Všetkými zmyslami

Všetkými zmyslami
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534274/bmid_vsetkymi-zmyslami-65f2197d159d0.jpg 4 467 467

Nezabudnuteľný príbeh o strate, láske a o tom, ako sa naučiť prijať neistotu života. Od autorky bestselleru Štvrté krídlo! Ember Howardová vie, čo znamená byť dcérou vojaka. Tri zaklopania na dvere, za ktorými stoja vojaci, neveštia nič dobré. Ako sa má vyrovnať so stratou otca? Ako má nájsť silu postarať sa o matku, ktorá upadla do zúfalstva, a o rodinu? Vtedy Ember do života vstúpi Josh Walker. Jediným pohľadom, jediným dotykom dokáže zmierniť jej bolesť. Josh má však tajomstvo, ktoré môže všetko spochybniť a Ember úplne zničiť...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

Full Measures

Petra8619
včera 1.5 z 5

Romantické klišé. Pokud máte rádi klišoidní romantické příběhy, tak je to kniha pro vás. Sexy hokejista + sexy voják? Co chcete ještě víc? Dvacetiletá holka zvládá řídit rodinu po smrti svého otce, ale se vztahy si neporadí? A řeší pořád, chci ho, nechci ho, chci ho, nechci ho, nemůžu bez něj být, nemůžu být s ním. Ne, děkuji. Navíc to její jednání? Nemůžu napsat víc, aby to nebyl spoiler, ale něco neměla, a pak to jen a jen pořád chtěla? Nelogické. Stejně tak ten Josh.

Pája699
předevčírem 5 z 5

V první řadě bych chtěla do nebes vychválit nádhernou obálku této knihy, která vás k sobě láká :-)

Mě učarovala na první pohled. Úplně ji vidím v knihkupectví, jak na vás pomrkává, vábí vás k sobě a dožaduje se koupě :-)

Trošku hořko sladký příběh. Hned začátek příběhu je smutný. Ember byla neskutečně silná bojovnice, která se musela vzdát pár svých snů, aby udržela rodinu nad vodou v nelehké životní situaci. Jak se ale říká, vše zlé je k něčemu dobré .-)
Sympaťák Josh, student, trenér a velká opora v jedné osobě. I on sám nemá na růžích ustláno a minulost ho pronásleduje. Má jedno velké tajemství, které Ember nechce svěřit…bojí se, že o ni přijde…..

Já jsem strašně ráda, že byl příběh o vojácích z povolání. Jejich oddanost zemi, nasazení vlastního života, sloužit a chránit…krásné, smutné téma, ale příběh jak malina!

Sice jsem přečetla teprve první díl, ale už teď cítím v kostech, že tato série bude stát za to!

„Miluju tě,“ zašeptala jsem znovu.
Zoufale se na mě podíval. „Ne. Nedělej to.“
Vzala jsem do dlaní jeho obličej a uslzeně se usmála. „Měj se, Joshuo Walkere.“

Aires
22.12.2024 4 z 5

Intenzivní čtení plné emocí, ztráty, obav, nalezení lásky i boji o tom najít v sobě odvahu si tu lásku udržet. Moc pěkná romantická jednohubka s vojenskou tématikou. Akorát občas vážně krutá vojna byla snést hlavní hrdinku. Její neustálé přemýšlení - chci ho olízat od hlavy k patě,ale na vztah nejsem připravená...mě vážně frustrovalo. Místo aby si sedli a pokecali o tom co cítí, tak půl roku kolem sebe krouží jak zmatené lesní včely a touží zapíchnout žihadlo...nicméně je pravda, že kdyby měli normální komunikační dovednosti, byl by to krátký příběh a my bychom neměli o čem číst :)

Juditiny_knihy
19.12.2024 4.5 z 5

Tady začnu obálkou, která je přívětivá a ořízka je úžasná, kniha mě díky ní velmi zaujala.

Rebecca má jak víme velmi čtivý styl, takže mě okamžitě vtáhla do děje. Hlavní postavy překonávají hodně překážek a snaží se vyrovnat s minulostí

December je silná dívka, která se musí postarat o svou rodinu kvůli náhlé tragédii. Jakožto vysokoškolačka na sebe vezme velkou zodpovědnost a několikrát dokazuje, že zvládne všechno těžkosti, ať je to sebevíc těžší a má občas chuť to vzdát.

Josh hraje důležitou roli v Decembeřině životě. Uvoluje se být jejím cokoli a zároveň se potýká se svými vlastními démony.

Celkově je kniha podle mě velmi emotivní, obsahuje ztrátu, lásku a osobní růst, ale nechybí ani sexuální napětí.

Knihu doporučuji samozřejmě všem milovníkům Rebeccy a rozhodně také romantickým dušičkám. Za mě hodně dobré a nemůžu se dočkat až si pořídím druhý díl.

