Zelenina ve výživě člověka
Karel Kopec

Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů. Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také příklady zdokonalování chuti a zpestření jídelníčku tradičními a moderními úpravami. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho nových podnětů při přípravě zeleniny.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2010 | ![]() |
2001 | ![]() |
1987 | ![]() |
1992 | ![]() |
1977 | ![]() |
Žádná převratná kniha, spousta informací, které si stejně nezapamatujete. Vše o zeleninu průměrně vzdělaný člověk ví.