Život jedna báseň
Colleen Hoover
Život jedna báseň série
1. díl
Půl roku po smrti otce, který zemřel na infarkt, se Layken Cohenová s matkou a devítiletým bratrem stěhují údajně z finančních důvodů z Texasu do města Ypsilanti ve státě Michigan. Později dívka zjišťuje, že skutečným důvodem odjezdu byl matčin utajovaný vážný zdravotní stav. Lékaři jí diagnostikovali rakovinu plic a v blízkém Detroitu se musí podrobit chemoterapii. Layken v novém domově prožívá také citovou krizi. Na první pohled se zamiluje do sympatického a vtipného Willa Coopera. Jednadvacetiletý učitel angličtiny a milovník poezie, který po smrti rodičů vychovává mladšího bratra, vykonává na střední škole vysokoškolskou praxi a má smlouvu až do příštího roku. Poměr se studentkou by mohl ohrozit jeho další profesní kariéru, a tak chce rozvíjející se vztah ukončit. Dokáže Layken potlačit své city a být v krizové situaci oporou nemocné matce a bratrovi?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (CZ)Originální název:
Slammed, 2012

Úžasná kniha, od které jsem se nemohla ani odtrhnout. Strašně se mi líbily básně, protože měly hloubku a byly originální. Stejně tak celá kniha měla příběh, který nám nemá jen zkrátit dlouhou chvíli, ale taky nám má něco dát... připomenout, že život se s nikým nemazlí a my bychom se k němu měli postavit čelem a ne jen zbaběle utíkat. Místy dojemný a smutný příběh jde ruku v ruce s láskou, nadějí a štěstím.
Všem vřele doporučiji. :)

Je vážně velká škoda, že knihy od této spisovatelky vychází v češtině s TAK obrovským zpožděním. Mám přečtené všechny, všechny stojí za pět hvězd, všechny mají velice silné téma.
Jestli vám angličtina není až tak cizí, rozhodně neváhejte a pusťte se do toho. Čtou se výborně a v českém překladu to prostě není ono.
P.S. Moc doporučuju Never Never! ;)

Už dlouho jsem nečetla tak jednoduchou, a přesto tak silnou knihu, kde téma, které není jedinečné, je tak hezky zpracováno. Jsem ráda, že i kniha pro mladší čtenáře má tak velké, skryté poselství... P.S: Kupte si kapesníky do zásoby.

Opět úžasná knížka od mé oblíbené spisovatelky. Příběh mně dokázal rozbrečet ale i rozesmát. Tato věta mně opravdu pobavila: " Tak co je?" zeptal se Kel. "Nic, můžete se vrátit do třídy. Chtěla jen zjistit, kde jste sehnali tak suprový kostýmy, protože chce jít příští rok za hemoroid."

V tomto hodnocení poslouchám své srdce a ne rozum, proto pět hvězdiček :) Lidsky je to prostě úžasný příběh, ať už si o jeho literárních kvalitách myslí kdo chce co chce...

To snad ani nejde vyjádřit slovy, jak moc je Colleen Hooverová úžasná. Její knížky mě neskutečně baví, včetně téhle. Četla jsem ji hned po Bez naděje a Ztracené naději, ze kterých jsem byla fakt nadšená, takže jsem měla trochu obavu, že mě tahle tolik nezaujme. Chyba. Je stejně úžasná, možná ještě lepší!! :-)
Další knihy od této autorky, prosím!!!

Skutečně silný příběh, doprovázený poezií a krásným nádechem romantiky. Knihu kazily ale neskutečné překlepy a občas nesmyslná skladba vět způsobená patrně špatným překladem. A i když je dobré mladým lidem ukázat, že život se s nikým nemazlí, tak tady už toho bylo trošku moc.

Bylo to čtivé. Námět byl nesmírně zajímavý, nicméně mi přijde, že děj mohla autorka víc propracovat do hloubky a hlavně by místy mohl být trochu víc napínavý. Za mě tedy pouze "dobré".