Damonka12
14.12.2024 4.5 z 5

Tohle byla jízda! Kniha je plná emocí, velmi čtivá, ale bohužel jsem odhadla hlavní zápletku.

kalinkacz
10.12.2024 4 z 5

Rebecca Yarros, autorka, jejíž jméno každý z knižního světa pravděpodobně poprvé uslyšel až díky Čtvrtému křídlu.
Teprve po dočtení Čtvrtého křídla jsem zjistila, že autorka napsala i new adult romantiky!
Všemi smysly je první díl volné romantické série.
A co si budeme... Ta obálka a ořízka?! Plus moje zvědavost, jaké to bude, udělaly své a musela jsem se pustit do čtení.
Dějově kniha není nikterak originální - hlavní hrdinka zažívá nejtěžší období ve svém životě a do toho potká potetovanou hokejovou hvězdu...
Jako takhle hlavní hrdinka je někdy trošku... na facku, vztah působí občas lehce toxicky a chybí v něm komunikace... Ale já už to v dnešní době od těchto knih tak nějak asi očekávám.
Příběh byl tedy průměrný, ale čtivé to bylo neskutečně! Už jen proto se těším na další díl, až vypnu a začtu se.

whiolet
01.12.2024 4 z 5

Kniha je strašně poutavě napsaná.
Oceňuji vojenské prostředí v rodině, protože o tom čtu velmi málo a tady to bylo velmi dobře popsáno.
Hlavní hrdinové mi byly sympatický, ale občas mě December svým chováním vytáčela do vrtule :D
Každopádně příběh ve mně rozdmýchal spoustu emocí a to mám ráda.

Jaklová.katka
30.11.2024 4 z 5

Rebecca prostě umí.
Příběh Ember a Joshe byl hrozně fajn.
Je vidět že Rebecca má zkušenost z vojenského prostředí a velmi hezký vylíčila tragerii.
Těším se na další díl a doufám že přeloží opravdu všechny

elii.reads
29.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Věříte lidem na internetu, když vám říkají, že knížka bude bolet? Protože u této byste jim věřit měli. Já jsem si před čtením říkala, že to určitě nebude tak hrozné a šíleně jsem se pletla.

Hned na začátku knihy hlavní hrdinka December přijde o otce, vojenského lékaře. Dostáváme tak příběh zhrzené rodiny, která po něm zůstala a která se musí vyspořádat s náhlou ztrátou. Ve stejnou dobu hlavní hrdince vstupuje do života Josh, do kterého byla na střední škole zamilovaná. Teď je z něj trenér jejího mladšího brášky v hokeji a začne se objevovat všude, kde je i hlavní hrdinka.

Protože December zřejmě netrpěla dost, načapá svého přítele v posteli se svou nejlepší kamarádkou. Už tak zlomené srdce se znovu láme a ona se během celé knihy znovu staví na nohy.

Co mi na příběhu trochu vadilo, byla rychlost, jakou se vztah hlavních hrdinů vyvíjel. Nerozhodnost hlavní hrdinky, jestli vlastně vztah chce, nebo ne, se díky tomu strašně rychle měnila a byla to hrozná mentální gymnastika. Vůbec by mi nevadilo, kdyby byla kniha o něco delší a hrdinové dostali více času.

Celým příběhem se táhne bolest ze smrti otce, takže pokud nejste úplně bez emocí, budete u knihy brečet. Opakovaně. Rozhodně ale stojí za přečtení, už dlouho se mi nestalo, že bych zůstala kvůli knize vzhůru do čtvrt na dvě, protože bych ji prostě nemohla odložit. A abych nezapomněla, dostáváme také spostu spice scén, které příběh doplňují.

Instagram @elii.reads

Lina_Šlorová
27.11.2024 4 z 5

Kniha Všemi smysly mě nalákala především na překrásnou obálku s ořízkou. Čtvrté křídlo jsem od autorky nečetla, ale tohle byla docela pecka. Dlouho se mi do rukou nedostala tak hezká knížka která nepochází z fantasy světa a která by se mi tak moc líbila. Téma smutku, strádání a ztrát je tu velmi hezky popsané. Prostě takové milé zimní čtení.
Hlavní hrdinka December mě v mnoha věcech oslovila, ale bylo tu pár drobností, které mi byly trnem v oku - například to, jak dlouho jí trvalo, než si uvědomila, co vlastně chce.
Josh... prostě další vyléčený děvkař. K tomu asi nic dalšího říct nejde.
Embeřina sestra April, to byl však jiný šálek kávy - dokázala mě vytočit jako nikdo jiný. Fakt, takového spratka bych doma nechtěla, takže pokud to byl autorčin záměr, vzdávám jí hold, protože jsem April oficiálně nesnášela už při její první replice.
Pokud někdo má problém s erotickými scénami, nedoporučuji, je jich tam dost.

