Zvieracia farma

Zvieracia farma
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260654/mid_zvieracia-farma-260654.jpg 5 10384 10384

Zvieracia farma je považovaná za najznámejšie dielo Georga Orwella. Ide o politickú satiru na revolúciu,ktorá sa z oslobodenia zmenila na totalitný systém.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)

Rebelión en la granja, 1945

PhoebePollard
19.05.2019 5 z 5

Moc hezký příběh plný námětů k zamyšlení. Škoda, že není trochu delší, ale chápu, že všechno co mělo být řečeno, řečeno bylo.

Doemit
16.05.2019 4 z 5

Od knihy jsem mnoho nečekala, ale byla jsem příjemně překvapená. Četla se rychle a je trochu i k zamyšlení :) Doporučuji

Honziin
08.05.2019 3 z 5

Zajímavé čtení, poměrně krátké. Sice se mě líbilo více 1984, ve kterém byli určité rysy převzaty z farmy zvířat, ale tohle také určitě stojí za přečtení.

karolina0920
07.05.2019 5 z 5

Myslím, že Farma zvířat je skvělou knihou pro každého, i pro ty, kteří třeba nečtou rádi. Pro mě je spíš takovou děsivou pohádkou díky které si dokážu lépe představit situaci v minulosti a celkově povahu tehdejšího režimu. Při čtení k maturitě jsem taky ocenila její délku, jelikož za dvě hodiny jsem měla přečteno.

Rossel
06.05.2019 5 z 5

Naprosto nadčasová kniha, která absolutně vystihuje povahu totalitního režimu. Na začátku idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a nekonečném blahobytu mají rychlý konec v rukou manipulativních diktátorů u moci. Na velmi jednoduchém podobenství je ukázáno, jak celá mašinérie funguje. Mistrně vykreslené a mrazivé!

Janadvorackova
06.05.2019 3 z 5

Připomíná to jak minulost, tak i dnešní dobu, stejně tak cestu k budoucnosti. Lidi se prostě chovají pořád stejně. Dějiny se přelévají ve vlnách a nikdy tomu nebude jinak.

Kniha se mi obsahem zamlouvala, nikoli však zpracováním, ale chápu, že doba vzniku byla pro něj příhodná.

Filip555
04.05.2019 5 z 5

Nemám slov. Kniha mě neuvěřitelně zaujala a myslím si, že by si ji měl přečíst každý. DOPORUČUJI!!!

Kočí357
04.05.2019 5 z 5

Krásná bajka, která ukazuje, že "pravý" komunismus nemůže nikdy fungovat, protože v praxi prostě nefunguje, takže z velitelů se stanou oportunisté. Zajde to tak daleko, že sami se stanou kapitalisty. Takhle stejně dopadla Čína ;).

markulka
14.04.2019 5 z 5

Nečekala jsem, že bych kdy mohla být z povinné četby takto nadšená. Farma zvířat je krásnou ukázkou toho, co se dělo, děje, a nejspíš vždy dít bude.

Adellll
11.04.2019 5 z 5

Sice se mi 1984 líbilo trochu víc, ale i tuhle knížku mužů zařadit mezi nejzajímavější knihy co jsem kdy četla.

Marci18
09.04.2019 5 z 5

Krásný a pravdivý příběh!

guardian
08.04.2019 5 z 5

Z téhle knihy nejde nebýt emocionálně poznamenaný.

freestyla
02.04.2019 5 z 5

Animalismus - ehm, chci říct člověčismus - nejhrubšího zrna.
Velice nadčasová kniha, která bude aktuální vždy a za každého režimu, protože takových prasat se mezi námi vždy najde dost..

Pár citátů z knihy:

"Zvířata tomu všemu věřila. Popravdě řečeno, Jones a všechno ostatní z oné doby se jim už ze vzpomínek dost vytratilo. Věděla, že dnes se žije tězko, že mají často hlad a často je jim zima a že pokud zrovna nespí, tak pracují. Nepochybně to však za starých pořádků bylo horší. Ráda tomu věřila. Mimoto tenkrát byla otroky, dnes jsou svobodná. A to je právě ten hlavní rozdíl - jak Pištík nikdy nezapomněl upozornit."

"Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější."

leona_m
01.04.2019 5 z 5

Tuto knížku jsem si vybrala ke své maturitní četbě a musím uznat, že byla jedna z těch nejhezčích. Krásný pravdivý příběh, který se moc hezky čte. Rozhodně jsem po ní nesáhla naposledy. Doporučuji všem :-)

hayalet
28.03.2019 5 z 5

Farma zvířat se dá přečíst asi kdykoliv a stále bude aktuální. Neuvěřitelně čtivá a i po dočtení myslíte na to, co všechno autor knihou vyjádřil. Nesmrtelná klasika od dobrého autora.

Messilina
27.03.2019 5 z 5

Prase vládnoucí farmě.
Prase vládnoucí čemukoliv.
Krásná představa, že?
Orwell napsal bajku, zajímalo by mě, kolik pohlavárů se v ní poznalo. Asi žádní. Škoda.
Zato já poznávám pár prasat.
Bohužel se nedá říct, že by kniha nebyla aktuální. Snad ne v České republice, ale v některých částech světa je aktuální stále. Bohužel.

warca
16.03.2019 5 z 5

Farma zvířat, klasika, která rozhodně nezklamala. Jedna z těch zábavnějších, záživnějších knih k maturitě :)

ThePeace135
12.03.2019 5 z 5

Neuvěřitelně nadčasová věc. Byť napsaná už před více jak sedmdesáti lety, má neuvěřitelný přesah do současnosti a věřím, že bude mít ještě daleko do budoucnosti. Na obrazu zvířecího společenství na jedné farmě je krásně ukázáno, jak snadné je dostat se k moci, jak snadné je ovlivnit ostatní a stát se "vůdcem"... Ačkoliv se kniha zabývá vážným tématem, je napsaná naprosto lehce a není problém ji pochopit ani pro mladší čtenáře. Orwell tohle prostě uměl a škoda, že zemřel tak mlád neboť by jistě vyprodukoval více takovýchto skvostů :)

Greenfingers
08.03.2019 5 z 5

Myslím si, že v hlavně v dnešní době, kdy mladá generace již nezažila, co je to totalita, měla by se s její podstatou, projevy a důsledky důkladně seznámit. Geniální Orwellova kniha psaná alegorickou formou nabízí přímo esenci totalitních praktik.

yvett239
07.03.2019 3 z 5

Ačkoli je Orwell bezesporu skvělý, tahle knížka mě nějak nebavila, čekala jsem od ní asi víc. 1984 jsem četla se zatajeným dechem a neodvažovala se předvídat následující děj či dokonce konec, oproti tomu Farma zvířat mi přišla dost předvídatelná, průhledná a nezačetla jsem se, což mě mrzí. Ani jsem si nijak zvlášť neoblíbila žádnou postavu, i když Boxera mi bylo líto a fajn byli Benjamin a Lupina. V četbě Orwella ale budu pokračovat, mám od něj vyhlédnutou další knihu.