adajka komentáře u knih
Je to jednoduché dovolenkové čtení. Přesto se pokouší přinést z různých úhlů náhled na život a občasné trable jako nevěru, ztrátu důvěry, rozpad rodiny ...
Závěr může trochu kýčovitě působit moc happy, všichni jsou nakonec spokojení, ale díky tomu v nás knížka nezanechá depkoidní pocit, jak marná je jakákoliv snaha, ale pozitivní touhu být strůjcem svého štěstí navzdory okolnostem.
Příběh o nevěře, jaký si můžete přečíst skoro v každém časopise. Snad jen s tím rozdílem, že si ho můžete přečíst ze dvou úhlů pohledu. Nic nového nepřináší a po pravdě bych řekla, že ani hloubku pocitů, kterou se museli přebrodit, příliš neodhaluje. Nicméně myslím, že vydání této knihy rozhodně musel být poslední hřebíček do psychiky exmanželky.
Knížkou jsem nadšená. Když pročítám nesouhlasné komentáře, říkám si, že možná je to i proto, že i můj život prošel pár velkými zvraty a i mně se do hlavy občas vkrádají myšlenky typu "co by bylo, kdyby ...". Pro mě vystihuje perfektně složitost závažných rozhodnutí a smiřování s osudem.
Velmi silně emotivní skutečný příběh, doporučuju přečíst a chystám se na další knihy této autorky.
Mě knížka moc nezaujala, nějak přeskakovala v čase, působila na mě celkem ukňouraně (humornou nadsázku jsem tedy opravdu nepostřehla) a ty cizí jména téměř všech postav kromě Krokodýla Oldřicha se do socialistické ČSSR opravdu moc nehodí.
Miluju knížky, které mě rozesmějí. A to je v případě této knížky slabý slovo. Chvílema jsem se uculovala, chvílema řehtala, až na mě rodina civěla, jestli se mi něco nestalo. Ale podobně jako u představení Čtyř dohod s Jardou Duškem - člověk se chechtá jak pominutej, jenže kurnik ono je v tom bohužel tolik pravdy. Výborný čtení pro pobavení.
Drsný příběh. Kdybych nevěděla, že je podle autentického vyprávění, řekla bych, že to autor s těmi krutými zážitky, nakonec skoro nepravděpodobným návratem i s happy-endem překombinoval. Život opravdu někdy píše neuvěřitelné osudy.
Velmi zajímavá knížka o tom, jak je dobré propojeno se špatným. U této knížky jsem netušila, jak dopadne, ale navíc jsem ani nevěděla, jak bych chtěla, aby příběh skončil.
Příjemné čtení, romantika, přátelství, láska, zrada, všechno v knize je
Hodně silný příběh, zajímavý pohled na koncentrační tábor očima nic netušícího dítěte.
V druhém díle už je i náznak děje. Je v něm méně erotiky než v prvním, což je škoda. Žiju už leta ve vztahu a mám děti, už prožívám spíš odvar vanilky a matně vzpomínám, že to bylo kdysi i jinak. První díl pro mě byl vzpomínkou na vzrušující začátky vztahů :-D. Druhý je víc o romantice a to až moc, že se z něj stala taková limonáda :-(
V tomto díle jsem se trochu ztrácela v počtu osob. Možná je to trochu i těmi pro mě neobvyklými severskými jmény. Ale míchalo se mi, kdo je od policie, kdo je od tajné bezpečnosti, ze Sekce, z Milton security, z jedné redakce, z druhé redakce ... Ufff, už to bylo trochu překombinované a o něco méně čtivé.
Knížka se mi moc líbila. Film o dost míň. Je to takové pohádkové a přitom místy až krutě reálné.
Dětská knížka, kterou jsem četla své dceři a tak trochu chvílemi měla "knedlík v krku" dojetím. Bylo by moc krásné, kdyby tuto knížku přečetlo co nejvíc školáčků.
Podobně jako asi ostatním mi ze začátku dělalo problém dostat se do děje a začít chápat, o co jde. Zbytek knížky už jsem potom vzala "jedním dechem" (nebýt toho, že občas musím dělat taky něco jiného než číst ;-) )
Souhlasím, že je to oddychovka. Knížka mě pobavila a pozitivně naladila.
Nádherně napsaná knížka o jedné z nejtěžších ran osudu - smiřování se s umíráním svého dítěte. Doporučuju hodně kapesníků, přestože knížka přináší i ohromnou sílu.