Život jedna báseň
Colleen Hoover
Život jedna báseň série
1. díl
Půl roku po smrti otce, který zemřel na infarkt, se Layken Cohenová s matkou a devítiletým bratrem stěhují údajně z finančních důvodů z Texasu do města Ypsilanti ve státě Michigan. Později dívka zjišťuje, že skutečným důvodem odjezdu byl matčin utajovaný vážný zdravotní stav. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu plic a v blízkém Detroitu se musí podrobit chemoterapii. Layken v novém domově prožívá také citovou krizi. Na první pohled se zamiluje do sympatického a vtipného Willa Coopera. Jednadvacetiletý učitel angličtiny a milovník poezie, který po smrti rodičů vychovává mladšího bratra, vykonává na střední škole vysokoškolskou praxi a má smlouvu až do příštího roku. Poměr se studentkou by mohl ohrozit jeho další profesní kariéru, a tak chce rozvíjející se vztah ukončit. Dokáže Layken potlačit své city a být v krizové situaci oporou nemocné matce a bratrovi?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (ČR)Originální název:
Slammed, 2012
Skvělá kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout, dokud jsem ji nedočetla. Skvělá autorka :-)
Rozhodně jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla! Začala jsem ráno a skončila pozdě večer a po dočteni jsem chtěla číst od znova. Hodně se mi líbilo jak jsou stránky prokládané veršemi básniček, takže pro milovníky poezie je tato kniha jako stvořená :) Hlavní hrdinové byli velmi sympatičtí. Příběh se mi opravdu moc líbil, určitě byla aspoň část inspirovaná skutečností, takže se krásné četl. Nejvíc šokující pro mě bylo, když jsem zjistila, že tato kniha má další dvě POKRAČOVÁNÍ! Nemůžu se dočkat až budou přeloženy do češtiny:)
Velký obdiv patří autorce! Děkuji za úžasné chvíle, které jsem strávila při čtení této knihy.
Skvělý příběh, nemohla jsem se od čtení odtrhnout, dokud jsem nebyla na konci! Colleen Hoover opět nezklamala!
Tuto knihu jsem přečetla během jednoho dne.
Úžasná kniha doplněná poezii, kterou jsem si zamilovala. Je to zřejmě nejhezčí kniha autorky. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout.
Mohla bych jí číst stále dokola.
Opět je zvoleno citlivé téma. I když si místy říkáte, že to snad ani nemůže být pravda, příběh vás nutí číst dál. Miluji jakoukoli poezii a proto se mi tento příběh líbil o trochu víc a možná i proto jsem neřešila reálnost příběhu.
Čtivá a velmi emotivní knížka, která Vám život ukáže z té temné strany, a přesto i tak na něm stále dokážete vidět něco krásného. Lituji jen, že jsem knihu nečetla v originále, český překlad básní sice nebyl špatný, ale přece jen u básní má originál větší smysl.
Tahle knížka musí mít pět hvězdiček. Je to silný a poutavý příběh. Brečela jsem jak želva. Velmi doporučuju. Tohle se může stát každému z nás a o to více je to skutečnější.
dlouho jsem nebrečela u knížky.. fakt super! Příběh a všechno skvěle vymyšleno.. Stojí za to přečíst!
Další skvělá knížka od Hoover! Spisovatelka umí dát do té knížky všechno,co by měla obsahovat.Knížky od Hoover jsou úžasné!
Velmi krásná knížka :)
Nevím, jaká z knih:Zda Bez naděje nebo tato je lepší, ale tato má podle mého originálnější námět :D
Kniha se mi opravdu moc líbila a vyloženě jsem se těšila, až se do ni zase začtu :)
Některé z básniček jsem úplně nepochopila a vadilo mi, že se nerýmují, avšak-chápu to. Přeložit báseň z angličtiny do češtiny a ještě aby se rýmovala, ale neztratila svůj smysl není jednoduché, takže se to dá "překousnout" :)
Konec se mi líbil, jediné, co bych vytkla je to, že bych na konci uvítala o 20 stran navíc, kde by se spisovatelka ještě rozepsala o vztazích mezi různými osobami a až poté vložila prolog, který v knize je :)
I za malinké výtky dávám této knize 5*
Už dlouho se mi nestalo, že by šichta v práci byla takový opruz! Chybou asi bylo začít číst knihu ráno s tím, že mohu pokračovat až potom, co se vrátím. Ale přežila jsem a myslím, že o to se mi kniha líbila ještě víc! Musím přiznat, že námět není nijak originální (kdyby knihu napsala jiná autorka, asi hodnotím 3*), ale jelikož je kniha od Colleen, naprosto jsem ji podlehla, protože její styl je jedinečný. Mám ráda její postavy a jen stěží je dokážu opustit. Sice není tak ideální jako její ostatní knihy, ale má své jedinečné kouzlo. Chystám se na Nepoučitelnou (mám za sebou cca 100 stran rychločtením), ale ta je kvalitou textu úplně jinde. Colleen je prostě úplně jiná liga...
Škoda, že u nás vyšiel len 1. diel tejto série. Prečítala som ju jedných dychom. Je to jedna z tých kníh, ktoré keď začnete čítať, tak ju nedokážete odložiť a musíte čítať až dokonca.
Veľmi sa mi páčila a je tu veľa pekných myšlienok na zamyslenie.
Ne zrovna originální téma, avšak zpracováno neobvyklým způsobem.Proto 5 hvězdiček.
Od knihy jsemo se nedokázala odtrnout.
Od začátku děj hezky plynul a já si pohrávala s myšlenkou, že by se jednou mohlo jednat o knihu bez zbytečných složitostí. Když tomu nakonec ale tak nebylo, vlastně mě to ani nezklamalo.
V první řadě mě totálně dostávaly básně, kterými je příběh protkán. Vážně se tam hodí.
Netuším, co říci ho hlavních hrdinech. Oba mě místy štvali. Lake jsem měla někdy chuť zakroutit krkem, protože se často chovala jako rozmazlená husa. Will mi lezl na nervy svým přesvědčením, že ví nejlépe, jak se v nastalé situaci chovat. Přesto všechno jsem si ale čtení užila a nemohla jsem se odtrhnout.
Nedokážu pojmenovat, co za sílu mě přinutilo knihu neodkládat a taky se nedokážu přinutit - ačkoli bych našla spoustu věcí, které mi zde neseděly - hodnotit méně hvězdičkami než jsou 4.
Další dobrá knížka, ale dle mého není tak skvělá jako kniha Bez naděje. Ta byla opravdu bezkonkurenční.
Na této knize mě oslovily básně, které byly velice vydařené. Je málo knih, kde je takový romantický podtext.
Colleen opravdu umí. Po knihách Bez naděje a Ztracená naděje jsem přečetla další příběh, který mě i v mém věku dokázal oslovit.
přátelství láska americká literatura rodina pro dívky střední školy pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedé
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Tahle kniha dostala ode mě pět hvězdiček.Je to silný a poutavý příběh,ktery vás nutí stále číst dál.I jsem si poplakala ale velmi doporučuji