Z krve a popela

Z krve a popela
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539470/bmid_z-krve-a-popela.jpg 4 1474 1474

Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajistit její Povznesení, Poppyin osud a povinnost se propletou s jejími touhami a potřebami. Poppy začne zpochybňovat vše, v co kdy věřila – a Hawke ji uvede v pokušení vyzkoušet zakázané…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

From Blood and Ash, 2020


Interpreti: Kateřina Peřinová
více info...

Přidat komentář

EjkaM
23.08.2024 4 z 5

Knížka plně splňuje požadavky solidní romantasy. Jsem zvědavá, kudy nás autorka povodí, než vše dobře skončí :)

Nikola086
23.08.2024 5 z 5

Krom výborných recenzí, které na mě padaly z každého rohu, jsem do knihy šla bez očekávání. A musím říct, že to byla fakt úžasná kniha, která mě svým dějem vtáhla natolik, že jsem vůbec nevnímala čas okolo sebe a byla jsem plně ponořena do světa království skrz které mě prováděla odvážná Poppy. Během pár dnů máte knihu přečtenou.
V knize se objevuje pár nadpřirozených bytostí, ale není to nijak přemrštěné, vše se drží v rovině.
Do příběhu se krásně prolíná "zamilovaná" linka plná erotiky. A vážně oceňuji, jak to autorka dokázala skvěle popsat, protože to nebyly ledajaké nudné scénky.
Zhruba od poloviny jsem měla nějaké tušení, jak to asi bude... něco jsem odhadla, ale ten závěr mi dočista sebral dech! Okamžitě jsem byla nucena sehnat si další díl, protože jinak by mi to nedalo spát.


Anežka173
21.08.2024 5 z 5

Velmi dobře napsané fantasy, které má zajímavý námět a navíc skvělou romantickou linku. Poppy je mi sympatická a libí se mi, že to není ta dokonale krásná hrdinka, ale má pár vad na kráse, čímž se čtenáři ukáže, že nikdo není dokonalý. Kniha se ze začátku trochu táhla, ale ten konec! Okamžitě jsem sáhla po dalším dílu.

Ivanka83
18.08.2024 4 z 5

Moc jsem nevěděla do čeho vlastně jdu. Sáhla jsem po knize, že mi zaujala obálka.
Nicméně jsem se velmi rychle začetla a Poppy jsem si ihned oblíbila. Nejvíc jsem asi hltala konec, kde se toho odehrává opravdu spoustu. Pokračování si rozhodně nenechám ujít.

petraLI
08.08.2024 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Autorčin poutavý styl psaní mi sedl, takže knihu určitě doporučuji a já jdu na další díl.

caragana
05.08.2024 5 z 5

Jo, tohle mě bavilo. Příběh mě chytil už na začátku a hlavní hrdinka mi byla sympatická, což mám na knížkách ráda. Mírně mi to ze začátku připomínalo první díl série Griša, ale dost možná proto, že po jeho přečtení jsem se vrhla právě na knihu Z krve a popela. Konec příběhu navíc přinesl zajímavý obrat, takže další díly určitě nevynechám. :)

eliskazEGC
05.08.2024 3 z 5

Tuto knihu jsem začala číst po sérii Dvůr trnů a růží, proto jsem možná čekala něco na podobné úrovni.

Nemohu říct, že se mi kniha nelíbila, ale jak většina píše, je to zpočátku opravdu zdlouhavé, kniha se velice táhne. Začetla jsem se až na posledních 150 stran, kdy to mělo nějaký spád.

Závěr mě navnadil na další knihu, tak doufám, že ta se mi bude číst lépe.

Májenka193
31.07.2024 5 z 5

Ale tak nemusí to být úplně nutně pro děti a mládež, že ne? To bych tady nemohla psát, jak moc se mi to zase líbí. Jsem stále tak trochu na vlně a v očekávání dalšího dílu Empyrean, ale tato kniha mi opět potvrzuje, jak široký je svět fantasy a díky za to. Moc doporučuji a těším se na další díly juch

Didi15
29.07.2024 4 z 5

Prvních pár stránek jsem musela překousat , ale pak se to hezky rozjelo a já utíkám pro další díl.

katallinka
28.07.2024 4 z 5

Skvělé čtení! Od této knihy jsem dostala vše, co jsem očekávala… zajímavě vymyšlený svět, romantiku, akci, žhavé kapitoly. ALE! Ten začátek byl hrozná nuda. Na straně 150 jsem chtěla knihu vážně odložit. Teď jsem samozřejmě ráda, že jsem vydržela, protože potom čtení nemělo chybu. Kdyby se kniha trochu proškrtala dám plný počet hvězdiček a jsem úplně nadšená.

Bellsinka
15.07.2024 5 z 5

Za mě je knížka naprosto úžasná. Já jako čtenář úplně jiného žánru, jsem chtěla vyzkoušet fantasy a na doporučení mé kamarádky jsem sáhla právě po této sérii. A nemohla jsem udělat lépe! Kniha mě pohltila a já se nemohla odtrhnout, hltala jsem každou stránku. Vůbec mi nepřišlo že je kniha zdlouhavá ale s čím celkem souhlasím že hlavní hrdinka mi nepřirostla k srdci a na konci mě spíš rozčilovala.
Ovšem po přečtení jsem okamžitě běžela pro druhý díl a miluju to!

