adam5955 komentáře u knih
Nemohl jsem v teto knize najit to kouzlo. Jsem rad, ze jsem si knihu precetl a mohl si udelat svuj nazor, ale na tak kratke dilo jsem ji cetl opravdu dlouho a musel jsem se doslova premahat cist dal.
Perfektne napsano. Co vic dodat. Cetl jsem to pomalu, nechtel jsem to mit rychle prectene, protoze to bylo proste uzasne! Jen ten konec, ten by mohl byt lepe zpracovany, ale urcite to neubira na dojmu! Jsem hrdy na to, ze to napsal Cech! Dobra prace
1951 opravdu? tezko uverit... tato kniha ovlibnila i Elona Muska, tak uz tohle Vam je padny duvod ji otevrit. A jeji vize, ctvivost, napad, zaplteka, dej... vsechno Vas nenecha knihu jen tak odlozit!
Hrabaluv styl neni pro kazdeho. Ale sve ctenare si rozhodne najde. Kniha napsana o vsednich problemech nevsednim zpusobem
knihy jako tato, by mely byt v osonovach uz na ZS. Zakladni slusnost a vychovani. A mit ji doma je velmi uzitecna vec. Vzdy muzeme nahlednout a pripravit se treba na firemni veceri, ofialni setkani apod. Ja ji dostal od prarodicu k narozeninam a spolecne s vychovanim, ktere mi jiz dali, lepsi darek si mlady muz prat ani nemuze. Ale na to jsem prisel az pozdeji...
jo, hezke. Proc by mel byt hlavni hrdina uhlazeny, vsechno zvladat s prehledem, nebo naopak byt nedotknutelny. Proste pokud nejsi duch, vzdy ta kulka pekne boli! Navic se dej odehrava v mem oblibenem Frenstate a okoli, takze jsem se do deje pekne vzil. Me se to libilo vic nez dil prvni
Tak tato kniha je opravdu zasadni pro fantasy! Moc krasne napsano, novy svet, nove napady. Moc pekne. Precist si tuto knihu by mel asi kazdy fanousek fantasy a rozhodne nemusi pokracovat dalsimi dily. Ty uz vylozene vysavaji prvni dil
velmi zajimavy napad...konec byl trochu slabsi, ale to u mne na kvalite knihy neubralo. Pocet stran naprosto adekvatni, cetlo se to na jeden nadech
klasika, velmi silny dej!
Tady neni co psat, je to klasika. Clovek se musi zamyslet nad tim, ze dej je vymysleny, ale popisovana spolecnost a chovani v danych situacich se drzi faktu z te doby... a to mi prijde neskutecne. Maticka Rus byla vzdy velmi specificka
vyborne! Jasne, pritazene za vlasy, ale melo to napad, melo to dej, bylo to ctive a melo to poselstvi. Jo, dost dobra kniha! Necekejte zadnou Iliadu, ale pokud chcete prijemnou a peknou knihu, tady ji mate!
nevim ani co o tom napsat... a tak se mi zda, ze i pan Viewegh to mel pri psani teto knihy... ale dve hvezdy za to, ze psat opravdu umi. Jen tema asi neni nic pro me
zdlouhavy zacatek, prilis se dej drzel prvniho dilu. Ale Lyndon to proste umi, takze vyborne cteni, ktere Vas zavede pres cely svet. Rozhodne to neni ztrata casu a ac nejsem fanousek vyroku: Prvni dil je prvni dil... tak ... tak to nereknu, oba jsou super :) Ale ten konec byl trosku odflaknuty
Jiste pasaze byly tak ctive, ze jsem myslel, ze knihu prectu jednim dechem. Jenze neustale hadky hlavni postavi se Smrti, palicatost az naivnost me osobne vadily do te miry, ze jsem knihu po kapitole odkladal a premlouval jsem sam sebe, at pokracuji. Pritom pasaze, kde neni dialog Smrti a hl.postavy jsou nesmirne ctive, prijemne... byt kniha jen o tomhle, ma u me o 2hvezdy vic. Napad to byl krasny, provedeni bohuzel u me nedoslo pochopeni, nicmene v autorovi to rozhodne je a psat umi
,,Mozna by jste si vy, kteri tuhle knizku ctete aby trpaslici opravdu zautocili. To by memu vypraveni dodalo patricny kontrapunkt... Valecny pokrik, bojove pisne. Utate hlavy, rotujici do dalky, a jine hrdinske ciny.´´
Jo, mozna to jsem od toho prave ocekaval. Proste jsem myslel, ze se kniha bude ubirat jinym smerem. Navic michani Star Wars, to uz mi prislo moc.
