adam5955 komentáře u knih
Kniha se cetla moc dobre. Mela spad, dej daval smysl a hlavni zapletka byla v pozadi pribehu, az na ni clovek casem zapomnel. Trosku mi vadily preklady jmen, nebo spis tedy prezdivek. Ale je pravda, ze bez nich by mi v ,,originale,, nedavaly smysl :-)
Nejprve se mi styl moc nezamlouval. Kniha je napsana z pohledu prozitku cestovatelky, jejich utrap, ale i radosti. Trosku mi trvalo, nez jsem si zvykl, ze nejsou v cestopisu opevovany krasy sveta, nebo barvite liceny nadherne zazitky. Ale jsou zde zdravotni problemy, problemy na celnicich, s ubytovanim atd atd... ale o tom to prece je. Dnes se da vygooglit vse o dane zemi a vybrat si obrazky dle libosti. Ale pocit nekoho, kdo nam z prvni ruky nezastrene popisuje, jake je tam chvili zit, ten Vam nikdo jiny nezprostredkuje. Takze kdo chce vedet, jak se citi dobrodruh, podivat se na krasne fotky (ty tam take jsou) a celkove mit v knihovne velmi pekne zpracovanou knihu, tady je. Ta -1 hvezda je prave ten problem, ze kniha me nechytla a nedrzela u sebe, ale cestu k ni jsem si musel najit sam
krasne ilustrovano. Pribeh o nicem. Konec jeste hloupejsi. Ale zpracovani opravdu nadherne
Vyborne napsano. Kniha nadchne i cetenare nehrajici WoW. Je to napinave, krasne popisne a neni to zdlouhave. Hrac si to precist musi a milovnik fantasy by mel :)
začátek silne podprumerny. Nekolikrat jsem knihu odlozil. Ale konec poutavy, jako by se autor nasel. Takze pokud jste zarputili ctenari, co se jen tak nevzdají, za tu druhou pulku to stoji.
Vyborne se to cetlo. Nebyly zde hluche pasaze. Autor neni z tech, co ma hlavniho hrdinu 95% casu slabeho a ke konci se z nej stane slavny rek. Tady to je, jak to je. A hned oteviram dalsi dil. ... Jeidne minus, jak zde jiz v komntarich zaznelo: Wolfram az prilis snadno podlehl... a nereknu komu/cemu :P
prijemne cteni formou rozhovoru, zajimavi hoste, jen otazky vybrane do knihy ne vzdy obsahly ten rozhovor. Vadilo mi ze ve dvojrozhovoru s Jezkem a Rihou je to 90:10 casu pro Jezka. I kdyz ho teda osobne velmi obdivuji :) Ale jinak nadhera a kdo ma rad Hyde Park, tak to precte za jeden vecer
Zda se, ze to bude zacatek dalsi povedene serie pana Niedla. Libil se mi prechod z osoupanych zemanu, pres pany a rytire az ke krali. No, proc by porad museli byt hrdinove ti, co jsou 90% pribehu slabsi? Tady byla sila primo hmatatelna... superni, hned jsem si objednal druhy dil
klasika, velmi silny dej!
