Žena v kleci

Žena v kleci
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550368/bmid_zena-v-kleci.jpg 4 3688 3688

Případy oddělení Q série

1. díl >

První případ detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Asada od dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena vychází v interpretaci Igora Bareše. Z pultů knihkupectví se dostal také do našich kin a teď i do uší posluchačů. „Na rozdíl od jiných kolegů severské vlny nechybí u Olsena potřebná dávka nadhledu a humoru. Výborně funguje v audioknize, kde si sarkasmy Igor Bareš patřičně vychutnal, ale hlavně odlehčuje jinak hodně temný příběh.“ Oddělení Q dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena by se mohlo stát kultovní záležitostí. Ústy Igora Bareše se představí v kolektivu neoblíbený a neustále zamračený komisař Carl Mørck, který je po neúspěšném zásahu „povýšen“ do čela na nově vzniklém oddělení pro řešení odložených případů. Jeho pozornost se vrací k pět let staré složce týkající se zmizení političky Merete Lynggaardové. Díky stylistickému členění knihy – a nyní i audioknihy – v níž se střídá pohled Carla s perspektivou Merete má posluchač před policisty náskok, neboť ví, že oběť byla unesena a je dosud vězněna na neznámém místě. Jenže kým a proč?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Kvinden i buret, 2007

Interpreti: Igor Bareš

Nunynka
24.01.2020 5 z 5

Kniha byla napínavá a musela jsem stále číst abych věděla jak to dopadne. I když jsem na pachatele přišla velmi brzo,vůbec mě to nevadilo. Občas mě rozčilovala naivita vyšetřovatelů,ale i to vůbec nebylo na obtíž. Těším se na další knížky od autora.

Aligator805
23.01.2020 4 z 5

Objeveno díky čtenářské výzvě. Velmi pěkná a čtivá detektivka. Sympatický detektiv a jeho pomocník. Příběh zajímavý a napínavý. Už se těším na další případy oddělení Q.

AlbionFoxyFox
22.01.2020 5 z 5

Díky čtenářské výzvě jsem objevila tuhle sérii, po prvním dílu jsem odhodlaná pořídit si i další knihy. Hodně se mi líbí svérázný humor, hlavní postavy a i zápletka byla výborná, i když jsem motiv tušila od první třetiny knihy. Doporučuji :)

tami1
20.01.2020 5 z 5

Má první zkušenost s oddělením Q a velká spokojenost.
Traumatizovaný komisař Carl se skvěle doplňuje se svým tajemným asistentem Asadem. Příběh je svižný, originální, propracovaný a mrazivý.
Doporučuji!

kachnat
16.01.2020 4 z 5

V knize jsou 2 casove linie, 2 příběhy, které se spojí v jeden. Nápad s tlakovou komorou je velmi zajímavý, konec má sice až moc velká Happyend, při tom co se stalo, bych ho nepředpokládala, i když celou knihu doufáte, že se tam dostanou včas :-) Četlo se dobře, kniha se líbila, oddělení Q už mám komplet v knihovně :-)

Warty
14.01.2020 5 z 5

Tak dobrá detektivka, že se dá srovnat snad jen s HH. Netřeba dodávat více. Příjemnou zábavu plnou napětí přeji!

Gilnien
09.01.2020 5 z 5

Moje první seznámení s autorem díky čtenářské výzvě a musím říct, že rozhodně nejsem zklamaná. Zhltnuto v rekordním čase, kniha má spád a skvěle promyšlené detaily.

Faila
08.01.2020 4 z 5

Příběh jsem lehce znala z filmové podoby, přesto mě knižní verze dokázala uchvátit a překvapit. Kniha je opravdu promyšlená, všechno dává smysl a za celou dobu jsem nenarazila na nic, co bych označila jako přehnané či nereálné. Děj má spád, je velmi napínavý a plný akce, místy dokáže pěkně podrásat nervy a jindy zase rozesmát. Humor vycházející především z hlavních hrdinů a jejich vztahu je milý a sympatický, stejně jako oni. Ačkoliv jsem v hlavě měla podobiznu dvou hlavních hrdinů podle jejich filmových představitelů, která se trochu lišila od té knižní, na škodu to myslím nebylo. Vřele doporučuji obě zpracování a na další díla od Adler-Olsena se moc těším!

Bridget30
03.01.2020 5 z 5

Napínavé, skvělé, mohu jen doporučit.

