1Maja1 komentáře u knih
Kniha pro mě byla docela zklamáním, i když závěr mě mile překvapil a přidala jsem díky němu jednu hvězdičku v hodnocení. Jinak se kniha četla snadno, občas jsem i dychtila po tom, co bude dál. Hrubé výrazy mi docela vadily, i když se do takovéhoto příběhu vlastně hodily.
Přesně takový oddychový slaďák, jaký jsem očekávala.
Autorka stále mluví o tom, jak všem odpustila, ale mezi řádky je vždy nějaké “ale”. Kniha na mě působila velmi depresivně. Chápu, že autorka neměla lehký život, ale z knihy na mě působila nevyrovnaným dojmem, i když píše o opaku.
Román se mi díky své strohosti zpočátku nelíbil. Nakonec mě děj strhnul díky všem zvratům a provázanosti životů postav. A zároveň svou jednoduchostí, děj byl velmi realistický.
Knihu jsem zpočátku chtěla odložit a nedočíst. Od poloviny mě však příběh pohltil a dočetla jsem ji jedním dechem. Přesto styl psaní nemohu hodnotit vysoko. Většina scén byla slibně rozvedena, poté náhle skončila, a děj se přesunul na jinou dějovou linku.
Silný příběh, jehož tíha na nás dolehne hlavně ne tou ztrátou dětí a matky, ale vyrovnaností rodičů a důvěrou v Boží vedení jejich života. Jako ateista nad tím asi dost zakroutí hlavou, já jako křesťanka jen smekám klobouk nad takovým sebezapřením se, odevzdaností se a důvěře v Boha.
Krásná, poučná knížka s nádhernými ilustracemi. Nenásilnou formou vede děti k lásce k přírodě.
Barbie si jako vždy se vším poradila a byla pro druhé příkladem. Dcera byla z knihy nadšená.
Moje první kniha od obou autorů a rozhodně jsem čekala mnohem víc. První třetina byla dost nudná. Příběh byl dost zamotaný, ale žádné napětí jsem při čtení nepociťovala. Navíc Reacher na mě působil jako člověk s PAS nebo s jiným mentálním onemocněním. Také se často opakovaly nějaké fráze, jak kdyby měl autor malou slovní zásobu a neuměl se vyjádřit jinými slovy. Nebo za to mohl překlad? Jelikož jsem jiné knihy od autorů nečetla, nedokážu to posoudit, ale bylo to otravné.
Velmi zajímavé, pokud chcete být pro dítě průvodcem při poznávání a zvládání jejich emocí.
Horší knihu jsem ještě nečetla! Tolik vyumělkovaných zápletek bylo na jednu knihu až až. Navíc některé pasáže mi přišly vulgární.
Prvních 200 stran jsem se nemohla začíst, děj byl pro mě zdlouhavý a nudný. Pak se to však změnilo a prožívala jsem s Jane její pouť s napětím a přáním šťastného konce.
Nejdříve jsem byla knihou zklamána. Styl psaní mi připadal příliš jednoduchý, jakoby poplatný současným čtenářům, aby se kniha snadno četla. Asi od druhé třetiny mě děj knihy strhnul a dočetla jsem ji plná napětí.