adela2316 komentáře u knih
Kniha byla napínavá od začátku do konce. Musím říct, že jsem vůbec neměla tušení, kdo je vrahem, byla jsem tak zmatená, nakonec jsem podezrivala úplně všechny. Bavily mě krátké kapitoly, líbil se mi i konec, souboj vraha s Leo byl taktéž dobře vymyšlen.
Leo Askerova je (jako ostatně každý románový detektiv) trochu divná, jinak by nemohla být tak dobrá, a nakonec byla i docela sympatická.
Určitě doporučuji, tolik podezřelých a přitom to vše bylo uvěřitelné a dávalo to smysl.
Příběh byl pěkný, napínavý, zážitky v jednotlivých obchodech byly vtipné. Ilustrace krásné.
Kniha je zajímavá, příběh poučný, líbily se mi otázky na konci každé kapitoly, i když mnohdy bylo odpovidani složitější vzhledem k tomu, ze cteme večer, kdy už jsou děti unavené.
Musím se přiznat, že na mě byla kniha příliš dlouhá:-D každopádně je to příběh o pomoci, jak by se k sobě měli lidé chovat, jak nebýt lhostejný.
Detektivni příběhy pro děti mě baví ( I pro dospělé:-D). Kniha byla napínavá, docela mi přišlo vtipné, že skoro hlavní lump je Rus (což by určitě neopomnel okomentovat můj muž: nechápu, proč to musí byt zase Rus). Nojo, asi pravem ;-)
Pana Svěráka zbožňuji, všechna jeho díla jsou skvělá, naposled jsme četli knihu Tatínku, ta se ti povedla, a to bylo úžasné dílo.
Pana Burtika a pana Spejlicku už jsem někde zaregistrovala, ale ještě jsem neměla tu čest se ke knize dostat. Určitě precteme další knihy s těmito pány, každopádně za tento díl s cestou do Žatce dávám 4 hvězdy a to jen proto, že jsou tam pěkné ilustrace a protože je to pan Svěrák. Jinak nás to moc nezaujalo.
Tak jsem si jednou řekla, že se vrátím ke knihám, které mi leží v knihovně už dlouho, a přečtu jednu z těchto knih namísto knih nově pořízených. Vůbec jsem netušila, že tento příběh je propojený s knihou Pan Medcedes (tuto knihu jsem kdysi dávno četla, ale už si z ní nepamatuji téměř zhola nic). Po dočtení jsem úplně napnutá na poslední knihu z trilogie a tak trochu mám nutkání znovu přečíst i mercedesového vraha.
Kniha byla napínavá, velmi mě příběh bavil, líbilo se mi i rozložení kapitol zhlediska časového. V jednom úseku jsem měla trochu problém a to z toho důvodu, že jsem měla strach o Petera, jestli se mu něco nestane, tak jsem podvědomě nechtěla ve čtení pokračovat.
Určitě doporučuji, skvělá kniha.
Kniha byla moc pěkná, velice milý příběh, nápaditý, aby byl příběh dobře pochopen, musela jsem často dělat pauzy a vysvětlovat, což teď není myšleno negativně, holt už je syn větší a není to jen o tom něco před spaním přečíst, ale dobře to chápat, aby ten příběh dával smysl. Takze za mě krásná kniha, krásné moderní ilustrace. Líbilo se mi, že je tam hodně cestování po světě, jiné zvyky, jazyk apod.
Pěkné ilustrace, některé básně byly krásné a originální (třeba Chřestýš a chřest), některé malinko slabší.
Pěkná kniha se krásnými ilustracemi. Příběh byl hezký, takový realistický, spíše tedy pro větší děti. Líbil se mi popis cesty na Antarktidu, to bylo zajímavé .
Příběh byl neskutečný, na konci knihy jsem koukala téměř s otevřenou pusou. To jsem nečekala.
Příběh byl syrový, depresivní, sarkastický.
Kniha mě moc bavila, oblast Františkova byla jedna z mých posledních návštěv Šumavy.
Určitě moc doporučuji, od autorky jsem nedávno četla Ignis fatuus, a to byla taky pecka.
Moc pěkný příběh plný ozubených koleček (dítě se zároveň trochu učí hodiny), hezké ilustrace.
Krásné vtipné rýmy, úžasné ilustrace. V knize najdeme jak básně na motivy klasických pohádek, tak básně týkající se našich svátků, ročních období a českých tradic. Moc povedené dílo.
Kniha mě zpočátku trochu nudila, každou chvíli jsem měla podezření na někoho jiného, což byl samozřejmě účel autora, ale mě to přišlo někdy trochu moc nereálné, ale na druhou stranu jsem měla tak zamotanou hlavu, že jsem vůbec neměla potuchy, kdo je tedy vrahem. A konec mě docela překvapil, to jsem opravdu nečekala. Určitě oceňuji, že na konci bylo vše dopodrobna vysvětlené samotným vrahem, protože jsem v tom měla trochu hokej. Na 5 hvězd to asi není, ale bylo to dobré.
Další povedený díl o malém detektivovi. Příběh byl vtipný, napínavý, akorát dlouhý, se zajímavou zápletkou.
Přiznám se, že mě příběh moc nezaujal. Jeden komentář tu zmiňuje, že je potřeba si přečíst i díl, který tomuto předchází, možná to byl ten důvod.
Kniha se mi necetla dobře, vadilo mi, jakým dialektem je psaná babička, ja to tedy tak nepredcitala. Díl s tchořem byl vtipny, ale jinak celkově slabší, ilustrace pěkné.
Kniha je opravdu trochu sporná. Cetla jsem recenze tu v Databázi, a chápu je. Já osobně určitě vyzdvihuji to, že se v ní mluví otevřeně o tom, že Bořivoj žije jen s matkou, a že s otcem nema moc dobré vztahy a nechce k němu chodit.
I to, že odesel z domova, se prostě děje i v reálném životě. Takze určitě bych se dítěti snažila vysvětlit, že takto se ale problémy neřeší . Takze věřím, že kniha v sobě nese určité informace a poselství.
Moc jsem nechápala, proč to musela být zrovna blecha jako jeho společnice:-D sání krve z nosu je opravdu nechutné.
Ilustrace za 1 ;-)
Trochu mě překvapilo, že má kniha tak slabé hodnocení. Me osobně se moc líbila. Příběh byl zajímavý, napětí nechybělo, vykreslení postav bylo dobré. Velice jsem ocenila autorův sarkasmus, to mě hodně bavilo. A taky jsem měla velkou chuť na cigaretu, protože bez těch se neobešla ani jedna stránka ;-)
Kniha se mi líbila, moc pěkný koncept- souvislý příběh proložený příběhy z historie o větrných mlýnech. Krásné ilustrace. Myslím, že se hodí pro děti vyššího věku, mého prvňáčka to asi moc nebavilo.
Noo , tak to bylo velké zklamání. Po dočtení příběhu jsem si říkala, jestli jsem to přečetla dobře o tom čůrání. Ilustrace pěkné, potenciál tam byl, ale úplně bez pointy. Děs.
Kniha byla výborná, příběh napínavý, hledání bot- vynikající nápad, a doplňující otázky- ideální pro celkové shrnutí. Kniha je sice čtení na pět minut, ale je velice výživná, těšíme se na další ze série.