Vzhledem k tomu, že jsem autorčina věrná a opravdu oddaná čtenářka, tak jsem věděla, že tuto knihu musím přečíst okamžitě jak to bude možné. Byla jsem přesvědčená, že to ale nemůže být lepší než již vydaně knihy. Ale teď musím říct WOW. Jedno velké WOW. Neuvěřitelný příběh. Možná, že mi to přišlo i tématem blízké mému životu - jeden milovaný člověk z rodiny také odešel kvůli této příšerné nemoci - a do knihy jsem se zamilovala. Ať si říká, kdo chce, co chce, za přečtení tato kniha rozhodně stojí. Ale upozorňuji, že pro stejné ubrečené dušičky, jako jsem já, to bude od začátku druhé části slzavé údolí !! :) Do Willa se nejde nezamilovat, kluci mají oba dva úžasné povahy a Lake.. tak ta byla jako člověk úžasná. Nedokážu si představit mít tak těžký životní osud jako ona.

No Colleen...opět wow!!!
Dávám spíše přednost psycho thrillerům a severské krimi, ale když potřebuju vypnout a vzít si něco lehčího na čtení, tak sáhnu s jistotou po C. Hoover nebo J. Lynn.
Nádherná knížka, sice někdy místy dost klišé, nadsázka a přeslazenost, ale sakra...ono to vážně fungovalo! Zasmála jsem se, vcítila se do zamilovanosti, zasnila se a uronila i nějakou tu slzu. Popravdě...celkem jsem si vážně dost pobrečela. :-)
Příběh opravdu nádherný, člověk si po přečtení téhle knížky musí vážit kouzla okamžiku rodinné sounáležitosti. Dávám 5*

Upřímně řečeno... Nevím, co bych ke knize vlastně řekla. Možná jsem až moc zhýčkaná, možná jsem po přečtení knihy Bez naděje čekala stejné Waaau! jaké jsem zažívala při čtení její první knihy vydané v ČR, nevím. Tato kniha mě ovšem zklamala.
Colleenin styl psaní je bezpochyby dobrý, to jí musím uznat, ale ten nápad? To zpracování? Snad stokrát jsem se musela přemlouvat k tomu, abych knihu dočetla. Podle mého, by se žádný autor neměl vrhat do tématu, kterému vlastně pořádně nerozumí. Jsem stejně stará jako Lake a zaručeně vím, že bych se se zjištěním, že mi umírá poslední rodič, že všechno bude teď na mě, nevyrovnala za pár dní. Willovo chování bylo v některých částech úplně absurdní a já se nezmohla na nic jiného, než jen nechápavě zvedat obočí. Některé scény byly uspěchané, některé se zase táhly...
Závěrem bych chtěla podotknout, že v knize není nic, co by člověka dokázalo překvapit.
Dávám tři hvězdičky, i když si myslím, že dvě by seděly více...

Ze začátku mě knížka vůbec nebrala a myslela jsem si, že to snad ani nedočtu. Pak se to naštěstí zlomilo a začalo mě to docela bavit. Ano, bylo to šíleně romantické a naivní a kdesi cosi, ale bylo to taky vážné a smutné a prostě to nakonec nebylo vůbec špatné a knížku hodnotím pozitivně.

Zase další knížka která se autorce moc povedla.. :) U té knížky jsem brečela asi tak 6x :DDD Knížka se mi opravdu velice líbila.. :) A doufám že další knížky budou taky takové jako tahle.. :) Dávám plný počet hvězdiček.. doporučuji si jí koupit.. i kdyby stala 3ookč.. :) Opravdu BOMBA! :)

Styl psaní Collen mě fakt baví. Je to čtení chytlavé, emotivní.
Ale měla jsem trochu problém s chováním hlavních postav - afektované, přiliš zahnané do extrému. Některé pasáže byly naprosto nereálné, a to i pro americku mládež.
S nadhledem musím přiznat, že Bez naděje mě prostě bavila víc.
Ale i přesto se těším na další díly a autorka bude stále patřit mezi moje oblíbené.

Další ukázka toho, jak fenomenální spisovatelka Colleen Hoover je! Nemohla jsem se odtrhnout a i když nejsem zrovna fanoušek slam poezie a poezie celkově, tohle bylo naprosto něco jiného, mělo to samotný příběh a kniha byla jednoduše úžasná.
přátelství, kamarádství láska americká literatura rodina pro dívky střední škola pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedéAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2016 | ![]() |
2020 | ![]() |
2014 | ![]() |
2014 | ![]() |
Neskutečně silný příběh, smutný, ale zároveň plný optimismu, se kterým jde zvládnout i ty nejtěžší životní chvíle..Láska v pozadí, co se rodí, je jen třešinka na dortu tohoto napínavého a poutavého čtení.