Zkouška ohněm

Zkouška ohněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543879/bmid_zkouska-ohnem.png 4 41 41

Cassie dokáže zkrotit plameny přinejmenším stejně dobře jako její kolegové z texaského hasičského sboru. Když se ale musí přestěhovat do Bostonu za nemocnou matkou, které se deset let vyhýbala, čekají na ni úplně jiné poměry. Místní hasiči o holku v uniformě nestojí. Výjimkou je snad jen zelenáč, který nastoupí zároveň s ní. Do té doby se držela zásady „s hasiči nerandím“, ale teď čelí poprvé v životě požáru, který jen tak neuhasí…... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

Things You Save in a Fire, 2019


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
16.09.2024 4 z 5

Vtipné i vážné, osud jedné hasičky Cassie, která je donucena změnit místo práce a navíc bydlet a pomáhat matce, která kdysi odešla od rodiny. Nastoupí s ní i naprostý Zelenáč, který pochází z hasičské rodiny.
Cassie musí neustále dokazovat, že své práci rozumí a umí ji. Problém je, že se jí Zelenáč líbí a navíc jsou často ve dvojici. On jí nabízí časem i přátelství, ale nechce, bojí se. Pak dojde k zásahu, kde dojde k neštěstí. A zas stojí Cassie na špatné straně a musí se bránit.
Cassie ale nakonec pravdu odhalí...
Je to příběh, nebo takový " návod ", nebo rada, jak se postavit ke zlému, co nás potkalo, jak to ovlivní budoucnost, jak to změní nás, naše názory, a také že nikdy není a nemusí být nikdy. A hlavně rada - žít, i když je to někdy těžké a nevzdávat se.
Když vyzvete celý vesmír na souboj, třeba vám také pošle lásku....

Kudík
15.09.2024 5 z 5

(SPOILER) V šestnácti letech se život Cassie Hanwellové totálně změnil, a to po prožití několika traumat, přesto z ní vyrostla překvapivě silná a statečná žena, která se sice lásce a odpuštění musí naučit až o deset let později, přesto o to je to významnější. V povolání hasičky a zdravotníka se přímo našla, a tak není divu, že se dočkala i ceny Austinského ha­sičského sboru za statečnost při záchraně dětí. Bohužel jí cenu předával někdo z její minulosti....., a shodou okolností a jako následek jisté události musela změnit stanoviště a současně vypomoci své nemocné a odcizené matce, která žije v Rockportu. Proto si za pomoci své kapitánky našla nové místo na hasičské stanici v městečku Lillian, kde nový kapitán a kolegové nejsou moc příznivci žen v jejich řadách. Musí hodně dokazovat, že na to má a současně pomáhá i druhému nováčkovi Owenovi/Zelenáčovi. Někdo z party se jí však chce zbavit a neštítí se nepříjemných praktik. Cassie se snaží zapadnout, vypátrat svého stalkera, najít cestu ke své matce, přijít na chuť jejímu klubu háčkování a do toho ještě to, co cítí k Zelenáčovi, to dá této hasičce pořádně zabrat. 4,5*


Ivuska.09
12.09.2024 4 z 5

Neobvyklé povolání hlavní hrdinky a s tím související neobvyklé situace, do kterých se dostává. Komplikované vztahy, snaha o odpuštění a maličko romantiky. Mně se román líbil!

biki
12.09.2024 4 z 5

Bodyguardka mě při opakovaném nahlédnutí do knihy nijak zvlášť nezaujala. Zato úvod této knihy mě natolik zaujal, že jsem opět neodolala. Jistě, jsou tam i zábavné situace, ale kniha se překvapivě nese v trochu vážnějším duchu. Nesouvisí to jen s charakterem práce hasičů, ale hlavně se zážitky hlavní hrdinky z minulosti, s její rodinou. Romantická linka je velmi decentní, a nakonec nechybí ani napínavé situace. Opravdu se mi to líbilo, snad jen úvahy hlavní hrdinky byly možná trochu rozvláčnější.

nada3314
07.09.2024 5 z 5

Věděla jsem, že mi autorčin styl sedí, Bodyguardka byla skvělá oddechovka. Proto jsem se hned pustila do téhle růžové krásky. Katherine Center je známá tím, že si do svých romancí vybírá povolání, které pro ženy nejsou typické. Tentokrát vsadila na profesionální hasičku Cassie. Moc se mi tento nápad líbí a uvidíme na co autorka vsadí příště.