Dost pohodové, děj nijak moc komplikovaný, konec tak nějak ok.

Vjeerus
24.11.2024 4 z 5

Jo, tohle bylo vlastně fajn. Četlo se to snadno a skoro samo. Nejvíc zádrhelů mi způsobilo vcelku velké množství chyb alá chybějící či přebývající písmenko, což je chyba překladu a ne autorky.
Prostředí vojenských rodin je perfektní a svým způsobem jsem chápala chování hlavní hrdinky, i když jsem si občas pleskla do čela z jejího zabejčení. Mít vojáka v rodině mě děsí jen tou představou a tak si nedovedu představit, jaké to vůbec může být. Myslím, že v tomto bodě autorka vyčerpala na maximum vlastní pocity a zkušenosti.
Nemůžu říct, že jsem si hlavní hrdiny zamilovala. On byl vykreslený až moc dokonale a s ní jsme prožívali vlastně to nejhorší období v životě a tak jsme se plácali ve zmatených emocí smutku a zrady a zda je vhodné se vlastně radovat. To se mi na tom fakt líbilo, ty popsané emoce.
Kniha má skvělý začátek, trošku pomalejší prostředek, který se dost motá v kruhu a hlavní hrdinka fakt nevěděla co chce a urputně se držela nějaké představy. Ale závěr? Ten byl fakt perfektní. Užila jsem si každý moment. Ember mentálně vyrostla a urovnala si priority a dospěla v silnou a vyrovnanou ženu, která začala myslet i jinak, než pesimisticky. A hlavně i na sebe.
Za mě opravdu skvělá kniha a mrknu se na další contemporary z pera autorky.

moudivlacek
24.11.2024 5 z 5

To je.... nádherné čtení.
Příběh mladé studentky VŠ Ember, které na její narozeniny zemře otec vojenský chirurg. Největší rána pro rodinu. Matka se zhroutí neschopna vnímat svět a děti kolem.
Ember navíc drsným způsobem zjistí, co je vlastně její přítel zač. Přestup na VŠ doma a pomoc se sourozenci ji jakžtakž drží nad vodou. Do života jí vstupuje starší spolužák Josh. Ale Ember se bojí..... Bojí se všeho, když má pocit, že díky Joshovi vše nejhorší překonala, dozví se něco, s čím se neumí smířit.
Kniha mi vybavila můj život ve vojenské rodině. Co to obnáší pro členy rodiny. Zde navíc často se potýkají s vysláním na mise.
A jak zazní i v knize zjednodušeně - Život se má žít, nejlépe s láskou, nedovolit strachu a obavám jen přežívat. To je člověk mrtvý zaživa.
Tahle kniha se mi hluboce zaryla do srdce. Doporučuji.

dencuska
23.11.2024 5 z 5

Príbeh mal od prvej stránky spád, bol pútavý, dynamický a stále sa niečo dialo. Nejde o žiadnu prvoplánovosť či plytkosť, ale rozhovory hlavných hrdinov majú hĺbku a dokážu primäť k zamysleniu. Už prvá kapitola predstavuje kvalitnú emočnú nálož, ktorá mi spôsobila hrču v krku. Smrť otca zasiahne celú rodinu, pričom sledujete, ako sa s touto tragickou udalosťou vyrovnáva každý z jej členov.

Ak máte radi príbehy, v ktorých cítiť silnú vzájomnú chémiu a príťažlivosť medzi hlavnými hrdinami už od začiatku, v tomto prípade si prídete na svoje. Nejde o žiadnu slow burn romantiku, v ktorej by ste na prvé prejavy náklonnosti a sympatií čakali takmer 2/3 knihy. A mne osobne to úplne vyhovovalo.

Pripravte sa na viacero horúcich scén, ale aj oddanú lásku, ktorá, aby prežila, musí zdolať viacero prekážok. Nechýbajú ani drobné prekvapenia, ktoré dej neraz zvrtnú nečakaným smerom. Do príbehu autorka zakomponovala typickú závisť, neprajnosť, žiarlivosť, zradu či sklamania, ale aj zmierenie, odpustenie či silné rodinné putá. Prečítate si tiež o zaujímavostiach zo života vojakov či zažijete scény z hokejového prostredia.

Knihu Všetkými zmyslami odporúčam milovníkom romantických príbehov, ktoré dokážu odovzdať nielen silné emócie, ale aj pekné myšlienky o láske, živote či strate. K tomu na vás čakajú sympatické hlavné postavy, ktoré sú na svoj vek veľmi vyspelé, čomu zodpovedá aj ich vzájomná komunikácia. Už teraz sa teším na ďalší diel z tejto série a som zvedavá, čo ďalšie si pre nás autorka pripravila.