YukiTeru
12.07.2024 3 z 5

Upřímně asi jsem vyjímka z těch všech lidí zde, ale měla jsem pocit, že se musíte první polovinou knihy pronudit a protrpět než dostanete výbornou druhou polovinu knihy. Měla jsem pocit, že se tam dělo pořád to samé a byli tam občas popsány věci, které tam ani nemuseli být, už jsem čekala jenom na to, kdy tam autorka začne popisovat jak jde na hlavní hrdinka na záchod, ALE druhá polovina knihy je už jiná písnička, jelikož až tam to začne mít ty pravé grády a je to úžasné a samozřejmě to končí tak, že potřebujete druhý díl. Podtrženo sečteno, na mě to bylo zbytečně zdlouhavé, ale vyplatí se vydržet a dočíst to.

Adél007
06.07.2024 5 z 5

Upřímně jsem se bála číst tuhle sérii ale fakt mě ta kniha dostala. Krásný příběh. Jinak musím říct že jsem to musela i číst v noci když jsem chtěla vědět jak to dopadne. Takže za mě fakt skvěle!

Saichania
04.07.2024 3 z 5

Průměr. Dá se to číst, ale musím říct, že první díl je nejlepší. Vnitřní monology hlavní hrdinky jsou zdlouhavé a nudné. Zápletka celkem fajn, ale to je tak všechno . Vážne chci zjistit, co se stalo s Ianem, takže se obětuju a snad dočtu celou sérii.

adelact
17.06.2024 1 z 5

(SPOILER) No, tohle byl celkem bordel. Knížka v klidu mohla mít 300 stránek a ničemu by to neuškodilo. Všechno se neskutečně táhne, všechno se musí několikrát zopakovat a hlavní postavy spolu vedou naprosto zbytečné dialogy.
Žádná z postav mi nepřišla sympatická. Celá Poppyina charakteristika spočívá v tom, že nechce být Pannou a je nadržená pokaždé když se objeví Hawke.
Velký zvrat jsem viděla přicházet už pomalu od začátku, autorka se s ničím nemaže a každou důležitou informaci čtenářům omlátí o hlavu, aby to náhodou nepřehlédli.
Dát si panáka pokaždé když se objeví slovo "fascinující" nebo trojtečka... jsem mrtvá.

ElessaRiverbow
13.06.2024 1 z 5

Já nejspíš vidím, proč se tahle kniha líbí tolika lidem, ale mně to prostě nezaujala. Když okolo celé této série byl takový boom, čekala jsem něco víc. Všechno se strašně táhne, knížce by neuškodilo o 100 nebo 150 stran zkrátit. Zároveň mě zaráží označení "Young Adult", protože tohle rozhodně do této kategorie nepatří. Poppy byla nesympatická, za celou dobu jsem si k ní nenašla žádný vztah a její chování bylo často nelogické, až mě to vytáčelo. Hawke taky nebyl zrovna nijak úžasný, ale rozhodně byl zajímavější než Poppy. Nechápu, jak někdo toto může srovnávat s S. J. Maas - Dvory jsou za mě mnohem lépe a zajímavěji napsané a raději bych doporučila je než tuto knihu. Do zbytku se pouštět nebudu, pokud mi jí někdo vyloženě nenacpe do chřtánu.

~ 1,5/5 ~

Randomčlověk
09.06.2024 odpad!

(SPOILER) Nevim, na začátku (první polovina) jsem si myslela, že si sérii zamiluju a vtáhlo mě to do děje, jenže po úmrtí mé oblíbené postavy jsem se hlavně k tomu nutila. U posledních cca. 150 stránek jsem skoro brečela nelogikou a jak se to může stát. V jedné a té samé kapitole je Poppy nadržená, má deprese a potom zabodne Hawka a pak s nim zase něco provádí. Přes polovinu knihy jsem na Poppy řvala proč by tady to dělala. Jestli si to chcete přečíst klidně můžete, ale asi ztratíte pár mozkových buňek. Je to extrémně zdlouhavé, klidně by to mohlo být na 300 stránek, ale to by asi nebyla pro autorku standart fantasy. Další díl už si fakt nepřečtu.

Jaklová.katka
30.05.2024 3 z 5

4 z 7
Přečteno za 14 dní.
Hrozně zdlouhavé.
Klidně by mohla mít o 100 stran méně a vůbec by to příběhu nevadilo
Hlavní hrdinka je hrozně ufňukaná. 3/4 knihy mi lezla na nervy.
Zkusím ještě druhý díl, protože konec by zajímavý.
Všichni to přirovnávají i sérii ACOTAR, ale ten byl 1000% lepší a Hawke nesahá Rhysovi ani po kotníky.

sarahmoon
22.05.2024 3 z 5

Audiokniha - Jako vážně nechápu, proč se některé knihy vydávají v audio verzi, a na mnohem lepší se nedostane např. S. J. MAAS.

Děj zdlouhavý, akce spíš nic než moc, všechno zajímavé bráno z rychlíku, romance tak komplikovaně nelogická... Nemá hlavní hrdinka nějakou duševní nemoc? :o)

Ne teď vážně, oddechovka v poho... Jen ji nesmíte srovnávat s jinými a lepšími knihami :o)

Jacinda123
05.05.2024 3 z 5

Zaujímava paranormálna romanca. Ma len jednu chybu je príšerne dlha. Tejto knihe by výrazne prospelo skrátiť ju aspon o 100 strán. Kým vôbec došlo k nejakému deju knihu som viacrát takmer odložila. Poznámka na okraj. Niekde som čítala, že s toho má byť televízni serial.