velmi bavila, možná i víc než jiné autorčiny knihy. Jednodušší příběh s minimem postav tu byl ku prospěchu věci. Ta druhá část až do konce už byla o poznání slabší, možná by mi to víc sedělo kdyby byla Aver o něco starší, vážně nevím, ale přišlo mi to už hodně přestřelené. Navíc kniha nenaplnila tak úplně svůj potenciál, jelikož město samých lhářů si představuju celkem jinak. Až na pár postav se tam zrovna moc nelhalo, nebo jich lhalo jen málo.

Vlastně nevím no, kniha mě tím koncem možná i trochu nakrkla, pořád se to ve mně pere. Každopádně označení nejlepší kniha od Shari je asi celkem přehnané. Jako celek kniha funguje podle mě o dost méně než jiné autorčiny počiny....

hanap
25.07.2024 audiokniha 4 z 5

Těžko uvěřitelná devitiletá manipulátorka. Co z ní vyroste za "potvoru".
Četlo se to dobře, jinak nic.

veronna
25.07.2024 audiokniha 3 z 5

Průměr, nenadchne ani neurazí.

Ondra_P
25.07.2024 2 z 5

Bohužel jedna z nejslabších knih od téhle autorky. Jak jsem se na ni těšil, tak jsem byl nakonec zklamaný.

Tereez8662
23.07.2024 audiokniha 4 z 5

Čtivá kniha, zajímavá zápletka. Hrdinka dost děsivá. Ale oni to mají s tou výchovou ve světě jinak než u nás.
Každopádně Avery nebyla normální. Bylo by zajímavé přečíst o ni ještě něco dalšího.

Pisquosus
22.07.2024 audiokniha 1 z 5

Druhá zkušenost s touto autorkou a opět hrozná slátanina. Zápletka primitivní a postava Avery neuvěřitelná. Škoda času.

teepe
21.07.2024 5 z 5

Přečteno během jednoho odpoledne. Byla jsem napjatá jak to dopadne, ale... vzhledem k tomu, že mám devítiletého syna, mi ten způsob uvažování devítilétého dítěte připadal přitažený za vlasy.

ještěrka38
19.07.2024 audiokniha 4 z 5

Opět mě autorka nezklamala, ale nevěřila jsem devítileté holčině, že by byla taková intrikánka a manipulátorka..to se trošku nepovedlo, ale jinak super.

pinkstrom
19.07.2024 audiokniha 5 z 5

(SPOILER) Skvělá kniha, poslední od autorky, kterou jsem četla, mě tolik neohromila a tak jsem měla trochu obavy, nicméně příběh to byl skvělý. Z Avery šel fakt strach, neuvěřitelný. Celou dobu se mi vybavovaly příběhy sériových vrahů, o kterých rodina a známí hovořili, že už jako děti byli manipulativni a děsiví, postava Avery jako by to ztělesňovala. Bylo mi líto Michaela. Už se těším na další knihu od Lapeny.

Kubikuli
18.07.2024 audiokniha 3 z 5

Všude na mne vyskakovala z reklam, tak jsem neodolala a koupila jsem si ji. No, tak asi jsem ji tam měla nechat :) Nelze příběhu upřít jistá dávka čtivosti, ale příběh jako takový mě vůbec nezaujal. Celá ta zápletka, rozkrytí, postavy... a k tomu ten hodně hořký závěr. Za mě nee.

Kekik
18.07.2024 audiokniha 5 z 5

Shari Lapena opět nezklamala. Všude samí lháři nejsou úplně napínavým thrillerem, ale to vyvažuje skvělý styl psaní. Líbí se mi, když je příběh vyprávěn z více úhlů. Mám pocit, že tak jsme u všeho a u všech.
Těším se na další autorčinu knihu.

Ivka14
14.07.2024 4 z 5

Je to překvapivé domácí drama, které vás nechá hádat až do konce.

