Zdraví v ohrožení

Zdraví v ohrožení
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174929/bmid_zdravi-v-ohrozeni-1Zo-174929.jpg 5 31 31

Hořká pravda o sladkém cukru. Kniha od MUDr. Josefa Jonáše (kromě jiných autora bestsellerů Křížovka života, Tajenky života nebo Detoxikace nebo Jonášova kuchařka pro zdraví) a našeho kmenového autora Jiřího Kuchaře je u nás mimořádným počinem v oblasti zdraví.Ačkoli nás zažité stravovací zvyklosti nebo reklama, zaměřená zejména na těhotné ženy, matky s malými dětmi, mládež, seniory nebo sportovce, přesvědčují o opaku, skutečnost je mnohem horší, než byste očekávali. Tato kniha přináší velmi hořkou pravdu o průmyslově vyráběném rafinovaném cukru. Je určena lidem, kteří chtějí poznat všechny neblahé důsledky jeho konzumace, zbavit se svojí závislosti na něm a doslova tak zachránit svoje ohrožené zdraví. Stejně tak je velmi užitečná pro nemocné i lidi, jenž po léta bezúspěšně bojují s nadváhou a únavou. Na základě desítek vědeckých studií z celého světa a dlouholeté bohaté praxe MUDr. Josefa Jonáše ukazuje, že rafinovaný cukr je viníkem celé řady problémů, od akné, zubního kazu, cukrovky, ztučnění jater, infarktu myokardu, gynekologických potíží a osteoporózy až po nádorová onemocnění a mozková poškození, včetně chronického nedostatku vitaminů a důležitých minerálů. Vedle varování nabízí především řešení, jak se zbavit cukerné závislosti a jak lze průmyslový cukr v jídelníčku nahradit. Nepochybně budete překvapeni bohatostí přírodních látek, které vám mohou posloužit jako cenná životní inspirace. Tato mimořádná a svého druhu naprosto ojedinělá publikace přináší i jednoduchá a přitom účinná stravovací doporučení, která mohou netušeným způsobem upevnit vaše zdraví.... celý text

Přidat komentář

Felsenberg
18.04.2023 5 z 5

Skvělá kniha o bílém jedu, co všechno způsobuje, jak se zbavit závislosti na něm, čím ho nahradit a kdo za tím vším stojí...

Lessana
13.08.2017 3 z 5

Kniha popisuje fakty známe, menej známe i neznáme, fakty, čo poriadne vydesia, no môžu naštartovať uvedomenie si dôsledkov nadmernej konzumácie cukru a následne vyvolať rozhodnutie nečiniť tak. Od istej chvíle sa mi však zdalo, že sa toho príliš veľa opakuje a nového sa dozvedáme pomenej. Chýbali mi tiež priamejšie vyjadrenia o psychických príčinách chorôb. Pretože súhlasiť s tým, že umelo, chemicky a v továrňach vyrábaný cukor je škodlivá gebuzina (ako aj s neodbornosťou väčšiny bielych plášťov či so zámermi potravinárskej lobby), to sa dá bez problémov. Obmedziť jeho príjem, resp. úplne ho prestať jesť a nahradiť prírodnými sladidlami, sa dá tiež. No prisudzovať cukru všetky choroby sveta, zabúdajúc pritom, že každá z nich má pôvod predovšetkým v psychike človeka a v kdejakých nevábnych nánosoch z minula, to sa mi zdá nezodpovedné a zavádzajúce.


Richie1
03.09.2016 4 z 5

Výčet všech zdravotních problémů, které současná nadměrná konzumace rafinovaného cukru přináší, by měl přimět každého, aby se snažil příjem cukrů omezit. Bohužel jsme dost často oběťmi potravinářské lobby, takže tato snaha vůbec nemusí být jednoduchá. Cukr je droga, přináší obrovské zisky, a tak ho najdeme dnes všude - je součástí skoro všech potravin. Zdraví není důležité, důležitý je zisk.
Je záslužné, že se autoři tento problém pokusili popsat - a podařilo se jim to velmi dobře.
Snad mi jen trochu vadilo, že je v knize málo doporučení (nebo jsou poněkud nepřehledná), jak a čím rafinovaný cukr nahradit. Tyto rady ale zřejmě obsahuje další kniha autorů - Jak chutná štěstí. 75%

barcc85
01.05.2016 5 z 5

Povinné čtivo o jedné velice smutné sladké pohádce....

evikah
05.01.2016 5 z 5

Minimálně to s člověkem pohne, aby tu spotřebu cukru zmírnil... Jsou zde zajímavá fakta (pro někoho, kdo se tématem zajímá, asi ne moc nového).
Za mě je to poučná kniha, která otevírá přivřené oči (ne zavřené - všichni víme, že cukr není zdravý)...

Haci
14.04.2015 5 z 5

Bezvadná kniha, každý by si ji měl přečíst. Věděla jsem že cukr není zdravý, ale tohle mě překvapilo.

Danushka
28.03.2014 5 z 5

Dost zásadní informace, bohužel širší veřejností stále ignorovány. Peníze jako obvykle až na prvním místě. Vřele doporučuji, alespoň pro rozšíření obzorů. A třeba se někdo zamyslí, co si do pusy dává ;-)

ajinav82
18.01.2014 5 z 5

Vynikající kniha,kde se člověk dozví,jaké neghativní dopady má konzumace rafinovaných potravin, hlavně cukru. Netušila jsem, ře je to až tak alarmující.Bohužel, od žádného lékaře se toto nedozvíte.

RenataP
12.12.2013

Určitě je to mimořádná kniha už jen tím, že se zabývá tématem, které je jinak považováno za kontraverzní, až konspirační.
Tady autoři všechny "mýty" znovu oprašují a konfrontují je s vědeckými výzkumy.
Bohužel dochází k názoru, že bílý rafinovaný cukr je škodlivý - a MUDr. Josef Jonáš to navíc vysledoval i ve své lékařské praxi.