Viac si môžete prečítať tu :) - - - https://precitane.sk/recenzia-rebecca-yarros-vsetkymi-zmyslami/

Radusek
21.11.2024 5 z 5

Já byla naproto spokojená a knihu jsem nepustila z ruky, dokud nebyl konec. Rebecca to prostě umí.

Lucii_Ami
20.11.2024 1 z 5

Tuto knihu jsem si nadšeně koupila v domnění, že ji přece napsala Rebecca Yarros, ta která napsala Čtvrté křídlo, to musí být další pecka.. ehm.. byla jsem bohužel zklamaná. Prvně začnu s těmi pěknými věcmi, co se mi líbilo. Autorka má skvělé nadání a to vtáhnout člověka do děje, píše to svižně, srozumitelně a člověk má tendence to prostě dočíst, protože, chce vlastně vědět, jak to dopadne. Popsání mužského těla ona umí na jedničku :D jakože, břišáky hlavní mužské postavy jsem si veeelmi dobře představila a teda je to fešák s úžasnou povahou (prostě zlatý retrívr). Malý bráška hlavní hrdinky? Úplně jsem viděla Denise z Hotel Transylvánie, prostě miláček, kterého chcete obejmout, jen když se objeví na scéně. To velmi chválím na knize, že do některých postav se opravdu vcítíte a zamilujete se.. ale.. bohužel.. s hlavní hrdinkou jsem nemohla vůbec soucítit.. Mezitím, jak truchlí nad ztrátou jejího otce myslí na to, jak by oblízala břišáky borcovi.. To nejde prostě soucítit.. dále mi byla velmi nesympatická a nemohla jsem s ní prostě souhlasit.. Ano, měla těžkou životní situaci, ale nemusela se chovat jako kravka :D Celkově mě hlavní ženské postavy dost štvaly.. Takže sečteno, potrženo, autorka umí stáhnout do děje, ale teda, tato hlavní hrdinka se ji fakt nepovedla. Bohužel.. knížce dávám tak 2,5/5.

monika0181
16.11.2024 5 z 5

Tak tohle bylo silné kafe.
Poslední dobou mám štěstí na knihy s hromadou emocí a emocí tak podaných, že jsem za předchozí týdny vytáhla tolikrát kapesník jako už dlouho ne.
Kniha je emocemi úplně prošpikována.
Úmrtí otce setne celou rodinu, která se musí naučit znovu fungovat. Máme možnost nahlédnout jak se v životě různě vypořádáváme s takovou situací.
Když Ember zjistila Joshovo tajemství, úzkost mi sevřela srdce. Naprosto jsem ji chápala. Ale fandila jsem jí, aby situaci zvládla.
Každopádně stojí si za to uvědomit, že život máme jen jeden a odmítat někoho koho milujeme, protože bychom ho mohli ztratit, je neskutečná škoda. Přijměme život jako výzvu a berme si to dobré, co nám dává, ať máme sílu se vypořádat s tím, co nám bere.
Autorka se rozhodně zařadila mezi mé oblíbené.

Michelleee
13.11.2024 5 z 5

Silný, emotivní příběh. I nějaká ta slza ukápla, což se u mě většinou neděje. Autorka Rebecca Yarros se stává tedy další oblíbenou a chci všechny její knihy.
Příběh o Ember, která ztratí otce, lásku a během studia se musí postarat o své sourozence a zhroucenou mámu. Josh Walker mi byl od začátku sympatický a těším se na další díl.

p. Rochesterová
11.11.2024 4 z 5

Hezký příběh, výborně se to četlo..některé teda pasáže toužebného vzdychání po něm byly zdlouhavé..ale celkově moc fajn a nebylo to takové to tuctové "bohatý macho a šedá sexy myška"....

Iva.Vraj
05.11.2024 4 z 5

Většinu knížky jsem docela skřípala zuby. Už jsem od autorky zhltla Čtvrté křídlo a Železný plamen, které mě svou promyšleností dostaly do kolen. Tohle pro mě byl docela krok zpátky. Chybělo mi větší propracování určitých dějových linek. Někde mi to vůbec nedávalo smysl... Ale celkově nakonec knihu hodnotím spíše pozitivně. Poplakala jsem si, ale kdyby jejich příběh měl dál pokračovat, tak po něm s největší pravděpodobností už nesáhnu.

agneswill25
03.11.2024 4 z 5

Nedá mi to a hodnotím jako slabé 4...Yarros to se slovy umí, člověka příběh vtáhne, ale není zase problém od něj odejít. Ti z nás co mají už načteno, tak je zápletka nepřekvapí a samozřejmě, že důvod k rozchodu se našel. Příjemná oddechovka na jedno odpoledne, jen člověk musí zavřít oči před těmi chybami v překladu...