Výmena

Výmena
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537214/bmid_vymena-662bafe6d2994.jpg 4 99 99

Veriť nemôžete nikomu, niekedy ani sebe Poriadna dovolenka je presne to, čo Carl a Helene potrebujú, aby utužili svoj vzťah. A keď v Kalifornii objavia dom snov, neváhajú ani okamih. V rámci výmeny ponúknu majiteľom svoju rezidenciu na Štokholmskom súostroví, zatiaľ čo oni strávia leto v ich vile v Santa Cruz. Hneď po príchode však poznajú, že niečo nie je v poriadku. Je to skutočne ten istý dom, ktorý videli na fotkách? A čo sa medzičasom odohráva u nich doma? Našťastie majú v každej izbe bezpečnostné kamery a pokušenie sledovať cudzí pár je priveľké.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Bytet, 2023

monikamidrla
předevčírem 2 z 5

Tak tohle se opravdu nepovedlo, po predesle, skvele!, serii, jsem cekala asi vic. Docetla sem jen proto, abych to proste docetla a jsem velice zklamana :(

danuska
24.01.2025 1 z 5

Toto bola teda riadna blbosť. Nemastné neslané, aj nelogické, o ničom, kopec zbytočných omáčok, kľudne by mohla mať aj o polovicu menej strán.

katerina3633
23.01.2025 3 z 5

(SPOILER) Uf tak tohle mi bavilo jen na začátku, a vlastně jen kvůli Carlovi, který mi svou potřebou mít vše pod kontrolou hrozně bavil. I to postupné zvyšování napětí, kdy mu postupně docházely nervy (škoda, že to po mrtvé kryse v bazénu fakt nezabalil, úvahy o tom, jak se tam dostala byly naprosto opodstatněné). Ale pak to šlo vše do ... Do knihy jsem se musela neuvěřitelně nutit. Na knihu hodně rychle zapomenu, nic mi zní hlavě neutkvělo a žádné mrazení jak by to u psychothrilleru mělo být se nekonalo.

iveta3689
22.01.2025 2.5 z 5

Tohle se opravdu nepovedlo. Série s Fabianem Riskem byla super, ale tohle jako by psal někdo jiný. Nesmyslné zápletky, zamotané na sílu, neuvěřitelné postavy. Dočetla jsem jen ze setrvačnosti.

PajaC84
19.01.2025 3 z 5

Připomínalo mi to Zmizelou s tím komplikovaným plánem. Po prvních kapitolách jsem si tipla, jak se to vyvrbí, zhruba ve čtvrtině jsem o tom začala pochybovat, ale někdy po polovině knihy začalo být jasné, že rozuzlení bude přesně takové, jako jsem tipovala na začátku. Což by tolik nevadilo, kdyby to bylo čtivější, ale chvílemi jsem se nutila, abych vůbec dočetla.

Katulinka69
19.01.2025 4 z 5

Fajnová chuťovka.

kachnes
14.01.2025 3 z 5

Tak do poloviny celkem zajímavé, pak už bylo víceméně jasné o co jde. Bohužel jen 3 hvězdy

eDex
09.01.2025 4 z 5

V tomto příběhu se, pochopitelně, nevyskytoval Fabian, Dunja ani Sleizner, zato to byl výborný psychothriller. Po několika slabých thrillerech českých autorek jsem si skvěle odvyprávěný příběh z pera Stefana Ahnhema skutečně vychutnala.

JustWomen
08.01.2025 0.5 z 5

Styl psaní, postavy, dějové zápletky, všechno špatně. Začátek ušel a pak to bylo čím dál horší a hloupější a popisy byly delší a nudnější a konec nejhorší. Vlastně to celé bylo nesmyslné a úplně nepochopitelný byl složitý a překombinovaný způsob řešení celkem obvyklé životní situace. K tomu od půlky knihy bylo jasné, kdo je kdo. Nedoporučuji, sorry!

derminator
07.01.2025 4.5 z 5

Autor uvádí že se jedná o předlohu podle pravdy, sice jsem to nikde nenašel ( proto prosím čtenáře o odkaz pokud o tom něco víte), ale i tak je kniha velmi zajímavá, čtiva. Připomíná mě romány od Lapeni. Shrnutí, kniha mě zajímala, bavila a hodnotím 80%.

