Život jedna báseň
Colleen Hoover
Život jedna báseň série
1. díl
Půl roku po smrti otce, který zemřel na infarkt, se Layken Cohenová s matkou a devítiletým bratrem stěhují údajně z finančních důvodů z Texasu do města Ypsilanti ve státě Michigan. Později dívka zjišťuje, že skutečným důvodem odjezdu byl matčin utajovaný vážný zdravotní stav. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu plic a v blízkém Detroitu se musí podrobit chemoterapii. Layken v novém domově prožívá také citovou krizi. Na první pohled se zamiluje do sympatického a vtipného Willa Coopera. Jednadvacetiletý učitel angličtiny a milovník poezie, který po smrti rodičů vychovává mladšího bratra, vykonává na střední škole vysokoškolskou praxi a má smlouvu až do příštího roku. Poměr se studentkou by mohl ohrozit jeho další profesní kariéru, a tak chce rozvíjející se vztah ukončit. Dokáže Layken potlačit své city a být v krizové situaci oporou nemocné matce a bratrovi?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (ČR)Originální název:
Slammed, 2012
Kniha mě ve finále neskutečně nadchla. "Život jedna báseň" je pro mě už čtvrtou knihou od C. Hoover a ani tahle nezklamala, stejně jako ty předešlé.
Děj je poměrně jednoduchý a předvídatelný, a přesto se mi kniha líbila. Moc si nepotrpím na romantické příběhy s přeslazenými konci, ale tato kniha o tomhle rozhodně není. Každý autorčin příběh nese určité poselství nebo skrytý význam a tento není výjimkou. A to z těch příběhů nedělá jen další milostné romance plné překážek, které musí dva lidi překonat. Kniha je dojemná, vtipná, smutná, romantická i napínavá; má opravdu mnoho podob.
Nejsem velká fanynka poezie, ale slam poezie se mi v této knize moc líbila a hodila se tam. Moc se mi zamlouval styl psaní i nápad začít každou kapitolu krátkým textem od skupiny The Avett Brothers. Kniha skrývá tolik mouder a motivačních citátů ohledně života, že bych si některé z nich nejradši i vypsala.
Do knihy jsem se ponořila tak, že jsem opět všechno prožívala s hlavní hrdinkou. Za těch 260 stran jsem neměla čas si ji úplně oblíbit, ale zato jsem chápala její chování, nálady, dokázala jsem se vžít do její situace. Je trochu paradox, že dva lidi k sobě přivede taková smutná událost. Milostný příběh mezi Lake a Willem je trochu naivní klišé, ale všechno vykompenzovala vedlejší dějová linie s Lakeinou maminkou.
Z knihy jsem si toho odnesla hodně. Sečteno podtrženo, kniha se mi líbila a určitě bych doporučila dalším čtenářům! :)
Od knihy jsem moc neočekávala, ale naprosto mě nadchla! Konec se dal poněkud předvídat, ale i tak byla kniha nádherná. Obrovské plus za úžasnou poezii.
Kniha se mi líbila, ale podle mě to bylo celkem smutné. Nemám ráda smutné knihy. I tak dávám pět hvězdiček, ale znovu si ji nepřečtu.
Tahle kniha mi zlomila srdce... A ta poezie? Dokonalost! Jsem zamilovaná do každého řádku.
Je to taková oddechovka. Akorát mi bylo divný, že se skoro neznali (kolik mají let, jakou práci atd) a už spolu chodili. Will mě někdy udivoval svými "slabými chvilkami" ale jinak se mi kniha moc líbila a je hodně čtivá.
Krásny příběh. Na konci trochu smutný ale i takový život je :( Tuto autorku mam rada :)
Příběhu nejde vlastně nic moc vytknout, ale na mě byl tak nějak lehký. Připomnělo mi to dila Lenky Lanczové apod., které jsem hltala jako puberťačka. Ted' už ovšem při čtení čekám víc. Musím však ocenit krásné básničky.
