Wang-dang americký slang
Sinclair Nicholas
Nově rozšířená příručka amerického slangu (přeložena do českého slangu), s frázemi a humornými ilustracemi. Nová edice má čtyřikrát více hesel a také více větných příkladů a idiomů, než v původní verzi. Doprovodné ilustrace k anglickým výrazům udělaly z této knihy opravdu malé umělecké dílo.
Literatura naučná Jazyky, lingvistika Učebnice a slovníky
Vydáno: 1992 , HorizontOriginální název:
Wang Dang American Slang, 1992
10.06.2019
Má nejoblíbenější kniha.
1) dá se číst kdekoliv, třeba na WC
2) je vtipná
3) naučíte se z ní anglická slovíčka, která ve svém životě OPRAVDU VYUŽIJETE!!!
hantýrka, slang americká angličtina
1994 | Wang-dang americký slang |
2002 | Wang-dang American Thang: Konverzace & kultura |
2005 | Cizinec v cizí zemi / The AmeriCzech Dream |
1995 | Nepravidelná angličtina |
Když jsem se k tomu dostal někdy v prváku na gymplu, tak jsem byl jak u vytržení, že něco takového vůbec vyšlo. Bylo to provokativní, vtipné a naše angličtinářka nad tím kroutila hlavou. Horší bylo zjištění o mnoho let později, s výrazně lepší znalostí angličtiny a osobní zkušeností s lidmi z USA i cest za oceán, že mnoho těch výrazů se nepoužívá nebo jsou velmi okrajové či regionálně specifické nebo český překlad v knize posouvá význam výrazu v americké angličtině. A po 30 letech od vydání se také hodně změnilo i ve Státech, takže mnohé termíny jsou teď dost problémové, pokud budou vyslovena na nesprávném místě v nesprávném čase. Ale jazyk a jeho učení je nekončící proces, že?