Zahrada v měsíčním svitu
Corina Bomann
Když antikvářka Lilly dostane darem staré housle, které jí údajně patří, je velice zmatená. Neumí si vysvětlit, proč právě ona má zdědit - jak se záhy ukáže – velice slavný nástroj. Cítí však, že ty housle změní její život, když se pokusí záhadu vypátrat. Vydá se po stopách odkazu úchvatné houslistky, které nástroj kdysi patřil. A brzy odhalí tajemství, které nejen její minulost ukáže v úplně jiném světle.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2019 , Knižní klubOriginální název:
Der Mondscheingarten, 2013
Mě se kniha moc líbila, příběh pohladí po duši a příjemně se čte. Je to takové krásné čtení, které plyne samo. Krásy přírody a různé země, které Lily navštíví při odhalování záhady je jednoduše napsáno, žádné zbytečně protahování. Autorka má všechny knihy, které se krásně a jednoduše čtou .
Nádherný příběh. Asi je to takové nenáročné oddychové čtení, ale všechny příběhy přece nemusí být dramatické a plné zvratů. Vždyť občas má každý v životě období, kdy věci pohodově plynou. A některé z postav si zvratů a dramat užily dostatečně. Lilly si podle mě zasloužila, aby se jí do cesty pletli ti správní lidé s pomocnou rukou.
Po dočtení mě napadlo, že housle vlastně klidně mohla dostat i Ellen - a bylo by to i logické, protože ona měla k houslím blíž než Lilly - uměla hrát na housle a věnovala se jejich restaurování. To by ale byl jiný příběh.
Užila jsem si každou stránku a pokud se mi dostane do ruky další kniha této autorky, s chutí si ji přečtu.
Krásný a čtivý příběh a i když jsem velmi brzo začala tušit souvislosti, nevadilo mi to..
Za mě nádherný příběh, který čtenáře vtáhne do děje natolik, že se vžije do obou rovin - kapitol popisujících minulost a kapitol ze současnosti a neví, které tajemství by chtěl rozplést dříve. Na knize se mi líbilo i to, že byla poutavá do samého konce. A to, že skončila rozuzlením celé záhady darovaných houslí snad žádného nadšence o pohodové čtení neurazí.
Kniha, ktera se odehrava ve dvou casovych liniich a v hlavni roli housle. Za me pekny odpocinkovy pribeh.
Obálka je krásná. Pěkný příběh o pátrání v minulosti. Romantika. I když právě ta z minulosti byla smutná. Odpočinkové čtení.
V knihách mám ráda prolínání historie se současností, ale tady to nějak nefungovalo. Jako myšlenka dobrá, příběh z minulosti se mi líbil, bavilo mě číst. Ovšem současnost - to byla "tragédie", sáhodlouhé rozvláčné úvahy a myšlenky: má, nemá, měla by zavolat, ale ne už je hodně hodin, neměla by, ..tak jo, ..ale radši ne :-) A rozuzlení příběhu - se dalo čekat :-)
Jedna z těch naprosto zbytečných knížek. Tolik stokrát použitých příčin a následků, tolik zbytečných frází a dialogů, tak špatně odhalovaná tajemství. Kdyby autorka rozepsala svůj námět na padesát stran, mohl mít příběh alespoň spád a já bych mohla přivřít při hodnocení oko. Takhle považuji celé dílo za plýtvání časem i papírem.
Krásná kniha, moc se mi líbilo, jak se příběhy prolínaly. Nádherně zpracované, měla jsem pocit, že pátrám spolu s Lilly. Tajemství, láska, tradice, společenské konvence. Jen trochu škoda, že některé pasáže, jsou docela přehnané, všichni jsou tak nějak dokonale ochotní až bezchybní. Také náhod bylo na můj vkus, až příliš. Proto knize nedávám plný počet bodů, jinak se mi četla hezky a rozhodně jsem se nenudila.
Prima pohodové čtení, konec byl sice až moc ocukrovaný, ale i to se dalo. Moc pěkná obálka.
Autorka - tak jako ve svých dalších knihách - velice zdařile kombinuje historii, exotické prostředí a detektivní zápletku. Vzniká tak jedinečné, lákavé a velice čtivé dílo, které na vás dýchne dálkami, vtáhne vás do neradostných osudů a uspokojí i to zvědavé já v nás.
Krásná obálka i název. Tím to ale pro mne hasne. Námět není špatný, ale zpracování dost pokulhávalo. Některé dialogy jsem i přeskakovala. K dočtení jsem se hodně přemlouvala. A závěr už byl opravdu trochu moc ;)
Tak nevím. Mě kniha místy dost nudila. Pár pasáží bylo fajn, ale více bylo těch pro mne nudných a nečtivých. Psáno (možná přeloženo) příliš "kudrlinkatě", místy zvláštní dialogy, které v normálním životě v daném stylu lidi takto snad ani nevedou....mno, už jsem rozhodně četla knihy lepší.
K této knize jsem se dostala díky výzvě. Zprvu se mi do ní moc nechtělo, ale nakonec jsem byla velmi příjemně překvapena. Líbilo se mi spojení historie a současnosti. Díky tomu, že se dějove linky odehrávaly na jiném kontinentu, uplně v jiném prostředí, jsem neměla problém s orientací, jako se u některých, takto situovaných knih stává. Příběh mě naprosto uchvátil a četla jsem každou volnou chvilku a těšila se až si zase budu moct číst příběh o Rose. Historická stránka knihy byla naprosto úžasná, nádherně napsaná a velmi dobře zachycené prostředí Sumatry. Převážně mě popis přírody v knihách nudí, ale autorka to psala tak nenuceně, že jsem si dokonce vyhledávala obrázky z ostrova. Za mě 5 z 5.
Zajímavý příběh, ale těch náhod tam na mne bylo příliš. A rozuzlení v závěru, za to by se nemusel stydět ani sám Jára Cimrman.
Indonésie německá literatura Itálie hudební nástroje historické romány prolínání minulosti a současnosti
2014 | Motýlí ostrov |
2015 | Zahrada v měsíčním svitu |
2018 | Čas vlčích máků |
2017 | Vůně jasmínu |
2020 | Agnetino dědictví |
Mám ráda, když v knize hraje určitou roli hudební nástroj. A zde autorka napsala krásný romantický příběh, který se mi moc líbil a nedokázala jsem se od něj odtrhnout. Doporučuji.