William má poměr se sousedkou. Jednoho dne to ona ukončí a on přijde domů dřív. Nečekaně najde doma svou devítiletou dceru Avery, ta zareaguje svým pravidelným vyzývavým způsobem a William jí dá facku. Zděšený tím, co udělal, rychle odchází. O několik hodin později se Avery pohřešuje. Zabil ji William a zbavil se jejího těla? Kdo jiný by mohl mít důvod chtít Avery pryč? Kde je?

Každý má něco, o čem lže. Existuje mnoho podezření a existuje několik hrozných lidí a velmi málo dobrých!

Konec byl pro mě ale docela uspokojivý a knihu v mé mysli opravdu vylepšil, líbilo se mi, jak se vše spojilo. Autorka mi opět dokázala, že je solidní spisovatelka thrillerů.

Teea
14.07.2024 audiokniha 3 z 5

(SPOILER) Za mě 3,5 hvězd.
Shari umí dobře knihu napsat, tak aby rychle ubíhala a kniha se dá s přehledem klidně přečíst i za jeden den.
Za mě tahle zápletka byla celkem předvídatelná, podle toho jak byla Avery popsaná už na začátku knihy, jsem si říkala, že Avery utekla z domu sama. Jenže pak se tedy objevil očitý svědek, kterému jsem uvěřila, když byla identifikován. Samozřejmě jsem naletěla.
Kniha mě bavila, ale chybělo mi tam něco, dala bych hvězdy 4, ale na to, že to má být tedy thriller, tak se člověk vůbec nebojí…

annettka1098
12.07.2024 audiokniha 3 z 5

Přestože se mi audiokniha líbila, mám pocit, že u tištěné verze bych se místy nudila. Audiokniha však díky skvělému načtení udržela mou pozornost a učinila z příběhu poutavý zážitek.
Příběh začíná poměrně napínavě a od začátku je jasné, že bude plný lží a intrik. Interpretace audioknihy se ujala Martina Hudečková a Libor Hruška, a střídání jejich hlasů dodalo příběhu potřebnou dynamiku. Díky tomu jsem se do děje snadno vžila a napjatě očekávala, co se stane dál. Jediné co mě trochu mátlo, že příběh byl vyprávěn z pohledu více postav a nestačilo tedy při změně hlasu počítač s tím, že právě teď mluví jedna daná postava.
Na příběhu mě zamrzelo, že poměrně brzy bylo vše odhaleno. Následně se autorka snažila ještě o dodatečné napětí, už to na mě ale bohužel nemělo takový efekt.

Shanib
11.07.2024 4 z 5

Tak trochu jsem tušila, jak to s Avery je...samozřejmě ne úplně, ale dost na to, aby mě vyústění příběhu příliš nepřekvapilo. Knížka se četla skoro sama. Spisovatelce se rozhodně nedá upřít skvělý vypravěčský um. Nicméně předchozí díly mě bavily víc. Ať už to bylo zápletkou nebo tím, jak mi jednotlivé postavy sedli. Je to na tři až čtyři hvězdičky, ale nebudu zlá...Další knížku si určitě přečtu.

gordon13
08.07.2024 audiokniha 5 z 5

Nová Lapena mě zase skvěle pobavila...lehký, nenáročný, čtivý thriller.
Pěkné!
Přečteno...nevím proč do komentáře skáče audio!

Boruvka.cerna
06.07.2024 audiokniha 4 z 5

(SPOILER) Bylo to….. fajn. Jen spíše bych to dala jako béčkový film. Klasický trojúhelník, doplněný o další žárlivku. Na toto téma bylo už několik filmů a příběhů. Malá Avery - nezdá se mi, že by žádný lékař nepřišel na to, jak moc je jiná a nevnímá správně pocity jiných a realitu jako takovou. Pěkné čtení ke kafíčku, nic náročného. Jsem milovník detektivek, proto je pro mne kniha fajn, ale nic, co bych si chtěla přečíst znovu nebo na to zajít do kina.