Ale jinak za styl, jakym to pan Slachta psal. Za rozpitvani a mozna i pravdive rypnuti do dila mistra Tolkiena. Za napad, vykresleni detailu, aniz by to nebylo zbytecne zdlouhave. Za to teda 3 hvezdy. Mohlo to byt vic megalomanske, vzdyt podklad, ze ktereho kniha vychazi, nemuze snad uz byt vetsi
Rozhodne precist. I za cenu, ze vite, ze to neni nic pro vas. Tohle urcite nebude kniha pro kazdeho. Nestaci ji jen precist, ale musi se nad ni clovek i poradne zamyslet, vzdyt je psana roku 1953, tohle uz je hodne zarazejici fakt. Ale problem je snad ten, ze poselstvi te knihy je ukryto prave v teto knize a ne v TV, coz muze vest k tomu, ze vyzni naprazdno. Kdo cte a uvazuje, ten to vetsinou vidi a sam chape, kdo necte, ten to z te knihy nikdy nedostane...
Zajimavy zpusob pojeti. Uvital bych to bez nekterych pasazi, ktere byly trosku zdlouhave. Ale na 528 stranek to bylo slusne. Pribeh byl rozprsknuty do nekolika dejovych linii, ktere se propletaly, ale nebylo slozite se v nich vyznat. Trocha ruskych dejin, dost ze soucanych zpusobu FBI a svetove spionaze. Zajimavy vynalez, gangy, nepokoje, starosti i laska. Ale nebojte se, laska k rodine, vlasti i dvou manzelu v letech byla davkovana s citem a zapadla do deje. Kapitoly pojate tak, aby vypravely svuj pribeh a na svem konci nutily ctenare cist okamzite nasledujici kapitolu. Ale jak jsem jiz psal, slo by to zkratit, to je snad ta hvezdicka dolu. 150 stran mene a bude to mit neuveritelny spad...
Moje prvni kniha tohoto Nora. Severska literatura ma proste sve kouzlo. To na me zapusobilo tak, ze na jeden nadech prectena kniha ve mne zanechala opravdu dojem. Mela spad a zaroven se nebal autor detailu. Niceho nebylo moc, vsechno na svem miste. Neuveritelne bylo, ze s zeleznou pravidelnosti se zdanliva banalita opet objevila na scene, ale ted uz jako zasadni prvek! Zajimavy zpusob pojeti deje i konce. Vzdyt i popis vzhledu hlavni psotavy se vlastne dovite az na poslednich strankach. Doporucuji neodkladat a cist. Vzit se do postavy, nasat norskou zimu. Stastne a vesele Vanoce 1977
zacatek byl zdlouhavy. Trvalo mi, nez jsem nasel chut precist druhou pulku. Ale tu jsem zhltnul za den. Chytlo to pekne grady. A jedna povidka na konci mela sama o sobe stejny prubeh, jen v mensim meritku. Mozna mit ta kniha o 100stran mene, bude to top. Ale tak... kazdopadne urcite vydrzte a ctete
Porad necim prekvapuje. Ale tentokrat to bylo vazne tesne... ostatne, jako vzdy. Sous vystridame prevazne za vodu, tedy palubu a vyrazime!