Dudlík08
05.01.2025 5 z 5

Od autora jsem četla celou sérii s Fabianem, proto jsem také sáhla i po této knize. Kniha se mi líbila, ještě když si člověk uvědomí, že je psána dle skutečných události. Ani mi nevadilo, že od poloviny mi to všechno začalo zapadat na správné místo, i když jsem si říkala, zda tam nebude nějaký ten zvrat. Jen si říkám, jak je možné, že se něco takového v dnešní době mohlo stát?

Majulle
04.01.2025 3 z 5

Do poloviny mě kniha moc bavila, od poloviny to bylo prodlužování pořád too samého, přestalo mě to bavit a na konci se žádný wow nekonal, bylo to ledabyle ukončené a konec téměř nerozvinutý, co proč a jak :/ zklamala mě

tulip131
04.01.2025 3.5 z 5

Kniha bavila. Musím uznat, že příběh vykreslil přesně až jsem si na konci říkala, že to takhle nemůže být. Přesto, že zde nebyl jeho hlavní hrdina z předchozích knih, rozhodně stojí za přečtení.

Ticiana
16.12.2024 3 z 5

Paneboze to mi teda trvalo. Tenhle autor je mistr v psani mega nesympatickych postav. A zadnou dalsi knihu uz si nekoupim, maximalne pujicim. Pribeh me nebavil a hned na zacatku jsem si myslela ze kdo to ma na svedomi. Hledala jsem na netu i neco ohledne toho avsak noc se mi nepovedlo najit… jsem rada ze to mam za sebou.

Abikk
11.12.2024 audiokniha 4 z 5

Musím souhlasit, že to autor umí líp a jakoby už jsem to četla. Ale poslech mne bavil až do konce a užila jsem si ho, i když mi tam něco chybělo.

Jamalu
28.11.2024 4 z 5

Autor to umi o hodně lip. Děj je dost brzy průhledný.

ArwenAragorn
24.11.2024 5 z 5

81%

...Skoro každá změna bývá provázená bolestí, třeba jako když puknou pupeny nebo se narodí dítě, třebaže nic z toho se nedalo srovnat s tím, jak může bolet odhalená pravda.
Příčina a následek. Není to žádná věda. Ale jen velmi málo lidí ví, že tajemství spočívá v samotné spojce a. Skrývá se v plánování, v analýzách a v přípravě. Skutečnou bitvu, kdy se nemožné stane skutečností, vyhrávají drobné, nepatrné detaily, na něž nikdo jiný nepomyslel.
A mně se to líbilo. Nenáročný, docela napínavý thriller.
Dva manželské páry si na měsíc vymění bydlení, aby daly svému vztahu novou šanci. A pak se dějí věci!
Autor uvádí, že napsal knížku podle skutečných událostí, které se udály v USA a ve Švédsku. Snaží se co nejvíce přiblížit pravdě, v případě, že nešlo informace žijících pamětníků ověřit nebo byly nedostatečné, musela zapracovat jeho fantazie.
Doporučuji!

xena2711
17.11.2024 3 z 5

Už jsem něco podobného četla..Nerada nechávám nedočtené knihy, tak jsem se donutila. Za mě max. 3 hvězdy.

Hany.Honey
17.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Dva manželské páry, napínavý příběh o zradě, ale v polovině už tak nějak tušíme že ti dva jsou domluvení na ty dva. Příběh má být podle skutečné události. Je to víceméně neuvěřitelné, že někdo plánuje takovou věc tolik let. A to mi právě chybělo v této knize trochu toho rozepsání o té druhé temné straně plánování.

hlenicka
12.11.2024 4 z 5

Občas nechápu hodnocení... Je to hold jiný Ahnhem,než jak ho známe od dob Riska. A za mě je super,jak se umí autor změnit a psát i jinak. Tohle bylo za mě takový psycho,co jsou lidi schopni udělat. Abych víc neprozradila stačí tohle,pokud vás moc nenadchne začátek, čtěte dál a pak už nebudete moc přestat,protože budete chtít vědět,jak to skončí. Já to tak alespon měla!

Stefan Ahnhem
švédská, 1966