adelaska komentáře u knih
Taková jednohubka na jeden/dva večery. Udržuje pozornost, je napínavá - sice ne tolik mrazivá, jak jsem čekala, ale bavila mě.
Jako pokračování to nebylo špatné, je zbytečné mluvit o tom, zda to bylo čtivé nebo ne, to je přeci jasné. Líbilo se mi to, nemůžu říct, že ne, ale je to spíše taková oddychovka. Jen mi přišel z počátku divný nápad s Lily, ale potom jsem si na ni zvykla.
Tak moc jsem se těšila, a tak moc jsem zklamaná. Nebudu se k tomu moc vyjadřovat, protože jsem poslední stránky už přeskakovala. Jen neopomenu podotknout, jak tu jedna slečna zmínila, že vidí určitou podobnost mezi Šeherzádou a Celeanou.... To jako vážně? Ani náhodou.
Jinak obálka je naprosto dokonalá!
Ódinovo dítě se mi velmi líbilo. Ani bych neřekla, že to patří do YA žánru. Nicméně autorka nás vhodila přímo do děje plného neznámých názvů a všeho možného, že jsem opravdu měla problém ze začátku se do toho naplno vžít. Jednoduše, vy, co jste četli Kostičas, tak co se týče názvů, apod. je Ódinovo dítě asi tak 2x horší. Tedy alespoň pro mě. Ale postupem jsem se do toho dostala a kniha byla přečtena neskutečně rychle.
Jinak romantika mezi hlavními hrdiny je popsána opravdu decentně, žádné klišé, takže nemáte pocit, že se vše točí jen okolo hlavních hrdinů.
Celkově hodnotím pozitivně, kniha se mi líbila, ale pátou hvězdičku si schovávám pro další díly, na které se neskutečně těším :-)
Tak po delší době jsem sáhla po YA. Musím říct, že mi v "thriller maratonu" už nějaké to fantasy chybělo. Jiskra v popelu není nejoriginálnější výkřik, ale zpracovaná je velmi dobře. Je čtivá a napínavá. Docela na mě zapůsobila, což se mi poslední dobou u takového žánru nestává a dokonce ve mě vzedmula vlnu žárlivosti.
A teď zase to čekání na další díl.
Zase další parádní kousek od Harlana. Četlo se to samo, bylo to neskutečně napínavé, ale samotná zápletka mě nijak neohromila.
Tak mě se tento thriller velmi líbil. Přečten během jednoho dne. Naprosto skvělé, napínavé. Miluju tohoto autora, nepřestává mě překvapovat.
Výborná kniha. Tomuto tématu se posledni dobu hodně věnuji a proto se mi kniha moc líbila.
Nečekaný konec, nicméně jsem si tuto knihu neužila tolik, jak jeho ostatní.
Nenánorčné jednoduché čtení, po všech vraždách mi něco takového přišlo vhod. Samozřejmě tu musel být totální miliardář svalovec, který až na jednu věc "nečekaně",nemá žádnou chybičku, ale zápletka pro mě byla velkým překvapením. No, číst to už určitě nebudu, ale špatné to není. L
Tak to byla vážně chuťovka :-D knížka se mi líbila, čte se hodně rychle a jdu na další díly. Ale nedoporučuji při ní jíst...
Výborný napínavý thriller. Ale pachatele jsem odhadla už před půlkou. Nicméně to bylo skvělé, autorka umí zamíchat i s emocemi. Pro mě první od MO Hayder a co nevidět jdu do dalších.
Úžasné, netřeba slov. Krásně se četla, neustále se něco dělo. Absolutně jsem nevěděla, co si mám myslet, autorka nás neustále tahala za nos. Konec mě velmi překvapil. Určitě půjdu do dalších knih od této autorky.
Námět skvělý, svým způsobem nevšední příběh, nicméně se to táhlo. Kniha těžko dokázala udržet moji pozornost. Jsem zvědavá na film, obávám se, že to bude jedna z těch výjimek, kdy film je lepší než kniha.
Další prvotřídní thriller. Nemohla jsem knihu odložit. Musím uznat, že teď už jak trochu Ch. Link znám, pachatele jsem odhadla, sice ne hned, ale přesto. Autorka dělá výborné odhalení a zakončení. Už aby byl květen a Ctitel byl na pultech!!
Musím říct, že zpočátku mě kniha opravdu bavila a moc se mi líbila. Jako plus hodnotím, že se kniha velmi dobre čte. Ale neskutečně mi vadilo chování hlavních postav, především hlavní hrdinky. Na jednu stranu zase chápu, v té době, ve které se příběh odehrává, byla mentalita poněkud odlišná od té dnešní. Ale někdy to chování bylo fakt nelogický. Jinak klasické klišé, což se ale dá očekávat od takového typu knih.
No musím uznat, že se mi první díl líbil mnohem více. Nicméně na kvalitě to neubírá, naopak jsem celou situaci v knize prožívala a konec teda... No, samozřejmě je utnutý v tom nejlepším, né, že bych takový konec a zvrat nečekala, ale v jedné věci mě Paige opravdu zklamala. To je ale jen můj pocit, takže jak jsem již napsala, na kvalitě to neubírá. Akce, napětí, mělo to vše. Ale je tam "ale". Proto bych nejradši vzala do rukou další díl, ale vzhledem k tomu, že v Americe bude vycházet teprve letos na podzim, tak se u nás načekáme asi opravdu dlouho.
První díl byl naprosto skvělý, druhý si držel laťku "druhých dílů", ale třetí mě teda zklamal. Hlavní hrdinové mi ke konci opravdu lezli na nervy, nejspíš je to tím, že už nejsem ve věkové kategorii, které je kniha určená, ale s tím jsem samozřejmě do toho šla a opravdu první dva díly byly velmi dobré. Ale některé schopnosti postav mě trochu iritovali, přece jen je divné, že patnáctiletá holka složí bez problémů dva pětadvacetileté chlapy... Konec mě taky celkem zklamal.
3 hvězdičky za celou trilogii.