Děj se dá předvídat, ale nic to nemění na tom, že to stále je dost napínavé a poutavé. Tato kniha není zrovna mistrovské dílo, ale rozhodně její přečtení není ztrátou času. Velmi mě zaujaly dialogy opravdu bez obalu, které tak přibližují čtenáři naléhavost situace. Za mě určitě pěkné čtení a jdu ulovit další kousky tohoto autora
Kniha nebyla vůbec špatná. Začátek byl trochu neohrabaný a zdálo se, že autor se snaží být za každou cenu mainstreamový. Naštěstí od toho v průběhu děje upustil a kniha se stala velmi záživnou a propracovanou. Vytvořením vlastního světa si určitě autor vyslouží body navíc. Kniha stojí za to. Ale jak říkám, začátek je trochu kostrbatý
za me vyborne, ctive, vtahne do deje, nasajete atmosferu, chcte cist dal a dal. Jo, rozhodne stoji za precteni
Opet vyborne cteni, neni co vytknout. Dej ma spad, nikde zbytecne moc neodbocuje a rozhodne zaujme
Pro ctenare nepolibene hernim svetem, zadne vrcholne dilo, tak na 1-2* maximalne. Ale pro nas hrace? Kniha cerpa ze hry jak pribeh, tak hlasky a me se to libi, tohle je prichod Pohromy a zrod Arthase. Ne nejsilnejsi, historicky ne nejdulezitejsi, ale pro hrace rozhodne nejznamejsi postavy cele serie. Kdo nehral Warcraft 3, kdo nehral WotLK, tak knihu precte a nebude si druhy den pamatovat o cem je. Dej je ke konci odflaknuty. Strucny. Hodne zasadnich veci jen v par vetach... ale pro stare dobre hrace, je to nostalgie. Jak jsme poprve potkali Jainu s vodnim elementalem, jak prichazela Pohroma, jak jsme bojovali za Sylvanas.... Je to tam, tak proc si to nevychutnat...
abych neprozradil, tak... dve veci mi vadily. Wolframova chyba, tohle by neudelal, zvlast kdyz o tom sam mluvil. A dalsi chyba taky od Wolframa, ktera to vlastne vsechno spustila na konci. ... tady udelal autor z jinak bystreho rytire trosku kratkozrakeho, ale melo to asi vse smerovat k tomu, co nasledovalo. Ale slo by to asi lepe podat. Jinak jo, saham pro dalsi dil. Je to porad na vysoke urovni a velmi ctive
Zdlouhavy zacatek a az moc v detektivnim zanru. Postupne se dej vyvijel a ubiral zajimavym smerem. Jen ten konec mi prisel, ze bud si autor uvedomil, ze stran je jiz mnoho, nebo byl termin na spadnuti. Pomalejsi start bych odpustil, ten konec ale ubral hvezdu a udelal z knihy krasne, lec ne uplne vyjimecne dilo. Rozhodne ale stoji za precteni !!!
4/5 mozna 5/5 za hornickou cast. To se cetlo samo. 1/5 za exil. Libi se mi, ze si autor na nic nehraje. Chapu, ze to nebyl Sokrates a zivot mel tvrdy. Ale v te druhe casti to bolelo. Pivo.. aha, hospoda... nemam penize, no tak za posledni pivo. Mam par guldenu, nemam jidlo, dam pivo a zavolam o pomoc. A ten konec? To melo znamenat co? Klobouk dolu pred lidmi co mu podali zachrane lano. Vic psat, byl by to spoiler. Doporucuji precist hornickou cast a pak si najit nekde obsah a precist si, jak to (ne)skoncilo...
Tohle mi proste nesedi. Mozna to nedokazi ocenit. Mozna je to pro opravdove Marvelovce. Ale za me: Chaos, mnoho jmen, prolinani casu (chapu, o to tu bezi) a zpracovani se mi taky nelibi. Zvolene barvy jsou mozna puvodni, ale jsou hrozne. Nedokonalost detailu po chvili priserne leze krkem... a co je horsi... MA TO DRUHY DIL !!! :( Takze to budu muset podstoupit znovu
Da se rict, ze uz klasika. Poutavy pribeh, krasny popis okoli... autor na konci pise, ze si vsechno snazil projit, aby to nejdriv zazil. Je to znat. Popis boje uz standartne nadstandartni. Zapletka dobra, ja moc ty zradce atd nemusim, ale co uz, Rim. Libi se mi, ze postavy vyzravaji a z poslouchani rozkazu postupne narustaji do pozic, kdy rozkazy davaji. Ja asi nemam co vytknout. Mozna jsem zaujaty ale zase 5/5. Gladiator se mi ale mozna libil o trosicku vic
zadne veledilo, ale vyborne se to cte, je to vtipne, krasne zpracovane a jde videt, ze je to psano, prozito a vydano s laskou. Idealni do batuzku na chatu do hor