ADE138 ADE138 komentáře u knih

Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Před lety jsem viděla film, teď jsem poslouchala audioknihu. Skvělý zážitek! Žádné suché odvyprávění knihy, hudba i další zvuky tak akorát, aby doplňovaly čtené, ale nerušily. Nejvíc se mi asi líbila část Orison Somi. I když to není jednoduchý příběh, stojí za to ho znát....

18.06.2019 5 z 5

Láska pro samouky Láska pro samouky Barbora Šťastná

Nenáročná oddychovka na dovolenou o vztahových peripetiích právě rozvedené čtyřicátnice. Četlo se lehce, celkem i vtipné, ale Bridget Jonesová to není....

10.06.2019 4 z 5

Mám tě ráda Mám tě ráda Jenny Bakker

Příběh o lásce jednoduše vysvětlený malým dětem. Málo textu, o to větší ale dostávají prostor ilustrace. V téhle knížce krásné, snové. Takovéhle knížky mám ráda.

05.06.2019 5 z 5

Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Kniha psaná formou deníku, větší část vypráví Veronika, část její přítel Kóta. Popisují japoncův pohled na život v Čechách a pak Veroničin život v Japonsku. Obdivuhodné je to, jak se v tak kulturně odlišném prostředí dokázala zorientovat a přizpůsobit a své poznámky napsala s humorem a nadhledem. Dobře se četlo, líbilo se mi.

12.05.2019 4 z 5

Divoký zázvor Divoký zázvor Anchee Min

Čteno ihned po Divokých labutích, i když se to tu ve fóru nedoporučuje :-)
Labutě jsou obsažnější, víc vypovídající, tohle je jen jeden beletristický příběh z mnoha, který se odehrál během kulturní revoluce v Číně.
I tak hodnotím kladně, příběh je silný, drsný a neuvěřitelný v tom, jak jedinec dokázal zfanatizovat a ovládnout celý národ a poznamenat několik generací...

26.04.2019 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Z celé trilogie se mi tento díl líbil nejvíc.

02.11.2018 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Téma dívky z chatrče a prostředí bažin a mokřadů bylo skvělé.

22.02.2023 3 z 5

Když zpívají cvrčci Když zpívají cvrčci Charles Martin

Patřím k těm, které kniha zklamala. Přesně to vystihla Elosha, cituji: " Deset způsobů, jak dojmout čtenáře."

11.05.2022 2 z 5

Paní Láry Fáry Paní Láry Fáry Betty MacDonald

Kniha, co se nikdy neomrzí. Poslouchala jsem načtenou paní D. Syslovou - skvělý zážitek.

25.04.2022 5 z 5

Projekt manželka Projekt manželka Graeme Simsion

Doktora Tillmana jsem si představovala jako Sheldona Coopera. Poslouchala jsem jako audioknihu, příjemná oddechovka

22.03.2022 5 z 5

Černý kocour, bílá kočka Černý kocour, bílá kočka Silvia Borando

Graficky hezky udělaná knížka pro začínající čtenáře nebo pro společné čtení rodičů a dětí.

12.08.2021 4 z 5

Osm světel Osm světel Leo Pavlát

poslouchala jsem audioknihu. Hezký zážitek. Ráda jsem si oživila tyhle známé/neznámé příběhy

02.08.2021 5 z 5

Ptačí sněm Ptačí sněm Petr Sís

Překrásná kniha...příběh i ilustrace

01.08.2019 5 z 5

Věštba Věštba Chloe Benjamin

Poslouchala jsem jako audioknihu načtenou Terezou Dočekalovou. Příběh čtyř sourozenců, kteří od dětství znají datum své smrti a to ovlivňuje jejich životy.
Román se mi celkem líbil, nejvíce část Simonova a Kláry. Načtení skvělé, možná i knížku pozvedlo.

13.05.2019 4 z 5

Zaklínač: Stříbrný meč Zaklínač: Stříbrný meč Andrzej Sapkowski

Absolutní klasika pro každého milovníka žánru.

20.02.2019 5 z 5

Růženky Růženky Stephen King

King patří mezi moje nejmilejší spisovatele. Růženky hodnotím jako lepší střed. Chyběla mi hororová atmosféra, akčnost, rychlý spád mi vadil. Líbilo se mi téma, propracovanost postav - a že jich bylo hodně, to mi nevadí, u Kinga je to obvyklé

11.02.2019 4 z 5

Zpětný ráz Zpětný ráz Peter May

Další díl série Akta Enzo, líbil se mi. I když jsem tušila kdo je vrah (a bylo tomu tak), čtení jsem si užila.

24.01.2019 5 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Pražské jaro nezklamalo...čtivé, zajímavé. Těší mne otevřený konec. Ale přiznávám, že Skleněný pokoj e mi líbil víc.

13.01.2019 5 z 5

Božka Božka Ivo Toman

Taková jednohubka, do čekárny u doktora. Párkrát jsem se pousmála, ale vracet se ke knize nehodlám.

05.11.2019 2 z 5

Pan Podpostel Pan Podpostel Chris Riddell

Miloučký příběh, krásné ilustrace.

09.09.2019 5 z 5