Cassie má svou práci ráda a v kolektivu chlapů hasičů je hodně oblíbená. Až jednou se něco stane a ona musí opustit svou základnu. Do toho jí zavolá matka, se kterou se od dětství nestýká a ani k ní nemá moc blízko. To se však může změnit, Cassie trochu váhá, ale nakonec jí vlastně ani nic jiného nezbyde, než se na rok přestěhovat k ní. Máma je nemocná a potřebuje pomoct.
Cassie nastoupí do nové práce, opět mezi samé muže, ale tentokrát to nemá tak jednoduché jako doma. Na nové základně o ní nikdo nestojí, jako žena to nemá vůbec lehké. Ale naštěstí není sama, kdo na základnu nastoupí jako nováček. Ano, asi tušíte „zelenáč“ tady bude hodně důležitý a možná to mezi nimi bude potřeba i hasit, jak to mezi nimi bude jiskřit…

Moc se mi líbilo, jak autorka umí pracovat i s vážnými tématy, jak nemoc nenásilně do děje zakomponovala. Romantika byla taky moc hezká a uvěřitelná.

Přečteno za jeden den, tak to mluví asi za vše. Kdybych to věděla, tak si knihu vezmu na dovolenou je pro ni jak stvořená. Opět krásná romance.

Bookish_Adria
02.09.2024 4 z 5

První díl Bodyguardka byl naprosto úžasný! Ten humor a postavy. A teď tu máme druhý díl, který je úplně z jiného soudku.

Zkouška ohněm je z jiného prostředí a zaměřuje se na hasiče. Autorka má skvělý styl psaní a ví co dělá. Hlavně se skvěle poprala s tímto příběhem.
Tentokrát se zaměřila na hlavní hrdinku, která se živí záchranou lidí.
Je totiž profesionální hasička což není moc obvyklé. Ženy zrovna tuhle práci dvakrát nedělají. A pokud ano, tak je velmi podceňují. Cassie vždy chtěla zachraňovat a pomáhat. Žila daleko od své rodiny, ale když jí její matka zavolá, že by potřebovala, aby se přestěhovala zpět domů a na rok se o ni postarala, protože je nemocná.

Cassie je na svou matku naštvaná, protože ji v šestnácti letech opustila a nedokáže jí to stále odpustit. Bohužel se dostane do situace, kdy musí odejít a dostane příležitost se ucházet o práci v Bostnu, takže se zároveň bude starat o svou nemocnou mamku. Cassie ví jak moc těžké je na stanici zapadnout mezi samé muže. Není jediná koho přijali a objeví se tam zelenáč - nováček. Kterého tak trochu dostane na starost a musí se o něj starat. Cassie jako dítě zažila trauma a od té doby nechce na lásku ani vztah pomyslet, ale tady se do nového hasiče zakoukala. Cítila se sním skvěle a to jí stačilo. Jenže příběh je plný napětí a jiných událostech.

Příběh slupnete jako malinu za jedno dopoledne. Bylo to hezký, smutný, ale zároveň úžasný.
Na první díl to ale rozhodně nemá.

Hatshepsut
30.08.2024 5 z 5

Bodyguardka? Profesionální hasička? Ano, o takových postavách autorka ve svých příbězích píše. A musím přiznat, že je to čtení velmi zajímavé a poutavé. Hlavní hrdinka Cassie za sebou nemá lehký život, ale její povolání bere velmi vážně. Po nešťastné události musí bohužel místo povýšení přestoupit k jinému hasičskému sboru, kde musí dokázat všem místním zaměstnancům (mužům), že je na správném místě. A snadné to mít nebude, posuďte sami. :-)

Verunka4444
30.08.2024 4 z 5

Bylo to veselé i smutné,rozhodně se mi popis jejich práce moc líbil,opravdu to není jednoduché a navíc pro ženu.Cassie se se vším poprala na výbornou a její příběh mě docela bavil :)

babystar
29.08.2024 4 z 5

Místy i trochu smutná romantika o hasičce, která poznala sílu lásky i odpuštění. Také trochu příběh o ženské emancipaci a postavení žen v ryze mužské společnosti. Trochu mne zarazilo, co všechno musí ovládat američtí hasiči, kteří vyjíždějí k případům, kam u nás jezdí záchranná služba. Nebylo to špatné čtení, ale Bodyguardka se mi líbila víc.