Kocourek
01.01.2020 5 z 5

Moje první kniha s oddělením Q. Vybrala jsem autora podle hodnocení a nebyla to chyba. Kniha měla spád a těším se na další případy Carla .

Lana33
29.12.2019 5 z 5

Kniha promyšlená do posledního detailu. Líbil se mi hrozně Asad a postupem času i Carl. Celkově je kniha dobře napsaná. A děj - ačkoli není plný krve, tak je velice napínavý a čtivý. Knihu jsem téměř nemohla dát z ruky. Od autora si přečtu i další knihy že série.

Anry63
25.12.2019 5 z 5

Dnes dočteno a už se těším na otevření Zabijáků. Těžko sem k pětihvězdičkovým hodnocením ještě něco dodávat. Snad jen, celé je to velice čtivé, napínavé, má to spád a nikde se vám nestane, že by něco nesedělo, nemělo hlavu a patu. Závěr knihy se mi líbil opravdu moc a přiznám se, dojalo mě to k slzám. Všem, kdo ještě nezkusili Adler-Olsena, věřte 5* a bez obav se do JAO pusťte.

KnihomolPierre
20.12.2019 5 z 5

Každý má rád něco jiného, a řekněme si rovnou, všem tahle knížka sednout nemusí. Tak to prostě je. Každý má rád něco jiného. Mě osobně se tato knížka moc líbila a přečtu ji jistě ještě jednou.

mikesh
17.12.2019 5 z 5

skvele, nelze odlozit az do konce

terimila
17.12.2019 5 z 5

Velice povedená detektivka. Na téhle knížce nebylo ani tak děsivé to, co se stalo, ale spíš proč se to stalo. Ta úzkost a nepochopení, čím si Merede zasloužila únos, věznění a postupné a podivné mučení, z knížky jen dýchala a tím mě pohltila. Zároveň mě fascinovala Meredeina odhodlanost a vytrvalost, se kterou se držela života a vzpomínek na "normální" časy. Přiznám se, že to odhalení totožnosti únosce a vraha mi přišlo trošililinku levné a jednoduché, přišlo mi zvláštní, že v někom tak šíleně hoří touha po pomstě celé dlouhé roky od osudné události a nevychladne. Jinak ovšem knížka neměla nejmenší slabiny a proto dávám pět, i když je to spíš čtyři a tři čtvrtě hvězd.
Povedl se závěr - tak zvláštní boj vůle o každou vteřinu děje, života a smrti jsem už dlouho v detektivce neviděla. A úplný závěr mě hrozně potěšil, i když happyendy jinak fakt nemám ráda. Celé to je perfektně napsáno, postavy jsou skvělé, Carl budí sympatie a zájem svým nedávným šíleným zážitkem... a Asad je osvěžující, rozkvétající překvapení. Tady ještě paradoxně nedělá ty své blbé přežblepty a Carl ho neopravuje, což knize velice prospívá.

Martiiiik
15.12.2019 5 z 5

Tak to byl mazec.. opravdu skvělá knížka.. Jussi udržuje čtenáře v napětí celou dobu a někdy je to až k nevydržení.. hlava říká: já už to chci vědět, ale Jussi si tak poklidně vypráví, času dost :-) u hlavního hrdiny Carla nevím, co si myslet... a Asad je celou dobu obestřený tajemstvími.. rychle další díl :-)

andy04
04.12.2019 5 z 5

Super kniha, napínavá až do konce,posledních 30 stran jsem četla jedním dechem

lsisec
25.11.2019 5 z 5

Čte se to opravdu dobře. Více než samotný příběh mně baví samotná osoba - bytost pana komisaře Morcka :) jeho radosti a těch po pravdě řečeno není moc a jeho starosti, kterých je habaděj. Rovněž dění na policejní ústředně je strhující. Samozřejmě, stejně jako ve třetím díle ( Vzkaz v láhvi ) je podle mně spousta věcí minimálně přitažená za vlasy a téměř neuvěřitelná, ale budiž autorovi odpuštěno neb je to vtipné, čtivé, strhující. Dal bych 4.5, ale nevím jak se to dělá a tudíž dávám 5. Zcela výjimečně.

Lavender756
29.10.2019 5 z 5

Báječné, napínavé, hlavně konec! Zajímavé a nevšední téma!

danielavachova
27.10.2019 5 z 5

Zase super detektivka,viděla jsem i filmové zpracování i to bylo fajn.