Mám načteny i jiné knihy této autorky a za mě vede série Bez naděje, uvidíme kam se posune s dalšími.
naprostá bomba! :) jako všechny ostatní knihy této úžasné autorky, i tato mě naprosto nadchla a uchvátila! :) moc se mi líbila a doufám že má v plánu napsat další nějaké holčičí romány stylu jaký píše :) za mě bez váhání 5*! :)
O čtivosti knihy svědčí to, že jsem ji "přelouskala" za několik hodin jako nic.
Jak se zpívá v Landově Krysaři: "Život je kámoš a hajzl a šmejd." Tahle kniha to dokládá hned několika příklady. Je pravda, že to tajemství, které vše tak zdramatizovalo mi zas až tak strašlivé nepřišlo. Ale i tak se mi kniha líbila a přečtu si další od autorky.
Na konci mě Willovo chování strašně vytáčelo, což zapříčinilo i to, že nedostane kniha 4*. Moc se mi naopak zamlouvaly slamové večery v klubu D9VĚT. :)
Kniha se mi moc líbila. I když bylo jasný, že konec byl trochu předvídaný. Hezky se četla.
Třetí knížka od Colleen, kterou jsem četla a zároveň třetí knížka od Colleen, kterou jsem si zamilovala. Zhltla jsem ji během dvou dnů.
Celý děj jsem prožívala spolu s Lake. Možná jsem pomalu začínala mít sklony k depresím, jak jsem se do toho vžila a uvěřila tomu, že je to můj příběh :D.
Nedovedu si představit takový život, jaký mají postavy z knížky, a věřte mi, že tu špatnou část příběhu bych nikomu nepřála. Vážně. Nikomu. Ani nepříteli. Zase na druhou stranu, ta pohádková část dobře dopadla a tak to má být...
Na konci jsem si trošku pobrečela. Vlastně jsem jednou málem brečela i někde v polovině knížky, ale jelikož jsem si četla při hodině, nějak se mi to povedlo zahnat...:D Z toho vyplývá...NEČÍST VE ŠKOLE PŘI HODINĚ (alespoň ti citlivější jedinci :))
Přečteno, sečteno. Nic náročného, pohodové čtení do deštivého dne.
Ze začátku jsem měla pocit, že jsem se ocitla v nějakém románu Lenky Lanczové...nakonec se mi to i potvrdilo. Přečetla jsem první kapitolu a opravdu jsem měla nutkání knihu odložit a už ji neotevřít, nakonec (asi to bylo tou nudou v práci), jsem se přinutila číst dále a tak jsem to přečetla.
Samozřejmě tam bylo pár věcí k zamyšlení a kdyby došlo k něčemu podobnému u nás doma, byla bych to viděla úplně jinak...
Ne, nebylo to zlé, byl to celkem pěkný příběh, zčásti naivní, zčásti vtipný, zčásti vážný.. taková všehochuť. Pro 15 leté dívky ideální :-)
Neměla jsem velká očekávání, opravdu ne. Ale zamilovala jsem se do Willa Coopera, do Eddie, do Julie i do Lake. Básničky jsou úžasné, hlavně ty ke konci, které nesou více významů. A moudra od Lakiiny maminky? To je něco neskutečného (hlavně v tom dopisu).
Neskutečně vtipná knížka, plná emocí, ale i překlepů (což mě strašně štvalo). Ale hodně jsem se toho i naučila a myslím, že mám novou skupinu na poslouchání!
Super, prelouskano za dva dny, moc me zaujala postava Willa, sympatak, Lyken me obcas trochu stvala, prislo mi, ze se chvilema chovala jako spratek,ale vzhledem k okolnostem se asi neni cemu divit, konec super, doporucuju.
přátelství láska americká literatura rodina pro dívky střední školy pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedé
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Kniha mě nadchla, líbila se mi a měla jsem ji přečtenou skoro hned! :) Byla smutná, aby oba nakonec měli stejný osud..život bez rodičů si nedovedu představit!! Ale zároveň také alespoň s trochou štěstí nakonec přece jen! :)